Автор: thor
Дата: 01-12-04 00:16
F2 ,ако въпроса е към мен ,не ...
аз просто преди години се бях запалил да снимам по звездите и си бях накупил разни ,увеличителни тръби даже и телескоп ,но не ме зарадваха резултатите ,а и мноо скъпо взе да ми струва от страна на филми ,оттогава реших да взимам или най доброто или нищо ,но за 10-на години не попаднах на обектив който да оправдае цената която бих платил ,въпреки че намерих два 300mm Nikkor-а и един 400mm FD и то на много добри цени ,както и да е в крайна сметка на последното лунно затъмнение взех че щракнах луната ииии ..ми като видях резултатите си казах ще взема да си взема едно MTO тъй като ми хареса,това което видях из нет-а правено с него ,а пък и за 200US$ - все пак си е доволно а и става и за далекогледна тръба - то те всичките стават ,но това ,беше и на две три кликвания с мишката- разстояние и взех че го поръчах но естествено ако ми изпадне нещо по добро и му оправдая цената ще го грабна ,иначе Nikkor-а с един телеконвертор 2х ще стане 960mm f 9 ,но пък MTO пък с един телеконвертор 2х става 3200mm f 22
като дойде ще го пробвам на 1600mm и на 3200mm .както на 1000mm и на 2000mm пък да видим ,а пък иначе ,за около 500mm при условие имам обикновенни обективи 200mm ,300mm ,400mm не си струва да взимам 500mm или 600mm огледален .. та такива ми ти работи ..
|
|