Автор: vinnie
Дата: 15-06-07 11:10
Хм, историята е следната : един приятел ми купи преди половин година Nikon D50 тяло от Ню Йорк и ми го прати по пощата. Идеята му да ме изненада обаче се провали, когато получих бележка от митницата, че съм получил пратка , която е била отворена, опразнена и кашона - препратен обратно към Ню Йорк през Ямайка ... Оттам се започна едно ходене по мъките по пощи , митници и т.н. за пускане на официални оплаквания за кражбата, но се оказа , че аз като получател нямам право да се оплаквам. Подателят също пусна оплакване и иск за изплащане на застраховката , но в пощите в Ню Йорк нямали човек , който да говори френски и да преведе европейската документацията относно кражбата на границата (или в митницата ). От тогава единственото което изплатиха беше таксата за изпращането на колета .
Изглежда най-накрая има някакво развитие по темата , но сега са се сетили да искат доказателство за стойността на пратката , а моя приятел, тъй като го беше предвидил като подарък е изхвърлил касовата бележка още след като купил тялото.
Сега цялата мъка е да намеря касова бележка или някакъв документ за продажба на NikonD50 от САЩ датирана преди 5ти януари.
За благодарност ще пада черпене и разбира се ще има някаква парична изгода, просто наистина ми трябва леко спешно .... confused.gif
|
|