Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся CCD матрица за Canon S1 IS
Автор: BFGod   
Дата:   22-08-08 10:04

Абсолютно всичко работи на фотоапаратчето, освен CMOS матрицата... Всичко излиза лилаво и размазано...

Странно, но това е втората, която се прецаква...
Ако намеря ще пробвам и с 3-та, и ако пак се прецака - никога повече канон ;)

Та ако някой има счупен канон с1, и се чуди какво да го прави, мога да купя матрицата от него.

За предложения в темата или ...... или iwm2stuff@gmail.com

Отговори на това съобщение
 Re: Търся CMOS матрица за Canon S1 IS
Автор: kingsix   
Дата:   22-08-08 12:54

Аз имам същия проблем с Канон А85. Първо се появяваше една странна черта на дисплея, после снимките взеха да стават лилави и размазани. А оня ден на дисплея всичко се виждаше лилаво, размазано и призрачно, а на снимката цветовете бяха по-нормални(пак зле), но като увеличих снимката и изглеждаше така сякаш съм снимал дисплея с апарата и се виждаха разни там пиксели, линии. И аз си мисля че може да е от матрицата. Някой може ли да ми каже къде и за колко може да се оправи?

Автор: mitko_ol   
Дата:   22-08-08 13:01

В канон българия ще ти я сменят безплатно или ще ти сменят направо апарата. Разрови се из форума, има писано по тази тема. Един колега имаше същия проблем, със същия фотоапарат и след няколко месеца чакане от канон българия му дадоха чисто нов S5

Автор: Tekumze   
Дата:   22-08-08 13:05

Жалко за проблема ти.....
Аз имам същия от септември 2004 и до ден днешен го ползвам без проблеми, експлоатацията е жестока, снимане почти всеки ден, изтърван 2-3 пъти, проблеми никави, ако си го намразил много, не го удряй в земята, явно си карък....

Дата:   22-08-08 14:31

Предишната смяна на кмос матрицата бе осъществена в бушона.

Кмос матрица взех от предишния ми с1, на който изгоря, примерно, дънната платка, но имаше спукано зъбно колелце на оптиката, а и един познат би с него някакъв тип и му беше прецакано визьорчето, както и затвора за батериите, и за да не изпопадат, постоянно седеше приспособлението, което свързва фотоапарата със статива :-)... та затова си купих втора ръка още един с1...

Иначе от бушона казаха, че да се намери нова кмос матрица е почти невъзможно.

Така че голяма надежда нямам, но все пак... си питам ;)

Писах меил и до Канон България. И двата фотоапарата са извънгаранционни, но ако могат да докарат някоя кмос матричка не на непосилна цена ще е полезно.

Иначе филмчетата стават наистина зловещи... ;)

Автор: nikton1954   
Дата:   22-08-08 18:14

Може би има лек при ZENTEX.

Автор: free_will   
Дата:   22-08-08 19:04

При ZENTEX няма лек . Моя стоя там 2 месеца
без резултат , моята матрица работи още , но не се знае колко ,нещо стана с бленда или електроника или и двете заедно и аз си тръся за закупя някои такъв настаро но със сменена матрица . Имам подводен бокс за него а апарата не работи .Тази неделя ще се гмуркам и ми е терсене поне на клипче работи :)
Така ,че ако намериш лек за тея апаратчета моля те пиши ми на лични , че не съм намерил подобен хибрид за подводни снимки , който хем да снима перфектно хем да има толкова добри клипове.
ако от другия ти апарат са здрави електрониката и блендата можем да се разберем нещо ... Ако намеря друго решение за под водата или някои ми преправи бокса за С2 , защото имам и такъв ще ти дам матрицата ( не продам )

Автор: didesignbg   
Дата:   22-08-08 19:12

http://www.imaging-resource.com/badccds.html
матриците на с1 са дефектни. Апарати с този дефект се поправят безплатно дори извън гаранциония срок. Хората от бушона които са ти спестили истината и взели парите[smilie23] Дано Канон България не ти обяснят вежливо че апарата е отварян и те няма да работят по него.
Отивай в Канон, между другото канон с1 използва CCD, а не CMOS.

Дата:   25-08-08 11:26

И моя стоя при зентекс безрезултатно ;)
Засега за лек не знам...

Благодаря, didesignbg, за информацията.

Писах на канон България, засега без отговор.
Писах и на cee_info@canon.at за всеки случай :-)

free_will, мога да ти дам стария ми фотоапарат, може да ти свърши работа някой чарк, но от предишната ми с1-ца доста неща са изгорели, но не знам точно какво.

А ако от канон ми кажат, че няма да ми сменят матрицата, и до месец-два не си намеря друга, очевадно и тази с1-ца няма да ми трябва, а на нея и работи електрониката и ще може да уговорим нещо ;)

edit: след забележката на didesignbg и проверка в интернет заглавието е променено от CMOS на CCD ;)

Публикацията е редактирана (25-08-08 11:36)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР