Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоапарат Panasonic Lumix FZ50
Автор: tabla   
Дата:   01-12-10 11:15

Продавам фотоапарат Panasonic Lumix FZ50 - черен
10.1-megapixel high resolution CCD

В комплекта: апарат, сенник, капачка, ремък, зарядно, 2 батерии, USB кабел, UV филтър HAMA 55 мм, чанта, оригинална кутия, книжка упътване на български език, документи за покупка.

Апарата работи без забележки. Оптиката е чиста. В перфектно състояния, на приблизително 2000 снимки.

Обектива е с вграден във фотоапарата 12х зуум, с оптичен стабилизатор!

Пълни спецификации:
http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicFZ50/

ЦЕНА НА КОМПЛЕКТА - 520лв

......
mr.burzi@gmail.com

https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/ootu8070.JPG
http://www.bcfreeclassifieds.com/pictures/listings/276.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат Panasonic Lumix FZ50
Автор: clipse   
Дата:   01-12-10 14:30

Бих си поиграл с един такъв, но не и на тази цена...[smilie8]
При положение, че вече се продават на 300-350 лева, 520 са си множко. Вярно, че е бил доста скъп през 2007-ма, но вече сме 2010-та, а това за такъв апарат е доста време.[smile]
Също няма да е лошо да качите реални снимки на апаратчето, за да можем да преценим в какво състояние е. 2000 кадъра не са много, но това не е задължително да означава запазен апарат.[smile]

Автор: batstako   
Дата:   01-12-10 15:22

clipse
е прав, моя го продадох за 400 с 2бр. филтри /само СПЛ струваше 89 лв/ + чанта, а беше без точка по корпуса да не говорим за дисплей и лещи, просто като от магазина.

Автор: kkkolelo   
Дата:   01-12-10 16:37

Те тея от 400 свършиха, сега идват тези от 500 [smilie5] [smilie18]

Дата:   01-12-10 18:28

Да, ама така има да си се продават бая време, докато се намери някой заблуден да купи...[smilie18]
Между другото моя пост може да се счита за предложение, но първо искам да видя снимки.[smile]

Дата:   01-12-10 23:19

Не разбрах какво е предложението? Коментиравм цената в разумни граници. Иначе ви разбирам напълно. Апарата няма драскотина и е като от магазин, защото е ползван малко, и е пазен.

За 300лв могат да се купят нови апарати към днешна дата, но те не могат да се срявняват със стария FZ50. Все пак няма как да купиш старо Порше на цената на нов Москвич.

Проблемът към този момент, е че няма с какво да го снимам качествено. Намира се в София и може да се види при желание.

Дата:   02-12-10 11:26

Айде да не са 300. 350-400 мога дам с тази окомплектовка, но не 520. [smile]
Добре знам какво може и какво не може да се купи ново за 300 лева.[smilie8]
Не смятам обаче, че аналогията с порше и москвич е коректна. FZ50 в такава аналогия ще е по-скоро някой по-нов Volkswagen Pasat, а новия сапунер за 300 е да кажем Opel Astra F.[smilie18]
Как да е, по принцип с тоя шумен сензор няма да ми е много от полза този модел, но пък ми е много интересно да усетя как се управлява вариото и фокуса с тия пръстени. [smile]

Дата:   02-12-10 16:38

Clips
Пич с шумния сензор, сори ма това като го чуя и падам от смях просто, то щото има апарат от тоя клас дето не е с шумен сензор, само дето тоя вади и доста повече детайл от другите пръчици. А на тъмно всичките са един дол дренки. И въпреки това паната и там има предимство от прекрасната стабилизация. А че 520 са много пари, много са по горе съм го казал ..........

Дата:   02-12-10 17:33

Ами ако държиш мога да ти посоча доста модели със същия размер на сензора и същите пиксели, които имат по-малко шум... Сега нека си говорим с факти. Аз също имам един FZ18 и много ми харесва, като даже е по-малко шумен от FZ50 а е с горе-долу същата плътност на пикселите на единица площ...(по-малко пиксели, но и по-малък сензор)[smilie8]

Автор: anaconda   
Дата:   02-12-10 20:12

Шум с тоя шум все едно ще печатате плакати от снимките с такъв апарат :) не ми казвайте, че си гледаде снимките на 100% увеличение :))))

Дата:   02-12-10 20:20

Хаха, почна се, аз ще напиша това и спирам да спамя.
Да, представи си, гледам си снимките на 100%, проблем?!
Като ще печатаме картички 10х15, или ще гледаме снимките на екран само, айде кажи ми за къв са ми тия 10 мегапиксела а? Май само да намалят динамичния диапазон...[smilie8]
Аман от глупаци (не визирам никого конкретно), дето с кеф си дават парите и после се самоубеждават колко добро нещо са взели, защото видиш ли то стигало за мижавите им картички...[ezik]
Да, представи си, от 10 мегапиксела искам а извадя плакат...[smilie8] С DSLR ще се получи нещо сносно примерно до 50-на санта по широчина. А ако сапунера не може да извади такова увеличение (а той не може), ми да не му блъскат пиксели!

P.S. По логиката на anaconda, 3 мегапиксела са предостатъчно, защото тъкмо пълнят екрана на който и да е монитор и без проблем може да се извади картичка до 13х18. [smilie8]
А какво правим ако искам поне А3?[smilie11] Според производителите на сапунерки трябва да мога да го получа от 10MP... Да, ама с какво качество?[smilie8]

Публикацията е редактирана (02-12-10 20:29)

Дата:   02-12-10 20:27

Еми хубаво,ако разлепваш плакати си взимаш dslr ,ако не тоя върши работа.Хаха е кво да се самоубеждават,като не им трябват плакати да си лепят по стените,кво лошо има да им харесва апарата.За всяко нещо си има инструмент,ти ако искаш с апарат за 500 лева да си направиш рекламна агенция и да вадиш плакати с апарата и после да псуваш ,че много шум имал е твой проблем :)

Дата:   02-12-10 20:36

Мисля, че не схващаш мисълтта ми. А тя е, че ни заслепяват с тъпите пиксели да купуваме нещо, което реално е по-лошо от друг продукт, дощъл преди това.[smilie8]
Който е следил развитието на сапунерките, знае, че с всяко следващо поколение шума само се увеличава, а динамичния диапазон пада. Реалната резолюция на сапунерите спря да се вдига след границата от 5 MP според мен, защото всякакво предимство на по-висока резолюция се заличава от шума, а по-ниския ДД не може да се компенсира с нищо.[smilie8]
Просто като зачекнахме темата за шума и в мен се надигна цялото негодувание към тази порочна индустрия...[smilie23]
Това което не разбирам е, защо по дяволите не теглиха чертата с мегапикселите и не измислиха друг начин да зарибяват незапознатите - и без това ще им се наложи, понеже вече удариха граница, при която дори дифракцията при най-отворена бленда е основната пречка пред детайла...[smilie8]

Дата:   02-12-10 20:43

Еми аз на моя панасоник си снимам на 8 мп, тея 12 само правят снимките по-големи,на мен не ми тряват снимки по 7-8 мб.Еми защото предпочитат да има универсални апарата,и така повече хора да ги купуват и да имат повече печалби.Иначе ако увеличават матриците ,ще стават по-големи апаратите,а пък повечето хора предпочитат компактни,заради масовите камери на GSM-мите.

Дата:   02-12-10 21:54

я, как темата ми набъбнала [smile] ръчните фокус и варио на апарата са доста приятни и създават навици преди първи ДСЛР.

Коментирам цената и свалям на 420лв

Дата:   03-12-10 08:45

clipse
е с последния ти пост няма как да не се съглася просто, [smilie24] 100%. Но [smile]винаги има едно НО [smile], боравенето с ФЗ-50 е 100 пъти по удобно и функционално от фз-18, за това кой сензор е по шумен 18 - 50 не искам да споря, спорил съм 100 пъти на тая тема и вече ми е писнало[smilie3]. Фз 50 го конкурираше само едно Фуджи с6000 май беше, фуджито шумеше маааааалко по малко на високо исо, но мажеше доста повече от фз 50, който е прекрасен апарат, в което 2 мнения няма [smile]. И защо не звънна да ти дам мойта фз 50 беше точно на твоята цена [smilie21] [smile], поздрави.
Повече няма да спамя продажбата на човека.

Дата:   04-12-10 12:20

Изпращам снимки правени с апарата при желание.

Ще се опитам да намеря с какво да го снимам тезиз дни.

Коментирам цената и свалям на 420лв

Дата:   05-12-10 11:12

420 лв

[smilie24]

Дата:   07-12-10 09:06

перфектен е!

Дата:   07-12-10 16:58

НОВА ЦЕНА 400лв

Дата:   07-12-10 19:11

Имам една може би малко нестандартна молба - да ми пратите един RAW файл на ISO 80, за да мога да добия представа за нивата на шум. Ако ми хареса, като нищо ще го взема апарата. :)
Също ще помоля отново за актуални снимки на комплекта.
Пощата ми е eminemfan_at_abv.bg [smile]

Автор: hartt   
Дата:   07-12-10 20:27

Без да вземам каквото и да е отношение по конкретния апарат и цени, само споделям, че като собственик на суперзум от тази година, вчера бях изненадан от качеството на снимките на FZ50 на 100% увеличение[smilie24].

Дата:   07-12-10 20:50

Ами прочети какво съм писал няколко поста нагоре.[smilie8]
Нищо лично, но само някой, който наивно вярва, че новото е винаги по-добро, може да бъде изненадан от факта, че апарат от 2006-та година с 50% по-голям сензор и наполовина плътност на пикселите от сегашните, вади по-добри снимки на 100%.[smile]
Има си закони на физиката в случая - сензора е аналогово, не цифрово у-во и колкото е по-голям, или по-малко наблъскан с пиксели, толкова по-добре.[smile]

Дата:   08-12-10 09:24

пращам реални снимки на апарата и целия комплект + снимки правени с него.

тук има добро ревю на апарата

https://photo-forum.net/boni/fz50/page8-1k.htm

Дата:   08-12-10 10:25

Получих всичко. [smile]
Интересното е, че на ISO 100 шума е сякаш 1 малка идея повече от на моя FZ18, но на ISO 800 определено е по-малко - малко повече от 18-ката на ISO 400.[smilie10] Съответно ISO 800 е напълно използваемо, за разлика от FZ18, където границата е 400. Естествено само в RAW важи това. Шумоподтискането от Venus III при ISO 800 e просто отврат.[smilie8]
Сега нямам повече време, че закъснявам за работа, от офиса ще пиша адрес и данни къде да ми го пратите.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР