Автор: itilien
Дата: 04-01-08 10:57
Търсенето и предлагането определят цените, а крайната дума я казва продавача. При дадената ценова обстановка (1000 лева за пентакс к100д + китак + бонуси разни, 20д-та за по 800-900 лева, 350-та за по 600-650), ако на това 350д му поискаш цена колкото останалите му искат, означава, че можеш да чакаш доста време докато го продадеш. А тук вече продавача си определя политиката - дали да чака дълго за да го продаде по на сметка, или да го пусне по-евтино, за да го продаде по-бързо. Чакането си има и други недостатъци - цените постоянно падат, и така или иначе се обезценява техниката. Сега канон ще изкарат новата продукция, което още повече ще смъква цените. Така е с цифровата техника, същото като с компютрите. Не стоят на едно място, излизат нови неща, старите остаряват морално, цените падат.
Аз не пищя че са ми високи, нито че са ми ниски, защото нямам намерение да купувам. Всеки си гледа интереса, и за купувача е по-добре да е евтино, а за продавача обратното. В крайна сметка обаче като цяло това, че цените намаляват е хубаво, защото дава достъп на повече хора до по-качествена техника.
|
|