Автор: Максим
Дата: 20-09-05 23:07
6traka4a - възхищавам се на твоя познавачески усет и просветителска дарба. Шапка ти свалям и за прекупваческите способности на такива редки диаманти - Leica/Зорки.
Вероятно ти си мисионер на правата цена, и обикаляш магазините и агитираш да намаляват цените на Скините от 50 на 35 лева. Хвала на такива люде!
Опасявам се само, че макар и да си такъв вещ експерт - чест да присъства с познанията си в моята тема... съм те подвел! Тюх, че не направих снимки на апаратите отзад - там е най-важното, което им вдига цената от 15 лв. та чак до тези висоти.
Ти вероятно сам ще се сетиш какво пише отзад, без да ме караш да ги снимам пак...и ще оправдаеш моите цени, дори ще кажеш, че си е чист подарък?
Ще си позволя да те поправя и да спомена, че всички Зенити дето предлагам са на М42. Освен това плахо ще вметна, че Зенит Е е много здрав, метален и надежден апарат сравнен със всички последващи модели. Матовото стъкло, по което се фокусира при него дава удобства при снимки на тъмно, с дълга телеоптика, или при макрофотография (меслупата и микропризмения разстер стават едно черно петно в средата). Опасявам се, че тогава скачащата бленда или не е от значение, или е вързана с обектива или пръстените, или обектива си е с фикс фул отвор.
Дори фирми като Canon, в модела си F1 с фокусиращо стъкло с френелова леща и микропризмен разстер са предвидили да има и сменяемо такова - само матово стъкло.
Такива ти ми работи, драги разбирачо.
Както виждаш хора разни, и апарати за разни нужди, необятни дори за водещи Leica-експерти като тебе.
Сега ще помоля, да не се оспамява темата, а ти ако искаш снимки на гърбовете - кажи.![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
|
|