Автор: IDA
Дата: 12-12-08 15:02
Уважаеми преминаващи към DSLR,
МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ОБЯВА ВНИМАТЕЛНО! ТЯ СЪДЪРЖА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА ВИ Е МНОГО ПОЛЕЗНА ПРИ ИЗБОРА !
Настоящата оферта е насочена към СНИМАЩ фотолюбител със сериозни амбиции за усъвършенстване във фотографията, който, преминавайки от по-нисък клас фотоапарат (тип сапунерка) към цифров огледално рефлексен апарат (англ.: digital single-lens reflex (DSLR) camera), желае съществено да повиши възможностите си за снимане, както и значително да подобри фотографските си умения и качеството на снимките си.
Офертата включва:
=================
1. Canon EOS 350D (Rebel XT), тяло, пълен комплект, като към него добавям CF-карта, резервна батерия и НОВ неразпечатван ремък, включени в цената;
2. 11-кратен варио обектив Sigma 28-300/3,5-6,3 с оригинален сенник и предна и задна капачки.
Купувал съм техниката в САЩ и съм неин първи и единствен собственик. Предлагам я в оригиналната си комплектовка, така както съм я купил нова в магазина. По-долу ще видите снимки на оригиналните и вече изтекли гаранционни карти с номерата на тялото и обектива.
Тялото по мои сметки е на около 19 000 кадъра, т. е. затворът му още не е преминал и половината от ресурса си (разчетен за 50 000) кадъра. Тези апарати обаче са се доказали като едни от най-здравите на Канон и ресурсът на затвора им в повечето случаи надхвърля 100 000 кадъра. Конкретната бройка е изключително добра (имах възможност да я избирам сред 4 бройки при покупката !!!). Има бърз, сигурен и точен фокус на всички точки, дори в условия на малко светлина. А сензорът му не спирa да ме изумява със своята динамика и нисък шум (вижте по-долу). Състоянието на апарата е безупречно, както технически и функционално (10/10), така и козметично (9,5/10). Давам му оценка 9,5 за козметичното състояние поради прашинка във визьора, която се появи броени дни след покупката и не можах да я издухам с духалката. Тя обаче по никакъв начин не се отразява на качеството на снимките.
Тук можете да прочетете пълното професионално ревю на модела 350D:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/
а тук да видите какво мислят хората за него:
http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=307&sort=7&cat=myprod&page=1
В тази тема можете да видите на какво е способен сензорът на този апарат (конкретно на тази бройка):
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=......&t=......&phorum_uriauth=#reply_......
Не знам защо не стана вмъкването на линка.
Ето можете да погледнете и актуалната цена на тяло Canon EOS Rebel XT (350D) в Amazon.com (USA), която оставям без коментар.
Обективът Sigma 28-300/3,5-6,3 е правен за филмовите тела на Канон (Лайка формат 24х36мм2), но аз съм го ползвал много успешно с горе посоченото кроп-фактор (1,6х) тяло. Той има същественото преимущество, че за разлика от много други обективи с широк варио обхват, които се продават в момента и могат да се ползват само на APS-C матрици (18х24 мм2), например Sigma 18-200 или EF-S 55-250, този обектив може да се ползва и на 5Д или друг канонски "full-frame (FF)" апарат, в случай, че новият му собственик реши да мине на такава система в бъдеще или просто да снима и с филмово тяло на Канон. Обективът е оптически много добър, компактен е и солидно изработен, фокусът му е бърз и точен, а картинката е с великолепно качество. Поради 11-кратния варио обхват, е много удобен за улична фотография и при пътуване, тъй като в повечето случаи не се налага смяна на обективи, освен ако не се снима много широко. В този случай обективът би могъл да се комбинира удачно с бюджетния EF-S 18-55/3,5-5.6 IS, който е убийствено рязък за сензора на 350Д. Състоянието на предлаганата от мен бройка е 10/10, както технически и функционално, така и козметично.
Тук можете да видите кратко ревю и оценка на обектива:
http://www.photodo.com/product_1089.html
а тук да видите актуалната му цена за момента във Фотопавилиона:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&base=1&catalog=17&product=1133&show=additional#slides-pane-0
Причина за продажбата: Събирам за 5D.
Техниката се намира в София. Моля, да проявите разбиране, че не бих желал да я пращам по куриер, за да се избегнат евентуални рискове, свързани с транспортирането и. Предпочитам да я предам лично на новия и собственик, което би било и в негов интерес.
В следващите постове ще пусна снимки на техниката, а също и такива, правени с апарата и обектива.
ЦЕНИ:
=====
1. На апарата (350Д-тяло): 449,- лв.
2. На обектива (Sigma 28-300/3,5-6,3): 499,- лв.
3. На пълния комплект: 899,- лв.
На СНИМАЩИ кандидат купувачи мога да предложа известна отстъпка от тези цени, в разумни граници разбира се.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ БОНУСИ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКТ:
==========================================================
На този, който закупи целия комплект, и в случай на интерес от негова страна, ще му предложа следните допълнителни бонуси:
А. Възможност за закупуване на преференциална цена от 239,- лв. на СТАБИЛИЗИРАНИЯ обектив EF-S 18-55/3,5-5,6 IS, с което комплектът ще покрие цялия обхват от 18 до 300мм от фокусни разстояния. Обективът е НОВ, с гаранция и съм го ползвал само, за да щракна няколко пробни кадъра и да се убедя, че за разлика от нестабилизирания си предшественик, е убийствено рязък с 350Д. Ето пълното му ревю:
http://www.photozone.de/canon-eos/181-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-test-report--review
Б. Безплатен семинар, на който ще му покажа някои техники и особености на снимане с техниката, които ще му помогнат да извлече максимума от нейните възможности. От личен опит мога да кажа, че за преминаващите от сапунер към DSLR, това би било изключително полезно.
------------------------------------------------
Ако някой прояви сериозен интерес към предлаганата в тази обява техника, нека ми пише ми на лични, за да си уговорим среща за оглед, тест и закупуване. Всички останали и особено дежурните "експерти" по пазарна икономика и ценообразуване, най-учтиво ги моля да се въздържат от спам и неуместни коментари в темата.
Приятно разглеждане на снимките по-долу.
БЛАГОДАРЯ ВИ.
|
|