Автор: hav
Дата: 30-11-05 11:12
Можеш ли да изчакаш до другата седмица, че трябва да говоря с баща ми да го изрови и да види какво му е състоянието. Също и би ли се разделил с него по принцип. Апарата е на баща ми, и той може да има някаква "сантиментална стойност" за него - което дълбоко ме съмнява, тъй като живота го а направил СССР-мразец.
Иначе, аз си мислех че ти трябва като антикварна стока. Много вървят руските боклуци (с извинение - всеки се е учил на тях, и това го знае, но просто не иска да го признае, или пък го сравнява с още по-големи боклуци) на запад, понеже има някаква мистика - "шпионски апарат". Който нормален види Спутника, ще си помисли че това е апарат за рибари, които ги мързи да си носят рибарско столче, и им трябва нещо "3 в 1" върху което могат да седнат, защото след като направиш 6 стерео-снимки лентата е свършила.
Нещо се разприказвах, ама това е защоно видях една цена по-нагоре.
Ако баща ми намери "техниката" и книжката, нямаш проблеми - твои са. Само очилцата май ще си запазя, че си трябват за старите снимки. Мисля да те одрусам със 100 лв. за всичко (Спутника, Любитель, резервен корпус, калъфи, презрамки). При това ако видимо изглежда че работят, каквото и правеха преди 15 години.
Ако имаш възражения дали това струва толкова - ще се съглася с тях, но не мисля че си струва да се занимаваме с това за по-малко. А и предполагам че тази сума ще хареса на баща ми, и ще покрие сантименталната стойност. Добре май се изразих - така май деликатно .
Хубавото на Спутника е че прави синхроно снимките, и става за стерео-снимане на хора. Навремето имаше руски стерео-приставки (за ФЭД, Зоркий), представляваха 4 призми, които събират два образа "и ги вкарват в обектива", но не съм виждал на живо. Е, и понеже е 6х6 при сканиране дават прилична резолюция. Няма какво да ти го хваля - щом искаш да го вземеш, значи си го проучил.
Иначе, за това че няма сделки - ами аз въобще не съм търговец, няма за къде да бързам, ако правех оборот от стари руски "шпионски" апарати, сигурно щях да ги шиткам по 10 лв. бройката.
Изчакай да навия този, който е купил апарата през 70-та година (преди да се родя) и срещу скромна сума получаваш 3 в 1, и ще се върнеш назад като с "Машина времени".
А само да те посъветвам: аз лично два пъти съм се опарвал яко с поръчки от Русия на други неща (т.е. не "фототехника"). Не го казвам за да си пробутам моят апарат, а просто плащай след като получиш - ако въобще има такъв вариант. Т.е. ако поръчваш от там направи така, че да си сигурен какво пристига, и дали въобще пристига, за да не (много готини картинки тук във форума бе!).
Само ми пиши дали цената на "промоцията" те устройва.
|
|