Автор: videnminchev
Дата: 02-09-10 11:25
jorjo в момента съм на почивка на море и апарата не е с мен за да го снимам и да публикувам актуални снимки, но както споменах преди апарата и обектива са в отлично състояние, обектива е като нов, с него не е снимано изобщо, тъй като е китовия и аз, както и предишният собственик на апарата имам достатъчен набор от обективи за Сигма, които ползвам, та поради тази причина обектива е неразличим от нов, без никакви следи от употреба. Тялото е ползвано любителски на няколко излета, има единствено минимални следи от употреба на 2 от задните меки бутончета, на които надписите леко са започнали от единия край да се позатриват, и това стана при един от излетите ми, от носенето на апарата на ремък и триенето му в якето ми. Тялото от 2 години ми седи в шкафа и не е ползвано, тъй като имам СД10 и ползвам него.
mrge.org за съжаление нямам още един китов обектив за да ти го предложа с лентовото тяло, но ако те интересува само тялото няма проблем да ти го дам на ниска цена.
ranger1969 от близо 4 годишната си работа със Сигма СД9 и СД10 стигнах до заключението, че апарата е ненадминат за пейзажни снимки на дневна светлина, при ползване на дългофокусни обективи или вариообективи в дългия им край е препоръчително ползването на статив, тъй като апарата е без стабилизация в тялото. Снимал съм с него и в студийна обстановка и снимките са идеални, поне според мен. Снимки с външна светкавица /тъй като апарата няма вградена/, също са ОК. Единствено снимки при по слаба светлина без светкавица /основно привечер при сумрак/ не са на необходимата висота, но това се коригира при обработката на РАВ файла.
|
|