Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли да се намери Nikkor 600mm?
Автор: hose   
Дата:   29-11-04 11:37

нямам пари в момента но ми е интересно?

независимо AF ili MF?!

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли да се намери Nikkor 600mm?
Автор: snooper   
Дата:   29-11-04 13:12

E, ako imash pari moje ;) vij naprimer na www.club-nikon.org

Автор: thor   
Дата:   29-11-04 14:36

ми ето ти този който е AF версия :

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=......&is=GREY

тук не намерих 600mm но ето поне 500mm :

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=36971&is=GREY

има и 1000mm рефлексен :

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=36852&is=GREY

аз бих ти препоръчал този ,той е по достъпен и казват че си струва въпреки да е руски ,аз съм си поръчал един такъв :

http://www.rugift.com/photocameras/mto_11_ca_lens_for_nikon.htm

да щракам с него луната .че се запалих от последното лунно затъмнение насам ..[smilie6]

Дата:   29-11-04 20:00

mersi thor :))))))))))))))))))))))

sega shte gi pogledna

Дата:   29-11-04 20:05

vui vui vui kakvi zeni :))))))))
tozi koito e Nikkor 1000mm refleksnia nai me poblazni chestno kazano - i ne e tolkova skup
ruskia koito mi preporuchvash kak shte go svurjesh kum baioneta? ili toi si e za nikon?
ili si imash prehodnik?

az inache kato pusnah temata iskah prosto da ividia dali niakoi tuk ne prodava neshto takova - iskam go za ptizi chestno kazano
haide s zdrave

Дата:   29-11-04 20:20

ами те си го продават ,този направо с байонет/адаптор за Nikon ,а след като съм виждал някои тестове сравняващи руския и никонския ,според мен разликата в цената е в полза на руския ,въпреки че никона е малко по добър ,но пък 1300US$ в повече ,тази разлика не си ги заслужава - поне аз така мисля ...[smilie6]

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   29-11-04 20:39

Mi prodava se edin 650-1300 za Nikon FM ako ti vur6i rabota moje6 si go poru4a6 ot ebay.com

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   30-11-04 10:17

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=48556&item=......&rd=1

Дата:   30-11-04 11:25

ama niama carta creditna
:)
mersi de - kakto napisah za sega samo prouchvam

:)

Автор: delyan   
Дата:   30-11-04 12:00

Thor, от руските този Рубинар 1000/10 е най-добър - много по-добре просветлен и с по-добра корекция от МТО-* , а този Рубинар 500/5,6 мисля, че също е много добър, аз поне него бих взел :-) става за повече работи.

Дата:   30-11-04 19:03

съгласен delyan ,но проблема е ,
че на този рубинара отзад ,където задната леща влиза във фотоапарата не е издадена достатъчно и не става за фотоапарати с вградена светкавица ,и трябва да се слагат разни ,адаптори или конвертори които първо ще намалят светлосилата и второ ще влошат картинката ,а може и изобщо да се загуби аутофокуса ( и пък и става сложно ,трябва да се отвори и намести за вечен фокус до безкрайност и ,всеки път да се оправя - става малко сложно ) ,иначе съм съгласен Рубинар-а е много по нов модел от MTO и на това отгоре е и макро ,както и резолюцията му е нещо като 50линии в центъра и 36 по краищата докато при MTO е много по малка ,та затова предпочетох MTO ,че ще мога да го ползувам и на цифровия ми фотоапарат ,докато Рубинар-а щях да го ползувам само на филмов ...в общи линии това обяснява защо съм се насочил към MTO ..[smilie3]
[smilie7]

Автор: nikon_f2   
Дата:   30-11-04 23:45

[smile] До колкото ми е известно най -добър 600мм(поне от огледалните) се води една Сигма, Мисля че може да се намери за 200-250лв. Същото важи и за аналогичен 500мм Тамрон. Ти по-светъл ли търсиш?[smile]

Дата:   01-12-04 00:16

F2 ,ако въпроса е към мен ,не ...
аз просто преди години се бях запалил да снимам по звездите и си бях накупил разни ,увеличителни тръби даже и телескоп ,но не ме зарадваха резултатите ,а и мноо скъпо взе да ми струва от страна на филми ,оттогава реших да взимам или най доброто или нищо ,но за 10-на години не попаднах на обектив който да оправдае цената която бих платил ,въпреки че намерих два 300mm Nikkor-а и един 400mm FD и то на много добри цени ,както и да е в крайна сметка на последното лунно затъмнение взех че щракнах луната ииии ..ми като видях резултатите си казах ще взема да си взема едно MTO тъй като ми хареса,това което видях из нет-а правено с него ,а пък и за 200US$ - все пак си е доволно а и става и за далекогледна тръба - то те всичките стават ,но това ,беше и на две три кликвания с мишката- разстояние и взех че го поръчах [smilie6] но естествено ако ми изпадне нещо по добро и му оправдая цената ще го грабна ,иначе Nikkor-а с един телеконвертор 2х ще стане 960mm f 9 ,но пък MTO пък с един телеконвертор 2х става 3200mm f 22
като дойде ще го пробвам на 1600mm и на 3200mm .както на 1000mm и на 2000mm пък да видим ,а пък иначе ,за около 500mm при условие имам обикновенни обективи 200mm ,300mm ,400mm не си струва да взимам 500mm или 600mm огледален .. та такива ми ти работи .. [smilie6]

Автор: cristo   
Дата:   01-12-04 09:31

"имам обикновенни обективи 200mm ,300mm ,400mm"

ебати колекционера [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР