Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Търси ЛАЙКА
Автор: penchev79   
Дата:   12-09-05 20:37

търся фотоапарат ЛАЙКА, в перфектно състояние. Я да видим дали ще се намери нещо [cool]

ramones79@mail.bg
(02) 76 40 70 /do obqd ili ve4er/

ilia

ДОПЪЛНЕНИЕ: обявата е сериозна, постовете надолу няма нужда да ги четете.

Публикацията е редактирана (13-09-05 20:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Търси ЛАЙКА
Автор: GenaDP   
Дата:   12-09-05 21:32

Случайно да си чувал, че тая фирма е правила доста повече от един модел апарати?

Автор: Airborne   
Дата:   12-09-05 22:20

или си объркал Аисику-то (иу-то на фонетичната не работи) или мрежата е зле. пиши ми да ми кажеш какво търсиш, мога да ти предложа над 30 апарата (почват от 8,000 лева)[smilie24]
Я да видим дали ще намериш толкова [cool]

Публикацията е редактирана (12-09-05 22:49)

Автор: flashman   
Дата:   13-09-05 00:39

Освен марка, "лайка" е нарицателно за лентови фотоапарати с формат на кадъра 24х36 мм.
Ако търсиш второто, погледни моята тема в базара за "перфектната MINOLTA" [smilie24]

Дата:   13-09-05 03:10

Dз пък имам пирфектен Зенит-Е [smilie18]

...и защо ли 135 формат-а се нарича "лайка", след като те не са били първите, които са използвали 35мм кино-лента за правене на снимки? Филмовата касета за 35мм филм-а също не са я измислили те...

Автор: flashman   
Дата:   13-09-05 08:54

Здравей,
Сега видях, че си същият, който се интересува от ваните и фенера ми.
Ако купиш Минолтата със светкавицата, получаваш като бонус всички вани, фенери и филтри!

Дата:   13-09-05 10:30

А ако купя ваните и фенера, ще получа ли Минолта-та като бонус?

Дата:   13-09-05 19:27

гледам много остроумия изписани и нищо конкретно [smilie23]

щом съм го сложил в "" значи искам марка ЛАЙКА, иначе и формата същия да - лайка формат, ако за това питате.

а модел - не съм споменал, защото очаквам предложения, нямам конкретни предпочитания, искам да видя какво се предлага ако изобщо се предлага и на какви пари.

А този със 8-те хиляди лева ми звучи малко като Боби турбото [smilie22]

Дата:   13-09-05 19:35

Аааа, ти искаш Лайка за 80 лв.? Ми така кажи - да те светна отсега: няма да се намери. [smilie18]

Дата:   13-09-05 20:14

Gena не съм споменал цифри, очаквам ако някой продава да го стори [smilie6] и стига се заяжда, на много отворен се правиш, ама тва сигурно щот не можеш да пиеш [smilie19]

[ezik]

Дата:   13-09-05 20:15

flashman каква е тая Минолта, с какво я даваш и кви пари е ?

Автор: rashomon   
Дата:   13-09-05 20:34

Penchev
sled 50-te rusnacite sa kopirali Leica-ta s modelite Zorki
-------------------------------------------
http://cgi.ebay.com/RUSSIAN-Leica-copy-EARLY-CAMERA-ZORKI-Rare-LENS_W0QQitemZ......QQcategoryZ30099QQrdZ1QQcmdZViewItem
--------------------------------------------
imam edin Zorki 4 , v kutiq s kasova belejka ot 1966 g preminal s otli4ie ka4estveniq kontrol i taka si ostanal zapazen - kat nov ,
tozi model e kopie na Leica IIIb proizvejdan 40-te i 50-te godini na minaliq vek..
moga da se razdelq s nego za skromnata suma 80 lv
i taka da te napravq 6tasliv sobstvenik na ruska leika s koqto na volq da poliva6 cvetqta[smilie3]
ina4e v ebay-a edna Leica IIIb varvi po 300-400 usd

-----------------------------------------
spravka
http://cgi.ebay.com/SUPER-RUSSIAN-CAMERA-ZORKI-4-LENS-JUPITER-8-COPY-LEICA_W0QQitemZ......QQcategoryZ30030QQrdZ1QQcmdZViewItem

a obektiva e
It has lens Jupiter-8 2/50 M39 Leica Thread Mount.

Публикацията е редактирана (13-09-05 20:46)

Автор: IKB   
Дата:   13-09-05 23:21

pen4ev - имаш поща !!!
рашомоне , не са я копирали , а още в 1945 г , братушките са натоварили на молотовките всички машини от заводите на лайка и контакс и затова на първити руски фотки пише "л е й к а " на кирилица, а по - късната метаморфоза на имената са зорки и киев , /за контакса / и така 40 и косур години братушките се кефет на евтина и оригинална оптика от 40-десетте...
Ххааа[beer] [beer] [beer]

П.с. Пенчев, ако искаш лайка М , произведена в заводите на Минолта , то търси LEICA CL - продава се с 2/40 мм + 4/90 мм , а ако имаш за лайката освен мерак и пари, ще ти кажа и кой я продава...

Публикацията е редактирана (13-09-05 23:35)

Автор: muu   
Дата:   13-09-05 23:45

gena ,koi spored tebe purvi e napravil fotoapatat s perforiran film s kadrovo pole 24x36mm? spodeli molq ,4e tazi informaciq qvno mi ubqgva... mojebi canon,a?are si opresni parvo poznaniqta i posle se izhvarlqi taka na pqsaka,sme6em si!!!

Дата:   14-09-05 00:04

изтрито от администратора на сайта

Дата:   14-09-05 00:10

moito mom4e ,pro4eti tova koeto pi6e na linka deto mi go prati!i malko se stegni...pak pogledni ,fotoaparat s kadrovo pole 24x36mm, tam pi6e leica...tova e firmata nalojila za parvi pat tozi standart masovo,ottam idva imeto na formata naistina ,a ti si dosta niskokulturen...

Публикацията е редактирана (14-09-05 00:18)

Дата:   14-09-05 00:12

А ТУК има по-подробно за камерите, използвали този формат преди Лайка.

Муууу, краво, мууууууу... [smilie19]

Дата:   14-09-05 00:24

Автор: muu
Дата: 13-09-05 23:45

gena ,koi spored tebe purvi e napravil fotoapatat s perforiran film s kadrovo pole 24x36mm? spodeli molq ,4e tazi informaciq qvno mi ubqgva... mojebi canon,a?are si opresni parvo poznaniqta i posle se izhvarlqi taka na pqsaka,sme6em si!!!

СПОДЕЛЯМ, КРАВЕШКИ...

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/clau8275.JPG
http://corsopolaris.net/supercameras/smith.jpg

Публикацията е редактирана (14-09-05 00:26)

Дата:   14-09-05 00:28

http://www.leica-camera.com/unternehmen/historie/barnack/index_e.html

Дата:   14-09-05 00:35

Май в краварника и със смятането не сте се занимавали достатъчно...

Even as early as 1905, he had the idea of reducing the format of negatives and then enlarging the photographs after they had been exposed. It was ten years later, as development manager at Leica, that he was able to put his theory into practice. He took an instrument for taking exposure samples for cinema film and turned it into the world's first 35 mm camera: the 'Ur-Leica'.

Такааа... Да видим сега: прототипа UR-Leica е произведен през 1914 или (според горния цитат от сайта на Лайка) 1915. Първите прототипи на Лайка се появяват през 1923, а серийното производство на Лайка-I започва чак през 1925.

А тва на снимчицата горе е произведено през 1912г.

Да видим сега - мойш ли позна кое е дошло първо на белия свят?

Мууууууууууу....

Дата:   14-09-05 00:35

gena,sorry, osporvam izvora na tvoqta informaciq!!! prosto na si predstavqm kak leica v saita sigordo obevqvat takava podla izmama...mnogo proizvoditeli sa pravili kameri za perforiran film,spored vi4ki knigi koito sam 4el za istoriq na fotografiqta,leica sa purviqt proizvoditel na kameri zapo4nal proizvodstvo na tozi standart , v posledstvie nalojil go! ot tam masovo navliza izraza laika format ,e ti ako iska6 spori po temata...ne mi e interesno ve4e!

Дата:   14-09-05 00:44

krave6ki ti otgovarqm,tazi kamera ne e bila v masovo proizvodstvo dori da e bila to4no s tozi format,na saita na leica skromno zaqvqvat 4e te parvi sa go proizvejdali,6to ne vzeme6 da im napi6e6 edno protesno pismo i vednaga da si oteglqt pretenciiteot standarta!mi tova tqhnoto e istinska sramota,kato lujat taka sigurno i kamerite im za ni6to ne stavat! ore sas zdrave!!!

Дата:   14-09-05 00:56

Ми само кравешки книги си чел явно...

http://www.epic-photo.org/become4.htm

http://corsopolaris.net/supercameras/early_135.html

http://www.leprogres.fr/cnl/pages/pagesa/91A.html

Всички лъжат, а?
Само нашта крава знае истината...

Дата:   14-09-05 01:17

Myth 1: Leica started the 35mm format

Well no. Actually the first 35mm camera was the "Homeos" (1913) a year before Oskar Barnack's "UR" prototype. And it was 1925 before the first production Leica hit the market. However Leica must take credit for being the first to develop a camera where you could change the lens without resorting to a screwdriver and a set of spanners.

http://www.caliach.com/paulr/articles/html/leica/

http://www.stereoscopy.com/cameras/homeos.html

Дата:   14-09-05 01:19

pi4 pita za6to se kazva taka formata ,polu4i otgovor,az knigi sam 4el ti ot neta po dale4e qvno ne stiga6!oplakvaniqta ti kazah kam kogo da otpravi6,za tolkova godin da gi bqha sudili do sega...tonati ne vijdam s ne6to da go pokriva6,ni snimki ni drugo, 4oveka napravi zapitvane za laika,ti kakvo po temata kaza neznam,a da,laika sa mo6enici...prez mene sa minali to4no dve leici,r4 s tri obektiva ,podarih q na togava6nata mi jena,ileica cl s dva obektiva,tova e m bajonetleica proizvejdana v kolaboraciq s minolta,kupih q predi godini za razko6....snimah izvesno vreme i q zamenih za rollei 6x6tlr.obektivite na leica sa nai dobroto koeto moja da se kupi ,sledva contax/carol cais ,no ne ot jena/ i edva sled tova sa razni nikoni i kanoni...tva e jivota skapo no dobro,samo4e nikoi ne predloji oferta,puk 4oveka se interesuva!
e,az da kaja ,navremeto kupih R4S s 35/2, 50/2 i 135/2.8 v bg za 800 USD,v mnogo dobro sastoenie...tqloto e stara koncepciq no optikata e vurha...vsi4ko e vapros na tursene i predlagane...
da nqma oburkvane,tozi komplekt ne se prodava!!!!

Публикацията е редактирана (14-09-05 02:03)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР