Автор: kms
Дата: 30-11-09 12:57
Здравейте, тъй като от скоро време имам желание да поснимам малко с Канон, но нямам възможност да поддържам две системи, реших да направя размяна на моята Никонска система за еквивалентна такава на Канон. Фотографията ми е хоби от което не изкарвам пари. Започнах да снимам през 2005 год. с Никон Д50, след това Д60, после Д80 и сега съм с Д300. Т.е. все с Никон. Д300 е чудесен апарат, не ме ограничава в нищо, просто имам едно изгарящо любопитство към Канон. Ако не ми хареса, пак ще се върна на Никон, но вече ще знам със сигурност ЗАЩО.
Знам, че ще е трудно да стане подобен тип размяна, но никога не се знае на човек какво може да му хрумне.
За да е ясно, нещата не се продават. Може би, единствено ако някой реши да ги купи всичките.
Ето и моята система:
1. Никон Д300 - 11788 кадъра, запазен външен вид, купуван от САЩ, гаранция няма. Без кутия, но със всички прилежащи към него аксесоари.
2. Обектив Никор 18-200 ВР, запазен външен вид, купуван от САЩ, гаранция няма, с UV филтър. Без кутия.
3. Обектив Сигма 100-300/4 APO EX IF HSM, запазен външен вид, купуван от Германия, гаранция няма, с UV фитър. С кутия и оригинална чанта.
4. Обектив Сигма 24-70/2,8 EX DG MACRO, запазен външен вид, купуван от съфорумец, гаранция няма. Без кутия и чанта.
5. Обектив Никор 50/1,8, запазен външен вид, купен от САЩ и очакван на 17.12.09, с гумен сенник. Най-вероятно ще е без кутията.
Апаратите които ме интересуват са: Канон 7Д, Канон 5Д2.
Обективите които ме интересува са: 17-55mm f/2.8 IS USM, 17-40mm f/4L USM, 24-105mm f/4L IS USM, 70-200mm f/4L (IS) USM, 100-400mm f/4.5-5.6L IS, 300mm f/4.0L IS USM.
Може и някой по-нисък клас тяло в комплект с някои от изброените обективи.
Тъй като моята система я оценявам за около 4000 лв., очаквам предложения около тази сума, като е възможно и доплащане от моя страна в рамките на 500-700 лв.
Аз съм от София, но след сериозен разговор за размяна, мога да отида до всяка точка на България за оглед.
За контакти: тук или на л.с.
Поздрави, Калоян.
|
|