Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преходник SD -> CF ?
Автор: IvoM   
Дата:   03-07-07 15:00

Интересувам се дали изобщо има такова нещо и ако има колко пари би могло да струва и къде да се намери понеже си взех апарат с CF слот а наскоро си взех бърза SD карта и бих искал да я използвам.

Отговори на това съобщение
 Re: Преходник SD -> CF ?
Автор: doca   
Дата:   03-07-07 16:23

По-скоро предложи бартер тук във форума SD за CF. В аксесоари.
Като че ли тук някой търсеше скоро SD като предлагаше срещу нея CF. Поразрови се малко.
Ето нещо подобно:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=......&t=......&phorum_uriauth=

Публикацията е редактирана (03-07-07 16:27)

Автор: otvorenia   
Дата:   03-07-07 16:41

Има такъв преходник, но не знам къде може да се намери. Тука не съм виждал

Автор: doca   
Дата:   03-07-07 16:47

Ето ти го преходника:
ЦЪК

А ето и още нещо от колегата:
"Автор: rtv
Дата: 13-11-06 18:48

С риск пак да бъда обвинен, че изпадам в технически детайли, ще напиша какво мисля и защо го мисля...

CF има паралелен интерфейс еднакъв с този на PCMCIA картите от едно време - 16 паралелни пинчета за данни и други крачета за адресна шина и всичко останало.

SD макар в 9те й крачета да има 4 за данни, обикновено в устройствата се реализира задължителният интерфейс за серийно побитово предаване. Затова често 150х SD карта дава по-лош резултат отколкото 80х CF.

Не знам кой от методите за достъп до CF картата се реализира в момента на запис при 10D, но и при трите метода трябва да се загуби някакво време за преобразуване на адресите и данните от "паралелни" в "серийни". Според мен (а така излиза и от статистиката в dyxum) SD карта с преобразувател трябва да е поне 2 пъти по-бавна от еквивалентната CF карта включена директно. И това ако в адаптера е реализиран 4битов интерфейс към SDто и все пак адаптера има някаква собствена буферна памет...

И накрая на цялата теория, най-важното е какво време ти трябва. Като снимаш пейзажи ползвай адаптера, като заметресение залюлее пейзажа слагай SANDisk Extreme IV"

Публикацията е редактирана (03-07-07 16:52)

Автор: IvoZ   
Дата:   03-07-07 16:53

A защо ще правиш такива хватки токова ли ти е ценна тази сд карта [smilie11]

Автор: NI   
Дата:   03-07-07 23:20

Каква ти е СД картата? колко ГБ ?

Автор: bobihot   
Дата:   04-07-07 17:12

Има и стандарт за пълен 8 битов паралелен интерфейс за СД карти с допълнителни пинчета, но не съм видял още такава- може би не се поддържа и от хардуера, та ще трябва да почакаме. Това колко х е скоростта на картата, не би трябвало да се влияе от това, колко бита е трансфера, защото те са дали трансферна скорост, а не честота, но всичко е маркетинг. Много карти четат с 20МБ/с и им пишат 150/180х, но записът им е 3.5МБ/с.

Автор: IvoM   
Дата:   05-07-07 00:28

2GB SanDisk Ultra II е картата ама наистина идеята за бартер е добра

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР