Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 FZ30 и картите - скорости :)
Автор: simbon4o   
Дата:   13-02-06 18:07

Днес проведох тест за скоростта при писане на RAW оказа се че на нормална карта Samsung 1GB може би е била 10МВ/с и моята Panasonic 20MB/s разлика в скоростта няма. Самсунга е от тези които стандартно се продават в ТМ и няма писания по нея освен марката. Мисля че бяха 66х. Навремето си взех панасоника мислейки че ще има разлика тъй като никой не ми каза със сигурност има ли няма ли. Сега казвам за да няма други като мен да експериментират :). Няма разлика и мисля ако намеря 66х 2GB да си взема такава, а ако някой има мерак за мойта 20МВ/s ще му я продам на цена малко по-ниска от на магазина(ако има кирия от скоростта да си я ползва :)) Идеята е да си взема друга по-евтина. Като я купувах беше 300лв в ТМ. Това е не се лъжете да вземате скъпите карти като мен :).[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: FZ30 и картите - скорости :)
Дата:   13-02-06 18:08

Публикацията е редактирана (13-02-06 18:09)

Автор: Ronson   
Дата:   13-02-06 18:38

Ами то само май Про апаратите пишат с близка до тази скорост. Ти нали не си се заблуждавал, че панасоника е изключение? [smilie5]
Ей на, в dpreview.com пишат че скоростта е около 6500KB/s. Така че апаратът ти не може да се възползва от по-големи скорости.
Виж, обаче като си сложиш бързата памет в бърз четец - примерно Sandisk Imagemate от новата серия или някой със сходни характеристики и вземеш да прехвърляш към компютъра - тогава ще усетиш разликата [smilie7]

Дата:   13-02-06 23:08

кой ли DSLR ще иска 20МВ/с :) Освен D50 или Pentax които знам че ползват, дали те са такива?[shtrak]

Дата:   17-02-06 09:31

някой желаещ за 1GB SD 20MB/s?[shtrak]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-02-06 10:32

никой апарат не подържа 20мб/сек така че....

това е само за четене

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР