Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пентакс к10д с подаръци - ПРОДАДЕН
Автор: jorro_z   
Дата:   15-12-10 10:05

Здравейте. Тъй като първия пост не може да се редактира, обявата е във втория :)

Отговори на това съобщение
 Re: Пентакс к10д с подаръци
Дата:   15-12-10 10:36

И така:

Продавам тяло Пентакс к10д. Купуван е през месец март 2008 г. от Фотопавилион (със всички прилежащи документи), и в момента е на около 20 000 сработвания на затвора. Към него върви всичко от оригиналната опаковка: Ремък за врат, диск, кабели, книжка на български език, зарядно, кутии, опаковки и т.н.

Апарата е сравнително запазен, но все пак има леки следи от употреба. Нищо фрапантно обаче, забелязват се само при много внимателна инспекция.

За съжаление, апарата има две леки забележки, които всъщност не се отразяват на качеството на снимките:

- Има две мнооооого тънки драскотини на фокусния екран (по-тънки от косъм), много, много по-тънки от решетката на самия фокусен екран. Всъщност, при стандартно снимане почти не се виждат, виждат се само при много силна странично-насрещна светлина под определен ъгъл.
- След един инцидент (не по моя вина), в момента не функционира бутона за заключване на експозицията АЕ-Л. Сигурен съм, че е възможно да бъде оправен и да работи, но трябва да се занесе в сервиз, а тук (в Стара Загора) такъв няма.
Въпреки това смятам, че нефункционирането на този бутон не е фатално. Първо, заключване на експозицията се прави сравнително рядко (аз лично съм го правил само няколко пъти досега). Второ, в менюто на този апарат има опция, да се "върже" заключването на експозицията със заключването на фокуса. (В момента съм го включил). По този начин, когато апарата потвърди фокус и го заключи, едновременно с това се заключва и експозицията (т.е. все едно се натиска този бутон АЕ-Л.

Все пак, тъй като това са си реални забележки по тялото, смятам за редно да бъдат компенсирани. Затова, към тялото предлагам като ПОДАРЪЦИ (не се продават отделно) следните аксесоари:
1. Неоригинален грип (китайски). Грипа функционира нормално.
2. Втора (неоригинална) батерия с капацитет 1750 мАч, на 3 зареждания. Оригиналната батерия е 1620 мАч, и е на около 20-25 зареждания.
3. СД карта Трансценд 2 ГБ, ползвана е 2 пъти.

Апарата се намира в Стара Загора, но може да бъде изпратен навсякъде, където стига куриер, с опция "Отвори и виж, преди да платиш".

Цената на апарата е 500 лв. Куриерските услуги са за сметка на купувача.

При желание от страна на евентуален купувач, мога да добавя и обектив ДА 18-55/3.5-5.6 (І версия), който е купен в комплект с тялото, дори са на една обща фактура и гаранционна карта. Обектива е ползван около 2 месеца, не много интензивно, и е в отлично състояние.

Цената на тялото + обектива става 550 лв.
[beer]

За контакти: тук в темата, ЛС, тел. 0899 301 306, скайп: jorro_z

Публикацията е редактирана (17-12-10 12:42)

Дата:   16-12-10 09:18

Нов ден, нов късмет... [smile]

Дата:   17-12-10 10:06

[smile]

Дата:   20-12-10 09:12

[smile]

Дата:   21-12-10 10:16

Отново нов ден...

Дата:   22-12-10 10:33

[beer]

Дата:   23-12-10 08:43

[cool]

Автор: milenmarinov   
Дата:   23-12-10 09:28

[smilie24]

Дата:   25-12-10 11:51

[smile]

Автор: IvanChohadjiev   
Дата:   27-12-10 15:28

[smilie24]

Автор: dreamer   
Дата:   27-12-10 17:27

Ако някой го притеснява чертичката на матовото стъкло, имам чисто нов оригинален матов екран за К10Д/К20Д- Pentax Focusing Screen LF-80 (Frame Matte)
https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/bdeb1066.JPG

Автор: sokola   
Дата:   28-12-10 11:53

[smilie24] Добро тяло на добра цена.

Автор: nedelcho   
Дата:   28-12-10 14:08

Преди година бих убил някого за такова тяло на тази цена...
А сега когато свършиха парите ... излизат офертите :(

Дата:   30-12-10 12:59

Благодаря на всички за добрите думи!
[beer]

Автор: ZENON   
Дата:   30-12-10 13:40

jorro_z, не искам акъл да давам, но бих си оставил телцето. Сърцето ме свива от тая цена :)
Весели празници и успех с продажбата!

Дата:   30-12-10 15:06

Zenon, благодаря ти. Прав си. Обаче, при всичките положителни страни на Пентакс к10д, има и (само) две, които на този етап вече леко ме подтискат... леко. И те са свързани с това, което ми е тръпка за снимане, а именно - птици/животни. И това са: по-високо използваемо ИСО, и повечко кадри в секунда при серия. Всички останали параметри на апарата ме удовлетворяват напълно. Та, това е причината да се насоча към по-нов модел от същата марка.

Относно парите... ами, нека да бъдем реалисти. Парите са си пари... впрочем, аз не държах непременно и на всяка цена да го продам, ако нямаше интерес, щях да си го оставя.

Използвам случая да кажа, че поради проявен реален интерес, апарата да се смята за запазен, до 8/9 януари.

Автор: greypixels   
Дата:   30-12-10 21:07

Имам интерес към апарата. Тези дефекти малко ме притесняват, но не са толкова сериозни.. само остава да успея да си продам турбо-сапунерката и ти го взимам веднага :) добавих те в скайп, когато можеш пиши да се разберем! Поздрави [beer]

Дата:   31-12-10 17:51

greypixels, апарата е запазен до уикенда 8/9 януари 2011 г. Все пак, ако се случи така, че уговорката отпадне, веднага ще те известя.
[beer]

Дата:   10-01-11 09:12

Апарата и обектива вече си имат нова собственичка. Желая й успех, много приятни емоции и огромно количество страхотни кадри!

Re: Пентакс к10д с подаръци - ПРОДАДЕН
Автор: Славов   
Дата:   10-01-11 11:23

Честито и от мен на собственика.... [beer] само хубави снимки !!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР