Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax Optio T20
Автор: MegatroniC   
Дата:   15-05-07 14:47

Давайте акъл че се спекох :)
След като продадох старата сапунерка се спрях на Canon PowerShot A460, но днес МЕТРО изненадващо ме застреля с оферта за този Т20 на цена от 298лева с ддс [smilie10]

http://www.dpreview.com/news/0609/......pentaxt20.asp#specs

Какво да правя, заслужава ли си тоя Pentax пред Канона ?

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax Optio T20
Дата:   15-05-07 14:49

Май обърках раздела [smilie22]
моля модераторите да преместят темата [smilie24]

Автор: Kart   
Дата:   15-05-07 14:55

Вземай Pentaxa!
Те хората в ревюто са ти го написали:

1. Easy-to-view 3.0-inch oversized LCD monitor

2. 19.5-mm body is the one of the thinnest in its class

4. Excellent image quality

8. Exquisite design
We employed a high-grade aluminum alloy for the camera’s exterior. The elegant design...

и т.н.

Дата:   15-05-07 15:13

Ами канона има: 4х оптично и фокусното му разстояние е по-добро, има визъор и много по добро макро - 1см при 15 за пентакса.
Пък и при 5МП няма ли да има по малко шум [smilie5]

баси дилемата [smilie10]

Автор: Kart   
Дата:   15-05-07 15:18

...ами взимай тогава Канона[smilie5]

Автор: marti2007   
Дата:   15-05-07 15:18

Щом ти трябва сапунера, вземай каквото ти хареса. Ако ще вадиш по- големи снимки, Пентакса е подходящия, пък и LCD-то му е по- голямо. Цената е почти еднаква. За всяко нещо си иска обектив, матрица и задобективно устройство. Успех!

Дата:   15-05-07 15:37

Не ми трябват големи снимки, искам качествени :)
Напълно любителски фотоапарат [smilie25]
Но много държа на макро снимките а незнам с тоя пентакс и 15-те му сантиметра дали ще има някакъв ефект [smilie11]

Дата:   15-05-07 15:55

Не мога да отговаря как се снимат буболечките, но от опит мога да ти кажа, че 15 см. е достатъчно разстояние за направиш макроснимка. Едва ли някоя пеперуда ще ти позволи да се доближиш до нея на по- малко разстояние от 15 см.
Аз съм по принцип за Канона!

Автор: zed   
Дата:   15-05-07 17:01

Не само при тях, и при мен е толкова пари Пентакса.С две години гаранция и ДДС.
Можеш и да го пробваш.[smilie5]

Дата:   15-05-07 21:00

Мда пробвах го и него и канона, пентакса е страхотен на външен вид и дисплея смазва конкуренцията, но до там. Дисплея ми се стори толкова крехък че ме достраша да не го повредя, дори мотрата имаше вече драскотина. Направих снимки с двата фотоапарата и ги извадихме на РС-то, тук канона поведе доста напред, много по наситени цветове и по ясна снимка, дори и не се замислих повече :) Разбира се има и по малко опции за редактиране на снимката и по малко режими от пентакса, и дисплея бледнее но какво аз за играчка ли го взимам или да се радвам на снимките [shtrak] [beer] [thankyou]
Може би за вбъдеще ако имам парички ще взема с тъчскрийн но и с по хубава оптика [smilie25]

Дата:   16-05-07 07:05

Вземай Канона и не се занимавай с други производни на Канона и разни измишльотини като Пентакс!

Автор: KArt   
Дата:   16-05-07 09:33

Автор: marti2007
Дата: 16-05-07 07:05
"...и разни измишльотини като Пентакс"

[smilie18] хе хеее, че ме развеселихте...
Всичко за канона е вярно снимки с малък шум, хубава оптика, ама Пентакса чак пък измишльотина-доста пресилено...интересно ми е какъв ще е коментара на Марти тогава за samsung и sony, a casio?!!![smilie18] [smilie18]
Или според Марти всичко което не е канон е булшит[smilie5] да добавим и никон, фуджи и олимпус...а за тях какво?

Публикацията е редактирана (16-05-07 09:36)

Автор: j_mironski   
Дата:   16-05-07 09:44

marti2007 Ей такива като теб като ги видя да плюят някава марка техника, и като видя че нямат и 1 снимка в профила, така ми идва да им сритам задниците че ..........
Айде покажи снимки с Канона да те видим
Всички снимат добре само да има нещо в главата на този дето държи апарата[smilie25]

Автор: KArt   
Дата:   16-05-07 09:52

...дааа важно е определено така нареченото задапаратно устройство[smilie5]

Дата:   16-05-07 10:26

Абе и вие с лафа си [smilie5]
Аз като върл хардуерист и програмист също ползващ лафа за задлавиятурното устройство, мога да кажа че не винаги е така [smilie6]
Като гледам доста от апаратите до 300 лева имат почти единтичен набор от функции, и при що годе еднаква настройка на два апарата от различни производители или модели определено за качеството на снимката играе основна роля качеството на оптиката.
Завършил съм оптоелектронна и лазерна техника и доста сме наблягали на техническата оптика, та знам за какво иде реч :) Ако зависеше от мен или ако имаше такъв избор бих избрал фотоапарат с възможно най-качествена оптика независимо колко е беден той на други функцийки и шукарийки [smilie7]
Тоя пентакс ме поплазни само с дисплея, голяма играчка и занимавка се оказа, но предполагам бързо ще омръзне [smilie23]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР