Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Продадено
Автор: CyberGene   
Дата:   14-07-10 18:18

[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам Nikon D700 и Nikkor AF-S 50/1.4G
Дата:   14-07-10 18:18

Знам, че някои хора ще си умрат от злорадство, но както ще прочетете от причините за продажба (които между другото ще напиша в отделно мнение, за да не ви занимавам с излишни глупости още отначало), дори и тези евентуални заяждания са нещо, което ще ми помогне.

Ето ги и подробностите:

тяло Nikon D700 - продадено.

обектив Nikkor AF-S 50mm F/1.4G - продаден.

чантичка Case Logic SLRC - 200 - продадена.

Не предлагам за момента по-ниска пакетна цена от тази поотделно. Само бих дал чантичката безплатно, ако се купят и трите неща, т.е. всичко общо за 3700лв.

Закупени са от Фотосинтезис 21.10.2009, в пълната комплектация с кутии (отделни, не са в kit), книжки, капачки, оригинална торбичка от плат за обектива и т.н., като тялото и обектива имат гаранции до 21.10.2011. Използвани са изключително малко и са в състояние, неразличимо от това на чисто нови. Кадрите на тялото са 1840.

За контакти само на лични, от там вече ще обменяме телефони при необходимост.

Публикацията е редактирана (15-07-10 17:00)

Дата:   14-07-10 18:19

Причините: Доста разсъждавам в последно време и стигнах до извода, че имам сериозен проблем с това да не издържам, без да си купя на мига всичко, което ми хареса. Това е допълнително влошено от факта, че имам скъпи хобита и интереси като например свиренето на пиано, където скоро изръсих голяма сума за дигитално пиано от последна генерация с истински дървени клавиши и механика, iPhone, MacBook Pro (като програмист в свободното си време мисля да пиша игри и приложения за тях), лизингова кола и т.н. Все повече се замислям, че това е болестно състояние и нещата макар за момента финансово да са сравнително в контролируема форма, все пак част от тях са и на кредит. В случая финансовият проблем не е толкова голям, както неконтролируемото ми желание да имам всичко, което пожелая, тъй като ако това не бъде спряно навреме, има сериозна опасност в бъдеще да навляза и в сериозен финансов проблем, затова трябва да се действа превантивно. Тъй като пианото ми е може би най-голямата страст в живота, с която се занимавам от доста време и в която смея да твърдя съм най-добър от всичките странични неща, с които се занимавам (изключвам професията), то реших за момента да се опитам да дам пауза на най-малко застъпеното от тях - фотографията. Много ще ми е тежко, това тяло с тоя обектив ме върнаха в спомените ми от едно време, когато снимах на лента с 50-ак, изпитвам невероятен кеф от снимането с него и ще се разделя много трудно, но смятам, че за мен точно тази раздяла ще е ползотворно психическо преживяване, което се надявам да ме научи на ценни неща, а и наистина както виждате май не ми е оставало много време наистина да снимам. Най-вероятно пак ще се върна към фотографията по някое време и със сигурност ще си купя абсолютно същото тяло и обектив (или евентуално наследниците им, ако има такива), тъй като за мен това е СИСТЕМАТА, но това ще бъде само след като морално съм го заслужил (това аз си знам какво означава) и след като си събера пари за тях, а не веднага да ползвам кредитни карти за всичките си прищевки и пост-фактум да погасявам задълженията. Не знам дали са ви били интересни тези философии, имате право да ме упреквате, да ми се подигравате, но сметнах за необходимо да обясня защо продавам почти нова техника, за която до вчера съм тръбил наляво и надясно по темите колко е велика, влизайки в тежки спорове с хора от други системи.

Публикацията е редактирана (14-07-10 22:27)

Автор: rorus   
Дата:   14-07-10 18:23

Брех, ей така се пише мотивационно писмо![beer]

Автор: desmes   
Дата:   14-07-10 18:32

[smilie24]

Автор: green.monkey   
Дата:   14-07-10 19:03

Да кажеш на жена ти, че те кара да правиш грях [smilie5] Това нещо не се продава току-така!

Дата:   14-07-10 19:16

Не, не, не, жена ми нищо не ме кара, това е изцяло мое и доброволно решение [smile]

Автор: ecobo   
Дата:   14-07-10 19:24

MacBook Pro (като програмист в свободното си време мисля да пиша игри и приложения за тях)

Много те моля, напиши читава програма за фактуриране за Мак, та да изхвърля и последния комп с Уиндоус! [smilie5]

Автор: makenzi   
Дата:   14-07-10 19:30

[smilie18]

Автор: burnmaster   
Дата:   14-07-10 19:32

Дай линк да ни поздравиш с някое твое изпълнение.Браво за пианото.И на мен китарата ми 3000лв. и ако закъсам първо ще продам апарата.[smilie18] [beer]

Дата:   14-07-10 19:36

Дадено! [smilie24] Поздравявам ви с една моя импровизация:

Импровизация върху Ръченица от Стайнов

Автор: plamendoc   
Дата:   14-07-10 20:02

За маняк на тема пиана и музика предлагам бартер - фотоапарат за пиано/Антикварно немско пиано Клопе ,чугунена лира ,клавиши слонова кост ,почти не е сфирено на него-оригиналните чукчета не са износени/https://photo-forum.net/static/forum/2010-07/qkpl1628.JPG
http://photo-zona.net/images/user57773/album22441/large/......_wvsx6315_DSCF6478.jpg
И да не ме вземете на подбив ,да излезе лаф във форума камера за пиано

Автор: simbon4o   
Дата:   14-07-10 20:07

Съобщението е маркирано като спам

Автор: da.fo   
Дата:   14-07-10 20:41

Aз също съм изпадал в подобно положение(заради хобито ми стари фотоапарати) ама пусто - вадя си хляба с фотография а и в момента къща строя [smilie2]. Така , че напълно те разбирам [smilie24]

Автор: PlamenT   
Дата:   14-07-10 21:11

[smilie8] Кофти ситуация!
Да не съм на твое място! [smilie2]

А офертата е супер!

Автор: hotsnail   
Дата:   14-07-10 22:32

[smilie24] Успех и сега с кой ще спорим за никоните?

ПП Ако ти се пише на Джава за Андройд пусни ендо съобщение. Това със нахапаната ябълка ....

Публикацията е редактирана (14-07-10 22:34)

Автор: boni   
Дата:   14-07-10 22:54

Хубаво си го написал и много хубаво свириш, изслушах импровизацията с кеф!
Иска ми се и аз да можех така, но зарязах свиренето отдавна и си продадох руското пиано "Заря", когато си продавах апартамента, че не ми се мъкнеше :) Сега имам някакъв измислен синтезатор "Касио" колкото за забавление.
Успех с продажбата!
Искам да ти кажа, че можеш да правиш чудесни фотографии и с един обикновен стар Д70 и 50/1.8 общо за 500лв, стига да искаш. Д700 не е въобще задължителна камера ако не вадиш пари с фотография.
Айде поздравявам те с една снимка баш с тази комбинация:)

https://photo-forum.net/static/forum/2010-07/rszj0411.JPG
http://87.121.7.213/site_pics/152/boni_......_piano.jpg

Публикацията е редактирана (14-07-10 22:56)

Дата:   14-07-10 23:19

Мерси на всички за разбирането и подкрепата. Много силно се чудя дали изобщо да се захващам пак с фотография, защото както го има удоволствието от снимането, така и неусетно се преминава в онази мания за купуване на най-най-най... [smilie2]

Автор: boni   
Дата:   14-07-10 23:21

Когато мислиш само за купуване, постепенно спираш да мислиш за снимане и спираш да снимаш.

Автор: scpopov   
Дата:   14-07-10 23:22

л.с. [shtrak]

Дата:   14-07-10 23:24

Бони, страшно си прав. Много се радвам, че с пианото започнах да се занимавам като тийнейджър, в период когато изобщо не съм и имал възможност да купувам каквото и да е, единствено свирех и свирех на акустичното пиано на майка ми и от там разбрах, че "хардуерът" макар и важен, много по-важно е изпълнението [smile] Поне с пианата смятам, че съм си купил точно това, което ми върши най-добра работа - нито повече, нито по-малко. Щото знаете, има и Стейнуей рояли, които струват колкото къща в Драгалевци [smilie3] Надявам се някой ден да узрея малко повече в разсъжденията си и спрямо фотографията и тогава със сигурност и едно Д70 + 50/1.8 ще ми вършат предостатъчно работа и ще ми носят пълен кеф [smilie24]

Дата:   14-07-10 23:25

Комплектът е запазен до утре.

Автор: novi4ok   
Дата:   14-07-10 23:25

Имаш интересни портрети, жалко, че се отказваш. Но гледната ти точка е разбираема. Успех [smilie24]

Автор: vikitovikito   
Дата:   15-07-10 00:18

[smilie2] Аз не бих го продал ! [smilie24] [shtrak]

Автор: pesheff   
Дата:   15-07-10 09:20

...и ако това ще те успокои поне малко, само да ти кажа, че не си единствения с такава мания за купуване... [smilie2] Много сме! Покланям се пред силното ти волево решение.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР