Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 d70 vs 20d
Автор: shifty   
Дата:   15-02-05 17:36

Zdraveite.
Imam D70 sas standrtniat obektivec.Smiatam da kupuvam i svetkavici i obektivi.No Canonskiat 20d sasto e mnogo iak.
Niakoi rabotil li e i s dvata aparata da me svetne koi e better.
I tai kato vse oste ne sam kupil ekstrite sega mu e momenta da resa da smeniam li ili da si ostana s nikonceto.Ne ce e loso de :-)
Blago ste sam vi mnogodaren
Cao for now
AHve fun aiiii

Отговори на това съобщение
 Re: d70 vs 20d
Автор: gorba4ov   
Дата:   15-02-05 17:51

20 D [smilie24]

Дата:   15-02-05 17:54

ok oba4e zasto s kakvo e po better da pitam az vse pak osven 5 za secunda drugo
i 8 te pixela de he he

Автор: jimmy   
Дата:   15-02-05 17:57

Абе, shifty, стига бе човек, има такива 10 теми досега във форума, винаги се стига до едно и също - всеки си пее неговата песен и толкова.

Аз ще ти кажа друго - ако вече имаш Д70, трябва да си МАЛОУМЕН, да го продадеш заради 20Д.

От мен толкова.

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   15-02-05 18:51

А Джими, ти трябва да си малоумен за да говориш такива глупости. Д70 не е в един клас с 20Д, Д70 го сравнявайте с 300Д, но не и с 20Д. 300Д и 20Д са любителски ДСЛР-и, а 20Д е полупрофесионален апарат. Чичо ми направи някои снимки с Д70, но си купи 20Д. Сам си направи изводите. КАНОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Автор: pinko   
Дата:   15-02-05 18:56

300Д и 20Д са любителски ДСЛР-и, а 20Д е полупрофесионален апарат

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: gorba4ov   
Дата:   15-02-05 19:05

чичото на KrisoPower_EOS рууулзззз.....[smilie24]

Дата:   15-02-05 19:12

Извинявам се за грешката, 300Д и Д70 са любителски ДСЛР-и, а 20Д е полупрофесионален

Автор: kkaammii   
Дата:   15-02-05 19:13

KrisoPower_EOS, ти си смешко. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: papi   
Дата:   15-02-05 21:05

D70 определено

Автор: jumbo   
Дата:   15-02-05 22:50

кефимЪ че имам такъв як любителски апарат

Дата:   16-02-05 00:03

Ама вие явно не сте държали 20Д в ръцете си и не сте и виждали. Не знам аз ли съм смешника, но като ми го хвалите тоя Никон Д70 и казвате,ч е е по-добър от 20Д направо ми се изприщва гъза ви казвам. Снимайте с Никоните, аз ще си мечтая за Канон 20Д

Автор: fat   
Дата:   16-02-05 00:44

be lubitelski drenki sa i 3-te modela :)

kakvo imat i 3 te modela:
kopche vratka s programi "za deca" i za "po-golemi deca"
dupka prez koyato da minava svetlinata i na koyato da se zakachat tubichki v koito ima stakalca, zad stakalcata e nai interesnoto v kutiyata se namira to i e na tok
na garba displei
ot desno kopche za [shtrak]

basi D70 bilo guvno 20D bilo Super pak 300Disel bilo super tapo - ma ga snimahte po 1-2 godini s nego ni rivahti tai nali [beer]

vseki da si snima s kakvoto moze - az iskam Smyana Simvol [shtrak]

Автор: papi   
Дата:   16-02-05 03:32

"колега"това по горе както го отъждествяваш ми докарва приходи,които от съображения няма да разкривам,пък нека е така както казваш...с думи не можеш да ми отнемеш хляба...

Автор: jumbo   
Дата:   16-02-05 10:44

.....Снимайте с Никоните, аз ще си мечтая за Канон 20Д.....

ами аз снимам не мечтая[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

пийни един дуфалак че нещо си се спекъл от мечти[smilie5]

Автор: jester   
Дата:   16-02-05 11:59

shifty,

гледам, че добре са ти отговорили на питането, предполагам, че вече си напълно наясно. [smilie19]

Според мен питането ти си е много уместно. Принципно 300Д и Д70 ги пуснаха като състезатели от една категория, но предполагам, че на всички им е ясно, че Д70 е по-добър от 300Д и има основание да се сравнява с 20Д. Аз лично предпочетох 20Д.
Защо ли? Защото първият ми дигитален фотоапарат беше 300Д, а по това време Д70 още не се продаваше, следователно почнах да събирам светкавица, някое друго обективче за Канон. След като се появи Д70 много се чудех, тъй като все още си тъгувах по неизползваните обективи от филмовия ми Никон, но реших да изчакам и се появи 20Д. Хванах него, бях си играл с Д70, избрах си 20Д по редица обективни + субективни фактори.

Писах ти всичко това, за да не си мислиш, че съм някакъв сляп защитник на марка или модел. Трябва сам да си отговориш какво искаш сега и за в бъдеще от фотографията и нейните инструменти. И двете марки са голяма работа. И да решиш да продадеш Д70 и да минеш на Канон няма да имаш проблем с продаването му. И да решиш да останеш, пак няма да сбъркаш. Прецени, огледай се какво предлагат двете марки като оптика, светкавици и други аксесоари.

Предлагам ти една кратка скица за двата конкретни модела и фирмите като цяло, без да претендирам за пълна изчерпателност, казвам ти нещата, които аз знам от опит и от това, което съм чел и чувал:

Канон и 20Д - в момента Канон е по-напред от Никон в дигиталните фотоапарати. Продажбите им са в пъти повече, отколкото на Никон. Не коментирам причините за това, по важното е, че според мен това е прекрасна предпоставка за по-нататъшното успешно развитие на компанията и техните технологии, тъй като те изискват много пари. Това може и да е лошо за нас потребителите, защото не е добре да има монопол на който и да е пазар.

20Д е прекрасна камера - обективните й предимствата пред Д70 са:

- повече пиксели;
- 5 кадъра в секунда, което на RAW за съжаление е ограничено до серия от 6 кадъра, но на JPEG при достатъчно бърза карта може и над 60 кадъра да изпукаш на пълна резолюция;
- наличие на ISO 100, както и цялостно по-добър контрол върху шума, дори и при високите стойности на ISO. По този въпрос boni има свое мнение, но ако ти се чете търси из форума;
- по-добър JPEG, а и по-добър RAW формат от тези на Никон.(това според много народ е обективен фактор, според мен не би трябвало да му обръщаш кой знае колко внимание);
- метално тяло;
- функция за предварително вдигане на огледалото преди снимане;
- възможност за добавяне на вертикален грип, което лично за мен е нещо важно;
- пълна съвместимост с всички ЕF i EF-S обективи на Канон, в това число ненадминатата L серия професионални обективи, които са накарали не един и двама да предпочетат марката;
- като цяло аксесоарите и оптиката на Канон за по-евтини от тези на Никон;
- меренето на апарата работи и при използване на механични обективи с ръчен фокус, закачени на тялото посредством адаптер.

недостатъците:

- въпреки подобрената система за мерене при снимане със светкавица (E-TTL II), тя работи с пълната си сила, т.е. подава информация на светкавицата за разстоянието до обекта, само при използване на по-скъпата половина от серията обективи на Канон (тук изключение прави EF-S 18-55mm, който е евтин). Определено е по-добре от преди, но мисля, че никонската система все още е малко по-добра;
- няма спот мерене - нещо, което Канон открай време отказват да включат дори в т.нар. полупрофесионална серия камери. Тази липса, обаче, се преживява по-лесно в дигиталната ера. Все пак си е липса :)
- според някои, всъщност пак според boni, е малко по-зле като динамичен обхват, което аз все още подлагам на съмнение, но затова сме предвидили тест, само да се пооправи времето;
- по-скъп е от Д70;
- по тежък е от него;
- при използване на механични обективи с ръчен фокус, закрепени с адаптер, няма потвърждаване на фокуса при постигането му;

Тук не мога да включа многото "малки" неща, които накарахе мен да избера тази камера. Те са строго индивидуални, но никога не бива да се подценяват.

Никон и Д70 - Никон определено нещо не могат да овладеят пазара на дигитални огледално рефлексни камери. Тези, които имат са чудесни, според мен, но малко им куца като че ли маркетинга, защото правят грешка след грешка. Всички се надяваме да се осъзнаят и да продължат да бъдат наистина достоен конкурент на Канон. Никон имат прекрасна оптика.

Д70 също е чудесен фотоапарат. Обективни предимства пред 20Д:

- истинско спот мерене, а при мерене в средната зона на кадъра можеш да си избираш колко да е голямо кръгчето на меренето;
- решетка във визьора, по която можеш да се ориентираш в геометрията на кадъра по-лесно. Това на мен ми харесва особено много;
- както споменах - много добра система за мерене при светкавица;
- има потвърждение не фокуса, дори и при използване на механични обективи с ръчен фокус, закрепени посредством адаптер;
- по-лек е;
- по-евтин е;

недостатъци:

- няма функция за вдигане на огледалото (може и да му направят, според слуховете);
- не е предвиден верикален грип за този модел изобщо;
- по-лек е;
- по-скъпи аксесоари и оптика, от тези на Канон;
- не му работи меренето при използване на обективи, закрепени с адаптер.

Тук пак ще спомена важността и на субективния фактор :)

Ами това е - направо се олях! [smilie10]
Дано поне малко съм бил полезен. [beer]

Публикацията е редактирана (17-02-05 13:47)

Дата:   16-02-05 16:30

HE he Jetster :-) [smilie24] [smilie24] [smilie24] .
Eto edno mnenie koeto naistina si zasluzava.
Aman ot glupostite ot tipa toz iak onia ne.
Az po princip sam po fen na Canon kato marka taka i ne znam zasto cesno da si priznaia.
Opredeleno marketinga im kuca.No ne moga da sravniavam 300d to s D7o kata kato si go hvane covek aparata opredeleno nikoneca si tezi na miasto a 300 nema da govoria.
функция за вдигане на огледалото ? kavo predimstvo e tova bi li mi obiasnil ce ne go razbiram.
Inace mai se otkazvam da prdavam ne znam oste no samo zaradi edno iso i 2 kadara v povece da davam 800arki mai ne sam mnogo mnogo fen, vapreki ce snimam nai mnogo SPort za koeto 5 na 20kata sa preimustestvo.
no za tezi pari bih si kupil obektivce svetkavicka i oste rabori koito za sega mai sa po vazni.
I bez tova perfektnite sportni snimki pone pri men stavat samo kogato si namestia na raka i fokus i skorost i vsicko, step by stepa opredeleno izpuskam kulminacionniat moment.
A inace mersi mnogo za izcerpatelniat otgovor toi naistina mi be ot polza.
Resteppa za Jester.
Mai za sega 800 kinti razlika sa si baia razlika za savsem malko v povece ekstri.

Автор: Smahi   
Дата:   16-02-05 18:15

amiiiiii Canonite opredeleno sa po qki osobenno 20D ... samo 4e az kato imam edin kup obektiwi i swetkawica za Nikon 6te si snimam s Nikon:)))))) no canon e po-dobre snimal sym i s dwete tela canon e po-d0obre,no ne 4ak tolkowa ,4e ako ima6 oborudwane za Nik0on da smenq6 na Canon

Автор: Мурджо   
Дата:   16-02-05 19:01

Колко върви сега 300D на втора ръка?

Автор: thor   
Дата:   16-02-05 19:30

има и друго положение ,че щом 20D прави повече кадри в секунда и аутофокуса ще му е по нервен и по бърз ,а пък затвора му би трябвало да е по качествен за да може да издържа на по дълго и по изискващо щракане - та и живота на фотоапарата ще е и по дълъг съответно и по надежден фотоапарат ще да е ,така че ако снимаш спорт ,нема кво да му мислиш ,истината е в 20D и не забравяй и USM обективите ,нема сравнение между USM и Nikon-ските тракторчета ,както на цените им така и на бързината и безшумността им ,виж ако щракаш пуртретки ..ми но проблемо за Nikon-чето ,ама ти требат и скъпи и качествени пуртретни обектифчета ( AF Nikkor 50mm f1.4- 300US$ другия AF Nikkor 85mm f1.4 -800US$ или и двата общо 1100US$ ),мдааам които можеш лесно да намериш без парички на резба M42 ( Takumar 50mm 1.4 на резба M42-60US$ ,Helios 40-2 85mm f1.5 на резба M42 - 120US$ или двата общо 180US$ )- значи горе долу 8 пъти по евтино за пуртретки ще похарчиш от колкото с Nikon-ски обективи ...хмммм не съм казал още нищо за IS на Canon-ците ..нема и да казвам ..на вкус и на цвет [smilie11]

[smilie7]

Дата:   16-02-05 20:13

еми съжалявам те джъмбо с тея никони, направо плача за тебе

Автор: fat   
Дата:   16-02-05 20:16

to admins:

mili admini napravete edna anketa - kadeto vseki user da si klicva lubimia model foto strak
che sega stana prez 2 dena voini nikon vs canon [beer]

jester - tova tvoeto si go razpechatah [smilie5]

Автор: snooper   
Дата:   16-02-05 21:14

Aбe, KrisoPower_EOS, да си толкова неграмотен и отворен подохожда напълно на 14-те ти години, вземи почети, порасни и после раздавай такива бисери на хора като Джъмбо, които снимат от преди ти да си се родил... Не съм много по-голям от теб и ми е познато даържанието ти, разбирам хормоналния ти и психически дисбаланс в тази трудна за теб възраст....
Разбирам и младежкото ти увлечение по стихотворението на Яворов "Две хубави очи" и продуктите на Канон...

Тук се изнасят и сериозни аргументи по темата, какво си е взел за снимане или щракане чичи ти слабо интересува повечето хора, освен ако не си племенник на Фил Аскей... Не ме разбирай погрешно, аз не бих отказал 20Д, ако можех да оборудвам две системи, имам си оптика за Д70-то и си снимам с него...
Просто не дръж такъв тон на хора, които определено са по-наясно от теб за какво говорим....

Автор: 8250   
Дата:   19-02-05 17:53

20D e dosta po dobre
az bih si vzel 10D pred nikona kato se ima predvid razlikata v cenata
idi i cheti forumite v net-a
www.dpreview.com

Автор: s45i   
Дата:   21-02-05 17:22

kato funkcii davat 20d da e po-dobar no pogledni cenite i na obektivite....kanonskite sa po-evtini i ne- loshi, a gledam che i niakoi tarsi veche d70.[smilie10]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР