Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Купувам обективи за Пентакс и/или пръстени
Автор: nedelcho   
Дата:   10-03-08 09:58

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Купувам обективи за Пентакс и/или пръстени
Дата:   10-03-08 09:59

Имам пентакс к100д и ми е време да сменя китовия с нещо по-интересно.
Вие предлагайте защото аз имам 50 намислени неща и ако ги изброя тук ще стане една каша... :)
Предпочитам ръчнофокусните обективи защото съм ограничен откъм бюджета.
Търся и скай филтри на 52мм.
Освен всичко друго търся и степ-ъп/степ-даун рингове от Минолта и канон байонети към гореспоменатия пентакс.
Имам и въпрос... - ще има ли голяма разлика ако снимам със стари обективи които снимат в лайка формат?
И трябва ли да знам нещо по-особенно за избора и адапритането на обектив който не е на пентакския байонет към к100д-то?
Живи здрави и чакам офертите ви.

Дата:   11-03-08 08:25

[shtrak]

Автор: bxmarkov   
Дата:   11-03-08 13:10

Нямаш проблем с никой от старите обективи за 35мм кадър, без значение от байонета или резбата, качеството за 1.5х матрица в повечето случаи дори е по-високо, тъй като те са предвидени да покриват по-голяма площ и ползваш най добрата част(централната) в която почти не се проявяват дефекти като винетиране, абериране и т.н. Преходници от Минолта и Канон байонет към Пентакс са мисия невъзможна, освен преработка на задницата, но това е индивидуално зависещо от самия обектив и конструкцията му. Бих ти препоръчал като начало 1 или 2 обектива с постоянно фокусно разстояние, тъй като с ръчните зуумове и фокусиране е доста трудничко ако нямаш повече опит, пък и качеството е по-добро. Най-удобния вариант е на м.42 с А/М положение на блендата или само с нескачаща, тъй като лесно се работи и апарата мери сам(с обективи на К-байонет без Апозиция на ринга за диафрагмите трябва преди снимане да се натисне бутон за да замери апарата, което бави и е досадно, те са най-подходящи за лентово тяло) [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР