Автор: CyberGene
Дата: 14-07-10 18:19
Причините: Доста разсъждавам в последно време и стигнах до извода, че имам сериозен проблем с това да не издържам, без да си купя на мига всичко, което ми хареса. Това е допълнително влошено от факта, че имам скъпи хобита и интереси като например свиренето на пиано, където скоро изръсих голяма сума за дигитално пиано от последна генерация с истински дървени клавиши и механика, iPhone, MacBook Pro (като програмист в свободното си време мисля да пиша игри и приложения за тях), лизингова кола и т.н. Все повече се замислям, че това е болестно състояние и нещата макар за момента финансово да са сравнително в контролируема форма, все пак част от тях са и на кредит. В случая финансовият проблем не е толкова голям, както неконтролируемото ми желание да имам всичко, което пожелая, тъй като ако това не бъде спряно навреме, има сериозна опасност в бъдеще да навляза и в сериозен финансов проблем, затова трябва да се действа превантивно. Тъй като пианото ми е може би най-голямата страст в живота, с която се занимавам от доста време и в която смея да твърдя съм най-добър от всичките странични неща, с които се занимавам (изключвам професията), то реших за момента да се опитам да дам пауза на най-малко застъпеното от тях - фотографията. Много ще ми е тежко, това тяло с тоя обектив ме върнаха в спомените ми от едно време, когато снимах на лента с 50-ак, изпитвам невероятен кеф от снимането с него и ще се разделя много трудно, но смятам, че за мен точно тази раздяла ще е ползотворно психическо преживяване, което се надявам да ме научи на ценни неща, а и наистина както виждате май не ми е оставало много време наистина да снимам. Най-вероятно пак ще се върна към фотографията по някое време и със сигурност ще си купя абсолютно същото тяло и обектив (или евентуално наследниците им, ако има такива), тъй като за мен това е СИСТЕМАТА, но това ще бъде само след като морално съм го заслужил (това аз си знам какво означава) и след като си събера пари за тях, а не веднага да ползвам кредитни карти за всичките си прищевки и пост-фактум да погасявам задълженията. Не знам дали са ви били интересни тези философии, имате право да ме упреквате, да ми се подигравате, но сметнах за необходимо да обясня защо продавам почти нова техника, за която до вчера съм тръбил наляво и надясно по темите колко е велика, влизайки в тежки спорове с хора от други системи.
Публикацията е редактирана (14-07-10 22:27)
|
|