Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся ЧБ негативен филм
Автор: penchev79   
Дата:   09-09-05 15:06

Търся готин ЧБ негативен филм, лайка формат, на изгодна цена, като мога да купя и повечко ако е добър.

Пенчев
София

тел (02) ......
Email: ramones79@mail.bg
MSN chat: penchev79@hotmail.com

Отговори на това съобщение
 Re: Търся ЧБ негативен филм
Автор: karavelov   
Дата:   09-09-05 15:26

хихи, и аз така :)

Автор: Cornelius   
Дата:   09-09-05 15:26

Здрасти! На поносима цена е ФОМАПАН 100 при Деков - ул. "Цар Иван Асен ІІ" № 34, ако не се лъжа. 4.50 лв. бройката. Също има в халите на втория етаж. Там има и химия и хартия. Позитивния и негативния проявител са по 5 лв. в течно състояние и по 5.50 лв на прах. Филмите нямам предсатава колко са, щото не съм купувал. А ако искаш стари филми, пиши на Краси(fotocolor му е ника, мейла му го има в профила. ОРВО и Свема съм си взимал от него и съм много, ама много доволен. Напълно запазени са си филмчетата. Но той не е от София. Даже сега чакам от Еконт да ми донесат поръчката. И понеже гледам, че питаш и за техника. Тук един човек беше пуснал тема..продава много неща. Поразрови се, темата е с около 104 коментара.

Дата:   09-09-05 15:42

а ако не те мързи, можеш да си купиш от фотото на славейков касети и да си купуваш по 17 метра фома 100 от халите за 32-3 лева. Така ще ти излиза към 2.50 филмчето.

Неудобството е, че ще трябва да се си ги навиваш сам, но това същи е и удобство - аз предпочитам повече касети с по 15-25 кадъра отколкото по-малко касети с 36 кадъра.

и от мен едно питане - кой е представителя на Фома в българия и къде мога да го намеря? Писна ми нещо да ходя всеки ден до халите с въпроса имате ли лента на метър и те да ми казват, да ама елате утре. и така 3 дни подред. Не че накрая не докарват, ама не искам да си губя времето с правене на тигели из центъра всеки ден.

Дата:   09-09-05 15:46

ЕТ "ИНТЕГРАЛ", някакъв Дончев беше май собственика. Има го по форума с точен адрес. Пусни търсачката просто и ще го намериш.

Автор: todorov   
Дата:   09-09-05 15:52

Офтопик /но не спам/.
И аз позахлътвам по ЧБ, засега само на теория, но,понеже на практика хич не ми бива, а пък и не мога да се оборудвам вкъщи - кво мислите за ЧБ филми по процес 41. Кой е по- по- най-.
Тенкю пипъл, предварително!

Дата:   09-09-05 16:10

мерси Cornelius, намерих адреса и телефоните във форума

Дата:   09-09-05 16:10

todorov, не съм ползвал филм по процес С-41, но съм чувал че не стрували. Затова и нямам намерение да ползвам. А пък и на мен ръчната обработка на филма ми доставя голямо удоволствие, за да я заменя за С-41

Автор: 5kan   
Дата:   09-09-05 16:12

http://www.informatorbg.com/companies.php?cat_id=1724

Дата:   09-09-05 16:16

Айде и аз малко офтопик. При копиране на снимките ми излиза едно малко, но гадно бяло петно на всяка снимка. Мъничко е, но дразни перфекционистичното ми око. Установих, че е от обектива на фотоувеличителя. Бърсах много сериозно с меко парче памучен плат и от едната и от другата страна, ама не. Като погледна обектива нищо не личи. Личи като сеу увеличи на снимката. Дали пък не е надраскан смия обектив? Ама как да се е надраскал не ми е ясно? Или пък е някво петно, което не се изчиства само с бърсане? Някакви идеи как да го отстраня?

Публикацията е редактирана (09-09-05 16:18)

Автор: 5kan   
Дата:   09-09-05 16:18

да не е от стъклата на филмовата касета ?

Автор: Junior   
Дата:   09-09-05 16:53

смени си обектива

Дата:   09-09-05 16:54

5kan, нещо не зацепих. Какви са тези стъкла? Май нямам такива.. В увеличителя има едно единствено квадратно матово стъкло, за което преди години ми бяха казали, че е филтърно стъкло. То се вади лесно. Всъщност доколкото знам при цветно копиране то се маха и се слагат аналогични с различни цветове. Или поне така ми беше обяснил човека, с който бях когато го купувах увеличителя. Та това матово стъкло е идеално чисто. Факт е, че като махна обектива и лампата на увеличителя е включена не виждам никакво петно. Приближа ли обектива, дори без да го завинтвам, петното е там. Ох, ще пусна една снимка да видите за какво става въпрос, пък някой може и да се сети как да го оправя.

http://bgphoto.net/photos/8425/o.......jpg

Виждате ли го? Бялото петно през средата на статуята. Нарочно е толкова контрастна, за да изпъкне петното. Хайде тук пак статуята е бяла, ама като се получи на нещо черно....леле....идва ми да изхвърля снимката през прозореца.

Дата:   09-09-05 16:57

Junior, то хубаво да го сменя, ама такава антика къде се намира-"Индустар-50У"?

Автор: Junior   
Дата:   09-09-05 17:00

ами - на кофата и си купуваш нов .... наскоро некой продаваш некъв крокус за 70 кинта.... то не, че е връхта, ама пъ шъ йе по дубрйе

Дата:   09-09-05 18:02

Cornelius, това не е от обектива. Според мен от стъклата на касетата - те са под и над негатива за да го държат в плоско положение, да не се огъва та да може да се фокусира цялата повърхност. Аз мога да ти дам такъв обектив за проба но съм сигурен, че това не е от него. Ако е на обектива ще е с размазани контури и трябва да е голамо и видимо петно. Ако не вярваш, излез утре на светло с обективчето и лист хартия и ако е слънчево времето опитай да проектираш слънцето върху листа. Ще видиш, че петното го няма. Твоето е с резки контури, значи е на фокус, значи е някъде близо до филма...

Дата:   09-09-05 18:18

karavelov, мерси много. Още утре ще пробвам.

Автор: The-DUDE   
Дата:   10-09-05 10:45

Що не хвърлиш и едно око на самата лампа в увелишитела...може да има разни надписи по балона и от там да се осира...де да знам....хммм

Дата:   10-09-05 11:19

Cornelius - почисти си кондензора - тва с лупите, може от него да е или от стъклата както ти казват хората.

Най-сигурния начин все пак е да се пробва с друг обектив, така ще си сигурен от какво е - аз имам такъв обектив, но между другото може да използваш и друг, аз в момента съм с индустар от Зенит Е и е перфектно :)

Благодаря на всички, включили се в темата! Радвам се, че предизвика такъв интерес.

Автор: GenaDP   
Дата:   10-09-05 11:39

Хе-хе... Като чета, излиза, че от ФОМА по-велико нема... Бе туй е супер контрастен филм, особено ако и го проявявате с ФОМА... За други марки не сте ли чували?

Дата:   10-09-05 12:02

Еее, оправих го. Не беше от обектива. Това с лупите беше. Две големи, много дебели лупи. Бяха страшно зацапани. Сега вече всичко е ОК.

Дата:   10-09-05 12:25

GenaDP, чували сме и за други марки, ама не може всеки ден да се снима с Кодак или Фуджи. Финансите на някои не го позволяват. А пък и за безцелно щракане по улиците едва ли ти трябва скъп филм. А и друго. Защо толкова много хора се оплакват от Фомата, именно заради контраста? Аз пък много обичам контрастни снимки. Е, сигурно това вече е въпрос на вкус.

Дата:   10-09-05 12:57

Cornelius - кондензора значи, радвам се че съм успял да ти помогна [smilie24] [smile]

Гена - по какво съдиш, че от ФОМА по-велико нямало ? Просто обсъждаме къде какво се продава и на кви пари. Ти можеш ли нещо да препоръчаш ?

Аз лично предпочитам да речем Ilford, обаче още никой не е писал някъде да се продава или кви пари е...

Надявам се и други да се включат с ценна информация !

Дата:   10-09-05 13:01

сега се сещам и аз нещо - лента и хартия продават и в 2 магазина близо до минералния извор до халите, ако се сещате, ама улицата не помня как се казва. Като вървиш от халите към минералния извор и като стигнеш до него - улицата в ляво. Там има 2 магазина.

Оттам наскоро си взех малко СВЕМА ФОТО250, мисля по 2-2,50 лв на кутийка 36 кадъра. Ама още не съм я пробвал, но там често има и други видове ленти.

Автор: Caro-anton   
Дата:   10-09-05 13:09

филми на С-41 черно бели - това е жив ужас. Има едно яко зърно и излизат едни работи, не ти е работа. Не мога да разбера къде е сивото. Снимал съм само с два такива филма по погрешка ги взех за хубави, а и са вандалски скъпи.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР