Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ПРОДАВАМ ТЯЛО Nikon D80 -> ПРОДАДЕН
Автор: mitku   
Дата:   14-07-09 12:54

Продавам тяло Nikon D80. [shtrak]
Подробности... следват отдолу. [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: ТЯЛО Nikon D80... 700 лв.
Дата:   14-07-09 12:54

Продавам тяло Nikon D80.

Състоянието е отлично - на около 11000 кадъра.
Serial No: ......
Купувано е на старо преди почти 1 година от базара тук и поради това нямам кутия, документи, фактури и т.н... няма гаранция. В комплекта влизат: тялото (с прилежащите му аксесоари - капачка за тялото на мястото на обектива, пластмасовия протектор за дисплея и гумената приставка на визьора); оригинален ремък за врат; кабел за USB връзка с PC; зареждачка за батерии и една оригинална батерия.
Причина за продажбата - купих си D90. [smilie7]

Цена: 700 лв. -> ПРОДАДЕН

За контакти: тук или на ЛС.

P.S. Обявата важи само за София с лична среща за тест/проба и т.н. Не искам да го пращам по куриери. [smile]

Публикацията е редактирана (07-09-09 12:56)

Re: ПРОДАВАМ ТЯЛО Nikon D80 -> 800 лв.
Дата:   15-07-09 10:41

[smilie7]

Дата:   16-07-09 10:58

[cool]

Дата:   17-07-09 11:31

https://photo-forum.net/joro/emoticons/fam06.gif

Публикацията е редактирана (10-08-09 14:44)

Дата:   10-08-09 14:44

[smilie21]

Re: ПРОДАВАМ ТЯЛО Nikon D80 -> 780 лв.
Автор: nikton1954   
Дата:   10-08-09 16:33

Пак си сбъркал.И гроздето не е кисело.

[smilie21]

Дата:   10-08-09 19:09

А? Май не разбирам какво искаш да кажеш. [smile]

Автор: sauron69   
Дата:   10-08-09 19:40

Сори за спама, ама не мога да се въздържа- да не си взел D90 на pd? [smilie5]

Дата:   10-08-09 20:34

Не - не е от pd. Друг взех... още преди около месец (както се вижда от датата на първоначалната ми обява). Но след туй ходих някоя и друга седмица да си топя .gz по морето, заради което нямах възможност да се занимавам с продажбата на "дъртото" и затуй чак сега подновявам обявата пак (а Д90 е страшна машинка). [thankyou]

Автор: Jabasan   
Дата:   10-08-09 21:41

Толкова ли е голяма разликата в полза на Д90,че да си заслужава двойната цената спрямо Д80?Имал си реална възможност да ги сравниш с едни и същи обективи та затова питам.Интересувам се като притежател на Д80.

Дата:   11-08-09 11:46

От моята (любителска [cool] ) гледна точка главните разлики са следните (подредени по моето усещане за важност):

1) най-голямата разлика, е в самото усещане при работа, че апаратът (Д90) се усеща като много по-пъргав. Т.е. много по-бързо се разглеждат направените снимки, много по-бързо се "зууми" в снимката за да я видиш на ниво пиксел, много по-бързо се мести по (доста) по-хубавият екран, по-бързо реагира на команди, ровене по менюта и т.н... един вид - на усещане е почти като Д300. За разлика от Д80, където тези неща стават по-бавно и със замисляне. А за "пъргавината" при самите снимки доста допринася и малко по-големият и доста по-бърз буфер/памет на D90 и тъй като аз винаги снимам в RAW+JPG, това съвсем буквално влияе и на това колко бързо мога да снимам - за разлика от D80, където като направя 1-2 снимки, трябва да чакам да се запишат на картата преди да мога да ги разглеждам, на D90 таквоз нещо практически няма. И особено както съм с грип и 2 батерии, Д90 ми е направо като картечница за бързи снимки. Т.е. - реално най-голямата разлика от моя гледна точка е в по-новият и доста по-бърз процесор (и буфер/памет) на Д90 и по-хубавият екран. Туй с процесора май дори и НЕ се споменава по ревютата между качествата и предимствата, а за мен се оказа най-съществено. [thankyou]

2) следва - по-добрата работа при високо ISO. На фона на D80, където ISO1600 е сравнително "компромисно", на D90 и ISO3200 е съвсем приемливо. Туй беше главната ми предварителна цел, заради което смених D80, но се оказа, че 1-вата точка се оказа по-важна в усещането при работа. [shtrak]

3) Live View - колкото и про-тата да "плюят" лайв вю-то, туй си е голяма глезотия. За ръчен фокус направо се е "утепАло". Като го зуумнеш на екрана и фокусираш на ниво пиксел, разликата в точността на фокуса при ръчно фокусиране е сериозна. Например за макро, но не само, а при всякакво ръчно фокусиране (ако не е важно времето, че ще се забавиш със снимката). А също и при снимка през Лайв Вю-то, с контраст-детект АФ, практически изчезва всякакъв фронт/бек-фокус от който и да било обектив (с цената на доста по-голямо време за фокусиране, естествено). [smilie24]

4) Почистваща система на сензора... не е толкоз съществено, но все пак си е предимство; [smile]

5) Възможност за снимане на видео - колкото и да го плюят, кефи си ме. А с ръчното фокусиране се свиква лесно. Особено за някакви изпълнения със светъл обектив, бокета и т.н. - голям кеф прави да се снима. А аз също имам и 3CCD FullHD видеокамера, но туй си е съвсем друго. [smilie7]

Недостатъкът на Д90 е ясен - по-високата цена. Но хубавото е, че по всички качества, Д90 е или по-добър или равен на Д80 и не се налага човек да прави какъвто и да било друг компромис освен с цената. Но поне на мен ми излезе добра цена за него от вида който чаках - "предложение, което не може да се откаже"... и се ъпгрейднах. А вече за кой/какво си "заслужава", всеки си решава сам - за мен си заслужаваше ъпгрейда, но е факт, че чаках цена около и под 1200 лв. и преди туй беше в графата "не си заслужава". [smilie3]

Автор: Jabasan   
Дата:   11-08-09 14:14

Много съм ти благодарен за изчерпателния коментар!Мисля че точка 1+2 ще се окажат доста важни и за мен.Още веднъж благодаря и успех с продажбата!Все пак Д-80 си е екстра машинка. [beer]

Дата:   12-08-09 11:23

Няма защо. Иначе - да Д80 си е много добра машинка. [smilie24]

Автор: Plamen11   
Дата:   12-08-09 15:45

[smilie24]

Дата:   13-08-09 11:26

[smilie7]

Re: ТЯЛО Nikon D80... 760 лв.
Дата:   14-08-09 13:01

760 лв. [smilie24]

Re:
Автор: usmihnatia   
Дата:   15-08-09 19:48

добра но не и в фокусирането.......место да мине6 на д300 ти си минал пак на същата ...не ми го хвалете д80:)снимам от 3 години с него и не бих минал на д90 а на д300 и нагоре....просто това е моето виждане[smilie24]с обективите бес мотор просто фокусът е ужасен-дали д80 или д90..едно и сащо е

Re:
Автор: JohnnyV   
Дата:   15-08-09 20:09

[smile]-натия!
Кулко пръвопизни грежки!
нъ съ убиждъй!

Явну пишиш усновну на лътиницъ.
[beer]

То и Аз бес клавитура ве4е трудну пишъ!

Re: ПРОДАВАМ ТЯЛО Nikon D80 -> 760 лв.
Дата:   17-08-09 11:13

Е, аз нямам проблем с фокуса и на обективи без мотор... и с D80, а още по-малко с D90. Сори за хората, които имат. [smilie25]

Re:
Дата:   18-08-09 12:04

[smilie7]

750 лв.
Дата:   19-08-09 10:22

750 лв. [smile]

Re:
Автор: addi999   
Дата:   20-08-09 09:18

от софия съм и искам да видя парата,поздрави[shtrak]

Re:
Дата:   20-08-09 12:12

addi999 явно се отказва и ще търси по-нов модел.
Т.е. - продължава да се продава. [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-08-09 12:57)

Re:
Дата:   21-08-09 10:38

[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР