Автор: Orcrist
Дата: 28-09-11 10:47
Подробно за пикселите и дефектите на матрицата, за които съм получавал запитване:
аз знам наизуст 2 изгорели пиксела, 3 червени светли петна, които съм забелязал на ИСО 800 и нагоре. В някои случаи съм откривал още 1-2 пиксела. Това са си вероятно фабрични дефекти, без каквито досега не съм имал тяло (а съм купувал 3 тела от форума, нито веднъж някой ми е съобщил за тези "проблеми" предварително, в единия случай се бях шашнал и писах 2-3 пъти на предния собственик, а той ме убеждаваше. че е нормално, случва се, не е фатално...). Е, сега аз убеждавам в същото. Колко е нормално не знам, със сигурност има тела без такива дефекти, но със сигурност не всеки продаващ такова тяло ги съобщава, пък аз съм решил да не ги премълчавам. Цялата картинка е 4752 на 3168 пиксела - достатъчно голяма, за да са пренебрежимо малки 4-5 петна, които не са с размери на петно от прашинка върху матрицата. Аз съм ги научил и при снимки с тъмен фон и голямо ИСО (а си ползвам и до 3200, нищо че шумът там става гаден... на 1600 все още е ок за мен), трия си ги при обработка. Отнема време и внимание, факт. Но за мен това е такава дреболия в сравнение с възможностите на тялото, че не би ме разколебала ни най-малко при покупка на подобна машинка. Далеч повече бих се притеснил от изсниманите 30 000 кадъра, които са си 30% от гарантирания живот на затвора или... там някъде. Но затова пък съм смъкнал цената до безобразие. Не, повече няма да падне и отново ще се върне на 700лв след края на септември (Е, явно съм размислил леко за това ;)) - само за тялото и прилежащите му аксесоари, без великия обектив 28-80 (който също има козметични дефекти, но си работи точно толкова идеално, колкото може да е идеален 28-80 - доколкото знам, бил е китов в някаква епоха преди 18-55). Давам го само в случай, че някой държи в началото да има някакъв обектив.
Проблемът е, че моделът е в междинна позиция - нито е най-новото и добро в серията, нито е най-евтиното. Но за мен беше идеалната среда, когато го купувах и с удоволствие ще продължа да си го ползвам като второ тяло, ако никой не го ще ;)
Публикацията е редактирана (13-10-11 20:40)
|
|