Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тяло + обектив или турбо сапунер
Автор: plamen_gb   
Дата:   17-12-10 13:53

Без значение марката на тялото + обектива (ще се уча на тях) мога да дам до 300 лв.

За турбо-сапунера също няма голямо значение при него цената е до 200лв.

Отговори на това съобщение
 Re: Тяло + обектив или турбо сапунер
Автор: clipse   
Дата:   17-12-10 14:15

Ако си склонен да си разшириш бюджета до 350, мога да предложа Nikon D40+18-55.
Иначе е малко мисията невъзможна да намериш DSLR с обектив за до 300 лева.[smilie8]

Автор: doxx   
Дата:   17-12-10 15:53

Предлагам ти Легендарната сапунерка с manual focus ring точно за твоята цел
Fujifilm FinePix S6500fd/S6000fd
в перфектно състояние на около 2500 кадъра.
ето линк : http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

- 350 лв. -

https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/hcxx0150.JPG
http://a.img-dpreview.com/reviews/FujifilmS6000fd/Images/allroundview.jpg

Дата:   17-12-10 16:03

http://www.youtube.com/watch?v=7l44yq9L4U0

Дата:   18-12-10 13:33

събирам предложения :)

Автор: apollo   
Дата:   18-12-10 13:52

Имаше един бая запазен Канон 300Д в базара за 219лв. тяло [smilie24]

С преходници може да завърташ бая неща пък и един нестабилизиран китак ти е 50лв.[smilie24]

Дата:   18-12-10 13:59

Честно да си кажа си нямам много идея кой обектив за кое тяло става и за това си търся комплект [smilie2]

Дата:   18-12-10 14:18

300D, ако не е с моднат firmware е пръчка.[smilie8]
Един куп неща са му заключени и е доста ограничаващ.
Моя беше с firmware-а на 10D и определено се ядваше.[smile]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   18-12-10 14:31

clipse [smilie18] [smilie18]

Ако говорите за това 300Д - да, с "моднат firmware" е.
Не мисля, че това има значение, защото фирмуеър на 300Д се сменя точно за три минути [smile] - та и да не беше, не се сещам каква е драмата [smile]

Дата:   18-12-10 17:20

Изпратих снимките [smile]

Дата:   18-12-10 17:34

[smilie24]

Дата:   18-12-10 18:14

[smilie24]

Дата:   18-12-10 19:05

HSGeorgiev - драма няма, само факти.[smilie8]
Не знам за колко се сменя firmware на 300D, защото не съм сменял и нямам и намерение да сменям.
Колкото до вашето 300D, ами радвам се за вас, само не разбрах кое беше смешното...[smilie8]

P.S. Не аз визирах вашата обява в темата... Моя пост беше за 300D по принцип...[smilie8]

Публикацията е редактирана (18-12-10 19:06)

Дата:   18-12-10 19:18

clipse,
ами ще ви обясня, макар и да не е в мой интерес [smile]

300Д си е 300Д независимо от "фирмуеъра" ... Има си своите предимства и недостатъци.
Хакнатия от руснаци софтуер за 300Д не е, разбира се, софтуера за 10Д. Хакнатият софтуер обаче добавя ISO 3200, добавя FEC, добавя заключване на огледалото, добавя възможност за работа без карта. Това е така. Но това, разбира се, не прави от 300Д веднага 10Д. Това също е така, защото 300Д е по-бавничък от 10Д и освен това при 10Д съвсем ефективно можете да избирате между автоматичния избор серво/единичен фокус, докато дори с хака това не е така при 300Д.
Това, че 300Д бил "пръчка" с еди-кой си софтуер и изведнъж минавал едва ли не един клас по-горе с "моднатия" софтуер е несериозно и естествено - на мен лично ми е забавно [smilie18]
300Д си има много предимства, особено на тази цена сега, но нека да бъдем честни и ясни до край. Не бих се поддал на тази дискусия, ако не ставаше въпрос конкретно за това 300Д, което аз продавам - НЕ БИХ ИСКАЛ НЯКОЙ ДА ГО КУПИ САМО ЗАЩОТО СЕ Е ЗАБЛУДИЛ. Това би било проблем за мен - достатъчно голям, че да предпочитам да не го продам.
Това всичко са фактите, а не Вашите общи изявления - така е "пръчка" - така "определено се ядваше"

Дата:   18-12-10 19:25

Ами моето си имаше и Custom функциите на 10D и също възможността за избор между One shot и AI Servo...[smilie8]
За по-бавното не знам, но буфера на 300D е по-малък и това му е единствената разлика в електрониката с 10D!
И така, отново ще кажа - не виждам кое е смешното...[smilie8]
И да, абсолючтна пръчка си е 300D с нормалния firmware, а с този, който имах аз си беше реално равен на 10D по всичко, което има значение...[smilie8]

EDIT: Корекция, само меренето не можеше да се избира с този фърмуер, което не е малко реално.
Паметта почва малко да ми изневерява, вече минаха няколко месеца, откак последно го държах този апарат.[smile]

Публикацията е редактирана (18-12-10 19:34)

Дата:   18-12-10 19:34

clipse, упоритостта е добро качество понякога, но не винаги ....
- Как точно сравнихте 300Д преди и след хака? Никога не сте прилагал този хак, казвате - помолихте другарче да ви помогне за тази елементарна операция ли? Или просто никога не сте използвал оригиналния софтуер на 300Д?
- Колко пъти сте снимал спорт с включен AI Servo на хакнатия ти 300Д? Ако си го правил, съгласен съм да спорим дали работи като на 10Д.
- Става ли наистина 300Д равен на 10Д с хакнатия софтуер? Наистина ли?
Това, което твърдиш е пълна глупост - не само буферът е разлика между хардуера на 10Д и 300Д и това го знаят всички, които са запознати с тези две камери и са ги пробвали.

Пак казвам - нямам интерес от този спор, защото ме принуждава да изтъквам недостатъците на тялото, което продавам.
Но пък още по-зле ми се струва да си замълча и някой да купи това 300Д заблуден, че едва ли не получава 10Д. И после да си мисли, че аз съм го заблудил [smilie23]
Най-добре е хората да дават мнения от неща от които разбират, а не просто от скука ...
Между другото, 10Д също има недостатъци - например въпреки че е кроп не може да работи с EF-S обективи - просто е последното канонско кроп тяло, излязло преди 300Д и първия EF-S - 18-55.

Дата:   18-12-10 19:47

Хаха, нямам навика да моля другарчета за каквото и да било. Ако сте ползвали CHDK на каноснки сапунер, то знаете какви трикове се правят, за да се качи и да се ползва - ами не ми се е наложило със скромния ми инженерен мозък да моля никой гений като вас за помощ.
Как да е - впечатленията ми от оригиналния софт на 300D са от ревюто на dpreview, но това ми стига.
Колкото до разликите с 10D - затова съм написал ЕЛЕКТРОНИКА, а не хардуера като цяло.
Научете се да четете и да разбирате...[smilie8]

Автор: ivanblg   
Дата:   18-12-10 19:59

Имаш предложение на Л.С.

Дата:   18-12-10 20:52

clipse

Нямам намерение да споря повече. До момента в постовете Ви няма нито един конкретен довод - единствено самовлюбени заявления.
Само мога да вметна, че трябва да си изключително зле или изключително злобен, за да използваш времето преди Коледа да се заяждаш злобно с хората, които продават или купуват нещо в базара и то по теми по които си изцяло некомпетентен [smilie23]

От мен толкова - няма как да заблуждавам хората просто, едно име имам само ...

Дата:   18-12-10 22:11

Оценките ви за мен не ме вълнуват особено...
Какви доводи искате да ви дам? Искате да ви изреждам всяка характеристика на 300D и 10D?!
Сякаш не ги знаете?
Както и да е, намерението ми беше да изтъкна, че при определени условия 300D може да е много добър апарат, но вие странно защо искате да докажете обратното...[smilie8]
Много криворазбрано чувство за коректност бих казал...[smilie8]
За това дали съм злобен - ами да, мога да бъда злобен понякога, в случая не съм се стремил, но след деня, който имах, може и така да се е получило...[smilie8]

Дата:   18-12-10 23:42

Що не спорите за 300Д на друго място .

Дата:   19-12-10 15:29

Последен ден за предложения :)

Дата:   20-12-10 00:47

up

Дата:   20-12-10 01:02

[shtrak] [shtrak] [shtrak]
http://www.youtube.com/watch?v=nwZ3ZTaq3PA

Дата:   20-12-10 18:38

Колега избра ли си фотоапарат ???
Ще има ли [beer] почерпка !!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР