Автор: spa
Дата: 16-07-10 16:20
Продавам: Pentax 50-135/2.8 след ремонт
Цена: Продадено
Приемам и бартер с доплащне (в която посока е нужно) за:
100/2.8 WR, 70-200/2.8, и в този дух :)
Описание:
Имам го от две години. За съжаление при едно пътуване падна от лавицата на рейса и беше счупен. След което престоя 7 месеца във ЛАС сервиз които така и не можаха да го поправят напълно.
Какво му бше на обектива - счупена част от корпуса която държи байонета, скъсана и повредена СДМ електроника и разместен водач.
В сервиза беше:
- залепен счупеният корпус, като беше подчертано, че лепилото е много здраво и дефакто няма опасност от счупване при нормално ползване (т.е. да не се изпуска пак). Смяна на корпуса е много скъпа операция и може да се каже безмислена.
- Беше отворен и поправен/наместен водачът на фокуса. При което има оставени четери малки драскотини по втората леща (ЛАС технолъджи), които аз лично не съм видял да влиаят на снимките.
- Беше сменена електрониката на СДМ, но за съжаление неуспешно - кофти бройка. Пентакс германия отказаха повторна електроника и така обектива се оказа с неработещ СДМ. Техниците си поиграха да елиминират СДМ но неуспешно.
- Обектива е калибриран след ремонта.
В момента може да се позлва като А (ръчен фокус - като се слага управлението на обектива на ръчен фокус) обектив на тела със СДМ и по думите на техика като АФ обектив с управление на фокуса от тялото при тела без СДМ. За съжаление нямам под ръка друго тяло за да тествам последното но в сервиза казаха, че няма проблеми.
Включва: Обектив, предна и задна капачка, сенник, кутия
Къде се намира: Пловдив
Куриерски услуги и До къде пращам: Обектива се продава след преглед и тест от купувача.
За контакт: Моля на ЛС.
Снимки: При интерес ще направя.
Публикацията е редактирана (21-09-10 11:08)
|
|