Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Здравейте, имам въпрос
Автор: milena_mileva   
Дата:   03-09-09 16:19

Здравейте, бих искала да Ви попитам за мнението Ви за тези два апарата: Panasonic DMC fz18 и Panasonic DMC fz38, кой от двата да си взема. Четох, че при лошо време и вечер не правят хубави снимки. Така ли е?
И като цяло, коя марка е по добра Panasonic или Fujifilm? Благодаря за вниманието и отговорите!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: JoroHondata   
Дата:   03-09-09 16:24

Здравей
Лично мнение: Panasonic- чудесни обективи, оптична стабилизация и качество.
Поздрави

Re:
Автор: orakk   
Дата:   03-09-09 16:26

fz18, ще го намериш на по тънка цена от fz38, колко лошо снимат?... .. това е обширно понятие зависи с какво се сравняват, ако се сравняват с някой никон DSLR... просто няма място за сравнение. иначе си снимат, някой даже сватби снимат с такива фотоапарати.ако това все пак е някакъв критерий.[shtrak]

Публикацията е редактирана (04-09-09 13:01)

Re:
Дата:   03-09-09 16:39

Благодаря за светкавичните мнения [smile] fz18 e от 2007 и ми го дават за 600лв (втора ръка), а гледам, че fz38 е от 2009 и в нета го гледам за 500лв - нов! [smilie11]

Публикацията е редактирана (03-09-09 16:40)

Re:
Автор: vlex   
Дата:   04-09-09 11:41

Като по-новият е по-евтин какво се двоумиш? Иначе панасоник имат хубави обективи, при това стабилизирани. Тия са даже по-светли от фз30 и фз50, което е похвално (е, естествено не са 2.8 по цялата дължина като фз20, но това е друга тема). Като гледам фз38 има малко по-голяма матрица, а което е по-важното - предполагам, че неговия фърмуер ще се справя по-добре с шума на високо исо (все пак е турбосапунер). До исо400 е приемливо.

Поздрави,
Влад

Re:
Автор: montanar   
Дата:   04-09-09 11:51

Милена .... по-добре си вземи някакв ДСЛР на старо ..... особенно олимпус от порядака на Е500 би бил много прили4но решение от сапунерка акоще и би-турбо да е [smilie5]
само за информация наскоро продарох един такъв с 2та кит обективи за 500 лева

Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   04-09-09 12:03

Милена, какви 600 лв за втора ръка ФЗ 18, да не те вземат за канарче или кардаринка [smilie10] . Я виж на какви цени стават сделки за ФЗ 18 и по добре ФЗ 30 или 50, които са с по голяма матричка и подвижен дисплей.

Цени на FZ 18 в базара

Re:
Автор: vladihg   
Дата:   04-09-09 12:04

Мда като ще е гарга да е РОШАВА...

Re:
Автор: montanar   
Дата:   04-09-09 12:09

ето добро предложение [shtrak]

Re:
Дата:   04-09-09 13:07

ако за fz18 дадеш повече от 300лв си луда! а ако фотоапарата си го ползваш за домашно да си снимаш детето тези SLR фотоапарати могат и да снимат и видео е качеството е на ниво VHS но за домашно видео става , докато D-SLR си е профи техника и не снима видео в този ценови клас, ти преценяш за какво ще го ползваш и събирай оферти.[shtrak]

Re:
Дата:   04-09-09 14:31

апарата ми трябва за да снимам по концерти [smile]
скоро снимах на концерт с panasonic DMC fz5000, аз не съм професионалист и за мен снимките биваха. Даже не разбирам от тия обяснения дето ми ги пишете, много сложно бе хора. Ако някой иска да види снимките, и да разбере за какво ми трябва да ми даде мейл да му пратя, че не знам как се качва тук [smile]

Публикацията е редактирана (04-09-09 14:35)

Re:
Автор: tvk75   
Дата:   04-09-09 15:23

тези двата панасоника са много кофти избор, хората правилно те насочват към някой ДСЛР

Re:
Автор: todor_bb   
Дата:   04-09-09 15:51

и двата апарата които си харесала са големи, с размера на DSLR (огледално-рефлексни апарати). ако не държиш да снимаш видео с апарата, а ти трябва само за снимки, и не те притеснява големия размер вземи си DSLR, защото качеството на снимките е несравимо по-добро. ако пък искаш да е малък и компактен и да не ти пречи по концертите си вземи canon SX 200 IS, има широкоъгълен обектив с 12 кратно приближение и HD видео, ще ти върши идеална работа

Re:
Дата:   04-09-09 18:13

дайте съвет за нещо до 500лв с размера на DSLR, има ли такова чудо? [smilie11]

Re:
Дата:   04-09-09 19:14

Качеството на една снимка се определя от големината на сензора и добрата оптика. На картинката нагледно се вижда големината на сензора при някои сапунери. При ДСЛРте сензора е в пъти по-голям – реално колкото е жълтия фон на цялата картинка, естествено че и оптиката при ДСЛРте е на друго ниво – затова и снимката с ДСЛР е с естествени цветове и полутонове и повече детайл, докато при сапунерките “картинката” е по-пластмасова, изкуствено напудрена и напомпана, с много цветен шум при по-слаба светлина каквато е светлината по време на концерт...https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/taxr6549.JPG
http://photo-zona.net/images/user55470/album12786/large/......_yyxr7902_8888acopy.jpg

Re:
Дата:   04-09-09 19:43

ясно, значи панасоника отпада, харесах си други два FujiFilm FinePix S1500 и FujiFilm FinePix S2000HD - и двата са DSLR, но малко ме притесняват батериите, на са литиеви, дали ще издържа поне 500 снимки за един ден?, малко ме съмнява[smilie11] !
какво ще кажете за покупка на апарат от този магазин - ELECTRON.BG ?
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТГОВОРИТЕ! [smile]

Публикацията е редактирана (04-09-09 19:53)

Re:
Дата:   04-09-09 20:02

Тц, нито първия, нито втория е ДСЛР - това са камери като ФЗ18 и ФЗ28 с малък сензор[ezik]

а това

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/vkar4926.JPG
http://photo-zona.net/images/user55470/album14128/large/......_oeua9059_oli3.jpg

Може да го разгледаш тук

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=......&t=......&phorum_uriauth=

Re:
Дата:   04-09-09 21:09

прочети тук
за да разбереш повече за снимките цифровите фотоапарати и т.н. и запомни че всеки фотоапарат снима зависи ти какво качество търсиш в крайния продукт[shtrak]

Re:
Автор: digitalgab   
Дата:   05-09-09 08:13

Сега ще излезе Canon SX20 IS, може да прави добро видео има и два микрофона за стереозапис, 20 кратен зум, мисля че ще даде приемливо качество, и за концерти, иначе горните разсъждение за матрици и качество са верни, но на практика за обикновени цели, да заснемеш и отпечаташ или да гледаш накомпа,апаратите се справят.

Re:
Автор: deschain   
Дата:   05-09-09 10:07

Ако още не си решила да вземеш DSLR, помисли за Sony H50 - апаратът е перфектен. Снимал съм с него по концерти и снимките се получават сравнително добре. Преди време се колебаех между него и fz18, избрах Sony и не съжалявам. :)
В профила ми има две-три концертни снимки.

Re:
Дата:   05-09-09 18:31

DSC-H50 - черен за 450лв - ми не знам [smilie11]

Re:
Дата:   06-09-09 02:33

е ти все пак имаш фотоапарат [smilie18]

Публикацията е редактирана (06-09-09 02:35)

Re:
Дата:   06-09-09 12:46

orakk , това ли влезе да ми кажеш скъпи [smilie10] , да, ама не, не е мой, аз пиша от профила на моя приятелка [smilie18] , сега вече дали ще можеш да спиш спокойно [smilie5] [smilie6] ? аре, и пиши по темата скъпи [smilie7]

Re:
Дата:   13-09-09 16:59

[smilie11]

Re:
Автор: tvk75   
Дата:   13-09-09 17:34

[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР