Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CANON EOS 5D
Автор: AQUASAUR   
Дата:   02-10-05 00:44

ПРИВЕТ към Всички във този чудесен форум!
Попаднах случайно тук във връзка с една обява...
но страшно ме изкефи купонджийския Ви дух по темите,които успях да разгледам...[smilie24]
Тепърва навлизам в дебрите на цифровата фотография...
и областта от нея,която ме интересува най-вече, е аква-фотографията,
тоест, всичко свързано с панорамната акваристика и нейните обитатели(флора,фауна,интериор...)
Желанието ми да постигна съвършенство в илюстрирането на приказния аква-свят се възпламени след участието ми във някои американски сайтове(и техните фото-контести) имено на тема аква-фотография [shtrak]
Последните ми опити бяха с моделите на "CANON EOS 300 и 350D",от които останах доста очарован !
И при липса на по-добра алтернатива, предполагам,че окончателния ми избор ще бъде имено "CANON EOS 350D".

Но след това лирично отклонение,се връщам всъщност на главния си въпрос към Вас:
Някой занимавал ли се е по-задълбочено с този жанр от фотографията...?
и някой вече притежава ли най-новият модел на "CANON EOS 5D" - какви са отзивите за това ново "чудо"...?
Благодаря предварително за всяко компетентно мнение по въпроса...!

Публикацията е редактирана (08-10-05 21:08)

Отговори на това съобщение
 Re: CANON EOS 5D
Автор: GuruMMX   
Дата:   02-10-05 00:55

AQUASAUR, javno naistina si nov v tazimaterija.
eos 5d e nisuk klas tjalo s 24x36mm matrica (full frame)
Raboti si s vsichki obektivi (EF) na canon, njama da gi izbrojavame tuk nali :)
Kolkoto do aparata.. mda.. ne e losh hehehehe

uspeh v nachinanijata...[beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: snake79   
Дата:   02-10-05 09:02

eos 5d e nisuk klas tjalo - e che ne full profi body ne e ama chak pak "nisuk klas tjalo"[smilie11]

Автор: n1x0n   
Дата:   02-10-05 09:27

5D не е нисък клас тяло, а във високия сегмент на средния клас - точно под професионалните.

Нисък клас е 350Д и Д70 примерно.

Автор: bokser   
Дата:   02-10-05 10:32

Тази цифричка 5D не означава нисък клас (12.7 million effective pixels
13.3 million sensor photo detectors

Announced 22-Aug-05)[shtrak]

Автор: pinko   
Дата:   02-10-05 11:48

5Д не е нисък клас тяло.

Според Канон 5Д се позиционира в сегмента на ЕОС 3.

Нещо не ми стана ясно за какво ще трябва апарат, ама за снимане на аквариуми май не е необходимо чак 5д, и по-слаб апарат ще върши същата работа[smilie5]

Автор: msld   
Дата:   02-10-05 12:01

ошашавихте човека:-)

Автор: ibk   
Дата:   02-10-05 13:10

абсолютно! [smile]
човека пита за подводно снимане... доколкото разбрах.
@AQUASAUR - по-добре разгледай външни сайтове и форуми - там вече има хора, които го ползват... тук едва ли някой си го е купил и снимал и има впечатления (в БГ сме все пак)...

Успех в начинанието!
боби

Автор: ahab   
Дата:   02-10-05 13:57

AQUASAUR - разгледах сайта. Хубави животинки.

Не е необходимо да си купуваш скъп апарат със сменяеми обективи. За твоите нужди е подходящ и компалкен цифров апарат с ръчни настройки.
За снимане на аквариум ще ти е нужен лек статив и добро осветление.

Дата:   03-10-05 01:45

Благодаря на Всички за отзивите !
Значи, не става дума за "подводна фотография",а за качествени снимки на интериора и обитателите в панорамни аквариуми...
Доколкото разбирам - никой от Вас не се е занимавал точно с този жанр.

По отношение на новите неща които чух че въпросния "КАНОН 5Д" е в състояние да прави - широкоъгълната му дееспособност,пълният фреймов сензор,по-ниските нива на шум,завишените възможности на китовия му обектив и външна светкавица...
възбуждат в мен огромно любопитство за практическата му употреба в сферата на аква-фотографията...!???
Така че, дори и за сега да няма щастливци притежаващи този модел - бих се радвал ако завбъдеще някой допълни тази тема с конкретни впечатления и отзиви...!!!

Публикацията е редактирана (08-10-05 21:13)

Автор: scrap   
Дата:   03-10-05 01:51

AQUASAUR наистина ли си готов да отделиш 6000 лв за 5Д + още около 1000+ за сносен обектив ,за да снимаш интериори и панорамни аквариуми?

Автор: GenaDP   
Дата:   03-10-05 02:04

Боже, прости ма...

...американските колеги ползват външни светкавици,разположени над аквариума(+отстрани),което пак говори за нивото на използваните фотоапарати... Ако това говори за нещо, то надали е нивото на апаратите.

Като ти гледам въпросите, и за 50000 да земеш апарат - все тая...

Дата:   03-10-05 02:35

scrap,не бих формулирал точно така цялостните ми амбиции,цели и дейност в които се вписва притежаването на фотоапарат с търсените "бестови" качества...
Накуп не мога да "кихна" такава сума...,
но "крастата си е краста" - навия ли се за нещо,стига да си заслужава, правя всичко възможно да го постигна...
Пък за по-финансово значими неща вече си има "лизинг"...

Уважаеми,GenaDP
съжалявам че те издразних толкова с невежеството си да обясня на твоето високо ниво, това което имах впредвид,за дистанционното използване на безжични външни светкавици(разположени по определена схема) и каквито по-обикновените апарати нямат...
но както и да е,явно на някои им е по-забавно да категоризират негативно хората, отколкото да им помогнат с компетентен съвет...

Публикацията е редактирана (03-10-05 02:39)

Автор: athom   
Дата:   03-10-05 02:40

AQUASAUR, тва дет го декламираш си го имат и "по-обикновените апарати" кат 300Д и 350Д...пък още неколкостотин вида по-простички от 5Д апарати.

Само требе да знаеш какво точно търсиш и да знаеш къде да го търсиш.

[beer] [shtrak]

Дата:   03-10-05 02:53

1. впредвид - такава дума в българския няма
2. за дистанционното използване на безжични външни светкавици(разположени по определена схема) и каквито по-обикновените апарати нямат... - въпросното използване не е функция на апарата

Земи прочети тук-таме, вместо само да гледаш картинки по чуждите сайтове...

Дата:   03-10-05 03:14

Да, athom
за КАНОН-ите вече го знам и както споменах -
възнамерявам да си взема 350Д + поетапно съответните екстри...
За другите "по-простички неколкостотин вида"...наистина и хабер си нямам.
И всъщност ни най-малко съм тръгнал да споря или декламирам някакви глупости...Просто споделих своите досегашни аматьорски представи... и точно Вашият компетентен коментар очаквам по въпросната тема,а не че аз се опитвам до Ви опровергавам в нещо...

Уважаеми,GenaDP
извини ме отново, за правописната грешка...
Обещавам да не се повтори и че ще поработя усилено както над граматиката си,така и да "зема" да прочета тук-таме, вместо да зяпам само картинки...
А ти вместо да се заяждаш с мен, що наистина не ме светнеш - напреимер за КАНОН 350Д , как би станал номера с въпросните външно-дистанционни(или жични)светкавици,модели...
или ако толкова те мързи - пусни един линк,пък аз ти обещавам наистина да изпрочета всичко по въпроса...!

Дата:   03-10-05 03:19

Линковете ги дава гугъла. а аз не работя към просветата, та да ограмотявам такива като тебе.

как би станал номера с въпросните външно-дистанционни(или жични)светкавици,модели... - по същия начин както и при 5D

Дата:   03-10-05 03:37

GenaDP написа:

... аз не работя към просветата, та да
ограмотявам такива като тебе.

Чудесно мото [smilie24],но не съм сигурен до колко приляга на форум като този...?
Ще приема просто,че сме си крайно несимпатични и с това за мен този "диалог" приключва !

И все пак ще се поровя из темите...,че ми стана много любопитно кво толкова "работиш" и кво "светило" си за фотографията...?

Дата:   03-10-05 03:48

Ако ти беше толкова любопитно и как се работи с външни светкавици, може би досега вече щеше да си разбрал.

Автор: PolarBear   
Дата:   03-10-05 03:51

Ами още малко материал за мислене:

Обектите са ти доста специфични и малко хора тук са имали опит точно с такива. Затова и аз мога да изкажа само по-общи съображения. Според мен това, което искаш може да се постигне с всеки ДСЛР, но аз бих препоръчал Канон 300Д. Дори и втора ръка. Предимства - много евтин, като че ли по отношение на шума е по-добър от 350Д а в случая това е важно, остават доста пари за добри обективи, които впоследствие биха могли да се ползват и на 5Д (ако не са от моделите само за кропфакторки). И ако откриеш, че той ти върши работа (верятност 90%) - окей, ако не, използвайки го ще си научил какво точно ти трябва, ще си научил въобще доста за фотографията и с минимална загуба тялото може да се продаде, и после да се вземе каквото е нужно.

Вариант: апаратът е много разпостранен, вероятно може да се намери познат с такъв и да се пробва. Ако си в Бг вероятно и някой от форума би се съгласил - интересно е.

Дата:   03-10-05 07:49

Е, това вече е друга приказка...!
Благодаря ти, PolarBear!!
Абсолютно съм съгласен с теб и както вече споменах в началото -
последните ми опити бяха имено с моделите на "CANON EOS 300 и 350D",от които останах доста очарован !
Това, че съм се размечтал,любопитствам и може би хиперболизирам
относно един(за мен) по-нов,непознат и хвален мадел като 5Д...,
не разбрах с какво точно издразни някои "величия" !?
Моля те, поясни ми само аргументите си, защо смяташ,че 300Д е по-"безшумен" от 350Д...?
При положение,че са съпоставени при еднаква обстановка,за каквато споменах,
аз не успях да установя видима разлика...[smilie11]
Естествено,ако на единия му забивах ИСО 800 а на другия 1600 -
(при еднаква скорост и др.)то по-шумен се оказа втория...
Нещо по самата матрица,настройки или какво конкретно имаш в предвид?
И пак подчертавам, просто споделям моята аматьорска констатация...,
а не оспорвам или се съмнявам ни най-малко в нечия друга,която очаквам да получа !

Автор: PolarBear   
Дата:   03-10-05 09:59

За шума - не съм сравнявал лично, но съм чел доста такива отзиви, вкл. и в този форум. Имаше сравнения - опитай да откриеш нещо с търсачката. Самият аз снимам най-вече с 300Д. Вече са много евтини, на времето броих сериозна сума за него.

Има логика да е така - размерът на сензора и при двата модела е еднакъв, но в този на 350Д са "наблъскани" 2 милона пиксела повече. Това обикновено води до забележимо увеличаване на шума.

Неслучайно определих постинга си като материал за мислене - това още не е окончателно формулиран съвет. Просто препоръка да разгледаш и такъв подход към проблема и да поразпиташ и попрочетеш в тази насока. От практическа гледна точка може да се окаже изгодно.

Или с няколко думи: не се поддавай на настроения и не се хвърляй да купуваш. И се опитай да намериш един 300Д за проба. Наоколо ги разнасят със стотици. 5Д ще е доста по-трудно, но знае ли човек...

Дата:   03-10-05 11:25

Нещо по самата матрица,настройки или какво конкретно имаш в предвид

Мда. Като си тъп - то е за цял живот... Мисля, че вече споменах нещо за тая думичка в края.

Автор: GuruMMX   
Дата:   03-10-05 11:42

5d ne e s tjalo ot 1 serijata.. a s po-nisuk klas takova.
tova iskah da kaja..
sorry! [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: Stas   
Дата:   03-10-05 12:59

GenaDP, ти нещо да не си пропуснал съветите на майка си през първите си 7 години, а?
Първо, забелязвам, че липсата на умения за диалог компенсираш със заяждания.
Второ, по нищо не ти личи че си имаш и елементарна представа от фотография!

PolarBear, поздравявам те за добрия тон, който се опитваш да наложиш. Имам питане: защо като вкараш още 2 млн. пиксела се получава повече шум? Би трябвало да е точно обратното - чисто математическа задача.

Аз снимам със 300D, но в момента имам при мен един 350D - за проба. Ами 350D има някои минимални преимущества и то основно от гледна точка на бързина - стартиране, фокусиране, запис на кадъра, преглеждане на снимките... Разбира се и другите подобрения, направени от Канон по въпроса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР