Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Не купувайте техника от ВИП Трейдинг!!!!
Автор: lacho   
Дата:   15-07-05 18:45

Преди година и половина си купих Metz 44 AF -3 от ВИП Трейдинг с идеята, че си купувам техника от БГ с гаранция и сервиз!!! Но какво се оказа сега като ми потрябва сервиз!!! Такъв се оказва че няма!!! Можело да я пратят до Австрия, но съм сигуренче и вие знаете колко струва това!!! Така че ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!
[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Не купувайте техника от ВИП Трейдинг!!!!
Автор: aries   
Дата:   15-07-05 19:10

Добър ден!

Автор: krp   
Дата:   15-07-05 23:00

Абе то стана от БГ хич да не купуваме май....хем скъпо хем без гаранция....блааа

Автор: lacho   
Дата:   16-07-05 15:47

Абе докато има гаранция добре...или не съвсем... ама като истече гаранцията духаш супата...[ezik]

Автор: realito   
Дата:   18-07-05 10:58

а ти само тази светкавица ли си си купувал от ВИП Трейдинг?

Отговор от ВИП Трейдинг!!!!
Автор: pentax   
Дата:   18-07-05 12:42

Уважаеми Господине,

Благодаря за нправеният коментар, от който научих за Вашият проблем. След направената справка по случая, Бих искал да направя следните уточнения :

1, От 1 година сервизът оторизиран да подържа повечето от внасяните от нас марки е ЛАС Сервиз. Закриването на собственият ни сервиз и прибягването до външен, беше продиктувано от една страна от малкият обем на сервизна дейност и от друга от желанието ни да подобриме качеството на тази услуга. В резултат служителите на ЛАС Сервиз, преминаха през обучение от основните ни доставчици / Пентакс, Полароид / и като резултат беше увеличен гаранционният срок на цифровите фотоапарати на Пентакс на 2 години

2, От друга страна някои от доставчиците, в случая и МЕТЦ, не ни изпращат сервизни схеми и резервни части. Причината е ясна, повечето от масовите фотоапарати и аксесоари се правят в Китай. Обикновенно този вид продукти, се заменят директно при проблем в гаранционният срок, а след изтичане се изпращат до централен сервиз за "ремонт". На всички е ясно че, при невъзможност да се отремотира, използвайки резервни части от сходни продукти, се обявяват цени за ремонт по високи от себестойноста на нов продукт и обикновенно клиента избира закупуването на нов.

3, А сега за Вашият случай.
Веднъж светкавицата Ви е била заменена в гаранционният период през м. 03, 2004 година със същият дефект.
Сега светкавицата е постъпила в сервиза на 04,05,2005. Още на следващият ден сте били уведомен че светкавицата не може да бъде отремонтирана в България, и от този момент не сте я потърсили и не сте поискали да Ви бъде направена предварителна оценка на стойността на ремонта.

В резултат от Вашият коментар, сме направили отново запитване до фирмата производител за сервизни схеми и очакваме официалният им отговор, който ще Ви бъде предоставен.

Накрая искам да подчертая че предлаганите от нас гаранционни и извънтгаранционни условия, зависят от съответния производител. Това че се изпращат за ремонт определени продукти до сервиз в Европа, не е в нарушение на законите и разпоредбите. А освен това, поради малкия обем на ОФИЦИАЛНИ ПРОДАЖБИ, се практикува в България и от доста други по големи
фирми.

Пенчо Бочков
Управител
ВИП Трейдинг ООД

Автор: garry   
Дата:   18-07-05 15:02

Уважаеми господин Бочков,
не мога да остана равнодушен към КРЕТЕНСКИЯ Ви коментар.

Значи според вас ние хората които работим за да купуваме тази скъпа техника трябва да го духаме като свърши гаранцията ???
Или по-скоро ще ни убедите да си купим нова, която пак да трябва да изхвърлим след края на гаранцията.

За мене тва е крайно некоректно [smilie9]

А и мисля че е редно тези особености на гаранционното обслужване да ги указвате преди да продадете продукта
[smilie23] [smilie9]

Автор: zed   
Дата:   18-07-05 16:31

Тука нещо не разбирам.
Защо трябва продавача да е виновен, че не му е рентабилно да поддържа следгаранционен сервиз.
Аз съм от двете страни на "бариерата" и мисля че бих могъл да бъда доста обективен.
Горе-долу имам представа какво означава да поддържаш сервиз/не съм имал такъв/, да имаш наличности от рез. части, да пращаш някой на обучение/който да ти плюе във физиономията и да си замине още преди да му е изтекъл договора и ти нищо да не можеш да направиш, защото нашето трудово законодателство вместо да те стимулира като работодател ти пречи/, после търсиш друг. Съответно през това време си късаш нервите и не можеш да си изпълниш гаранцията не по твоя вина.
От друга страна и аз съм потребител, който иска да е сигурен, че като се издъни техниката може да разчита на някой ТОЧЕН сервиз.
ОБАЧЕ СМЕ У БУЛГАРИСТАН КОЛЕГИ!!!!!!!!!!!
Не се нападайте безмислено, защото всички ще го духаме....сервиза[smilie18][smilie19]

Автор: n1x0n   
Дата:   18-07-05 17:44

Предлагам на админите да се забрани плюенето на фирмите във форума, преди да се установи имат ли вина. В случая аз не виждам нищо нередно в поведението на ВИП Трейдинг а въпросният младеж lacho оглуши 5 форума с реването си по въпроса.

п.п.
garry "работещия за да купува скъпа техника", вземи млъкни по-добре... не се излагай.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР