Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 == Продажбата приключи == Светкавици на фасунга ==
Автор: Rumi_7   
Дата:   15-09-08 18:09

Подробности по-долу [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: == Продавам 2 компактни светкавици за фасунга S100 ==
Дата:   15-09-08 18:10

2 бр. компактни светкавици на фасунга S100

- мощност 100WS
- водещо число 32
- време за зареждане: <4 сек.
- цветна температура: 5600 K
- задействане чрез: тест бутон, фото клетка, синхронизационен кабел
- размери: диаметър 100 мм, дължина 150 мм, 380 g

(само лампи са, няма кабели)

https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/dfoa8957.JPG
http://www.dynaphos.com/catalog/3pEm7jtWLFXM9FoBdYfTU3oXo2Pk7wN9_tn.jpg

Награда са ми от курса на Фото-Форум Студио, но нямам къде да ги ползвам/пробвам. Така че, ако някой прояви интерес, е добре да ги пробваме при него на място.

Могат да бъдат видяни/пробвани в София.

Цена - всяка по 50 лв.

--------------------

за контакти с мен:
- тук в темата
- лични съобщения (ФФ)
- 0885 580 524
- ICQ 153-111-744
- e-mail Rumi_7[smilie3]abv.bg

Автор: chepandov   
Дата:   15-09-08 18:26

Ок , взимам ги.
Имате ЛС , с адреса и тел. ми.[shtrak]

Дата:   15-09-08 18:45

ПЪТУВАТ за chepandov [beer]

Публикацията е редактирана (16-09-08 16:53)

Re: == СПОРНА СИТУАЦИЯ, май повече няма да пращам
Дата:   17-09-08 16:32

ОК, това ми беше последното пращане "на сляпо". Споделям тук цялата история:[smilie2]

Както съм писала, светкавиците са ми награда от курса на Фото-Форум Студио. Бони ме прати в Dynaphos да си взема наградата. Оттогава стояха вкъщи - не са ми трябвали и никога не съм знаела как се ползват, в интернет нищо не намерих. Нито съм ги пробвала, нито нищо. Можеха да си останат да събират прах вкъщи, но предпочетох да ги пусна, макар и на по-ниска цена, та дано да свършат работа на някого ако все пак работят.[smilie24]

В обявата изрично съм писала, че държа светкавиците да се пробват пред мен - дори не знаех дали въобще работят или не - може още в магазина да е имало проблем, знам ли..., не ми се рискуваше и с куриери. Опасявах се, че може да се случи нещо с тях и при куриерите... Най-много ме притесняваше, че това би станало за сметка на купувача, така че съм предупредила всички, които са се свързали с мен, че ако не пробваме светкавиците заедно, риска, който поемат, е изцяло за тяхна сметка.[smilie2]

Ако се случеше проблем, тогава купувачът щеше да е недоволен, че е платил за нещо, което не може да ползва; на всичкото отгоре, не може да бъде сигурен, че аз съм коректна, защото не се познаваме => в неговите очи аз съм го измамила. От друга страна, аз нямам гаранция, че купувачът не ме мами нещо с цел сваляне на цената или пък наистина е възникнал проблем... И по този начин - ето ти взаимно недоверие.[smilie2] [smilie2]

Когато chepandov ми се обади, ми каза да пробвам светкавиците дали работят. Обясни ми, че работят на 220v и мога направо да ги завинтя вместо крушка на лампата вкъщи и да ги запаля с тест-бутона. Пробвах: и двете сработиха по 1 път с тест-бутона, прибрах ги обратно в кутиите и ги пратих с Еконт.

Днес ми се обажда, че още като ги отворил едната миришела на изгоряло, другата пък стъклото й отпред било спукано; изглеждали като че ли са ремонтирани, че са им сменяни части и т.н. ... [smilie11] Т.е. точно това, от което се опасявах - нито той знае дали да ми вярва, че при мен са работели, нито аз знам дали да му вярвам, че са счупени преди отварянето на пратката.[smilie2] И Еконт не можем да обвиним за нищо, защото самите ние ще сме спорещи страни. Освен това, аз не знам как трябва да изглеждат и кое във външния им вид съмнява колегата, понеже за пръв път виждам такива светкавици. А и нали уж "на харизан кон зъбите не се гледат" - каквото са ми подарили, това съм пратила.

Така че повече нямам намерение да пращам/получавам нищо "на сляпо" - не че много често ползвам базара (може би 1-2 пъти годишно), но държа на доверието между колеги и лоялните сделки. Предпочитам да се разходя до някой град, или да продам нещо за по-ниска цена, но да се видя с човека - просто за мен лоялността е по-важна от +/- 20 лв. Защото пари се печелят, но доверието трудно се печели обратно, когато веднъж е поставено на съмнение.[smilie2]

Re: == СПОРНА СИТУАЦИЯ, май повече няма да пращам "на сляпо" (обява светкавици на фасунга)
Автор: matataupa   
Дата:   17-09-08 17:32

хубава история. Последно светкавиците в какво състояние са? Върнаха ли го куриерите[smilie8]

Re: == СПОРНА СИТУАЦИЯ, май повече няма да пращам "на сляпо" (обява светкавици н
Автор: asahi   
Дата:   17-09-08 18:50

Какво бих направил за да не ми се случи такова нещо?

Първо бих понатоварил светкавиците със стотина святкания по-начесто. Ако се справят ще светят и при клиента.

Второ бих ги опаковал така, че със сигурност да не се повредят при транспорта от куриера. Кашончето от магазина рядко е напълно достатъчно.

Трето бих се убедил поне по телефона, че купувачът е наясно какво купува.

Не се сещам за разумен съвет след такова развитие на историята.

Re: == СПОРНА СИТУАЦИЯ, май повече няма да пращам "на сляпо" (обява светкавици на фасунга)
Автор: Manchev   
Дата:   17-09-08 19:18

Такаа, Руми, виновна си си сама. Първо, нямаше нужда на 50 места в темата да споменеш колко нищо не разбираш и съвсем не ти е ясно от светкавиците. Интернет е необятен и навсякъде можеш да намериш инструкции за ползване на светкавиците. Да беше питала във форума, щяха да ти обяснят. А като искаш да докажеш вида на светкавиците, има един изпитан метод. В дена на пращането преди да отидеш до еконт трябваше да ги снимаш заедно с един днешен вестник, за да се знае, че снимката е от деня на пращането. Така никой не може да има претенции към теб защото имаш доказателство. Наистина кофти се е получила историята, но е имало начин да се избегне.

Автор: platinum   
Дата:   17-09-08 20:25

Не съм много сигурен за това какво има вътре в описаната светкавица, но ако схемата е със кондензатор би трябвало малко да постои включена и чак тогава да се святка.
А и виждам някакви китайски имена по периферията. Имам неприятен спомен от китайска поялна станция, която ми гръмна в ръцете. НОВА! Първо включване. Смениха ми я, но ми остана емоцията. Неприятна!

Автор: atin   
Дата:   17-09-08 20:52

Аз на твое място бих си спомнил някоя човешка трагедия, за която съм чул или видял напоследък и след това пак бих се върнал на темата с лампичките вече помъдрял и с чувство за истински важните неща в живота...

Дата:   18-09-08 06:06

Здравей Rumi_7, днес ще ти върна неработещата светкавица (тази, която е със здраво стъкло , но която въобще не светна), по Еконт, с наложен платеж , и за твоя сметка. Моля да ми изпратиш имената си и адрес за доставка на ЛС ( в товарителницата за получаване е записано само Василева, без адрес и със сгрешен телефонен номер)
Поздрави!

Дата:   21-09-08 08:24

Rumi_7, ти ме трогна!!![thankyou]
Уважаеми съфорумци, днес ми беше върната сумата от Rumi_7 за неработещата светкавица, и като компенсация, Rumi_7 , по своя собствена инициатива, ми подари неработещата светкавицата светкавица , за да си я отремонтирам и ползвам.
Искам да благодаря на Rumi_7 [thankyou],
и да и пожелая много успехи във фотографията![thankyou] [shtrak]

Re: == СПОРНА СИТУАЦИЯ, май повече няма да пращам "на сляпо" (обява светкавици н
Автор: ahaya   
Дата:   21-09-08 10:27

Както във всички истории и приказки краят е щастлив.[beer]

Автор: pevtimov   
Дата:   21-09-08 11:01

И кое му е щастливото, продавачът остава без светкавиците, без пари, и с някои дребни финансови разходи за транспорт. Възцари се пълно щастие, няма що. Аз много отдавна съм решил за себе си, никаква техника по куриер, нито чужда, колкото и да е атрактивна цената, нито моя, колкото и пари да ми предлагат.

Re: == Продажбата приключи == Светкавици на фасунга ==
Дата:   21-09-08 13:55

pevtimov,

И пари получих, и вече знам с кого ще ходя на кафе в Стара Загора [cool]
Светкавиците така и така не ми трябваха, важно беше да свършат работа на някого.

Получих и добър урок де [smilie5]

Хайде всички със здраве, аз отивам да се радвам на новото си апаратче [ezik]

Re: == Продажбата приключи == Светкавици на фасунга ==
Автор: GenaDP   
Дата:   21-09-08 14:00

Всъщност, едната светкавица може да не е проработила по твърде прозаична причина - да не прави добър контакт във фасунгата. Може би просто трябва малко да се повдигне притискащото езиче, или да се завие на друго място...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР