Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За ТРИЕНЕ
Автор: ipget   
Дата:   14-03-07 15:13

Здравейте,
Искам малко идеи относно закупуване на дигитален апарат.
До сега съм снимал със сапунерки NIKON Coolpix 7600 и 7900.
Решил съм да си взема NIKON D80.
Обаче не знам дали ще го взема веднага, а и мисля, че не е лошо да имам и сапунерка (по-компактна и за всеки случай), но не мога да реша кой модел да си взема и дали да инвестирам повечко или да не влагам много пари в нея. Говориме за NIKON или CANON - чета добри думи и за PANASONIC FZ30 и 50, но [smilie11]. Все пак искам и сапунера да прави добри снимки, не да взема нещо, което за нищо да не става.
Имам възможност да ми го пратят от САЩ, така че цената ще е добра.
Ще се радвам да си кажете вижданията си по въпроса.
Поздрави на всички [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за купуване на Диг. Апарат
Автор: canonio   
Дата:   14-03-07 18:18

То не стана ясно к'во търсиш....

Автор: asahi   
Дата:   14-03-07 19:52

Вземи си един ИКСУС - всичките са на ниво според цената си.

Дата:   14-03-07 21:31

Всъщност искам сапунер и искам хора с впечатления да изкажат мнение по въпроса за компактните апарати.
S3 IS как е, IXUSите, A710 или друг...?
Кой NIKON си заслужава от по-новите.
Иначе има и NIKONчета и за под 250лв. от Щатите говориме..
Благодаря

Автор: Borislav   
Дата:   14-03-07 22:45

ipget, Определено не знаеш какво искаш.. Огледай си първия пост, снимал си с NIKON Coolpix 7600 и 7900, после питаш за ДСЛР.. и накрая питаш за панасониците 30-50.. Наясно ли си поне каква сума би отделил за фотографията си като цяло? Да споменаваш д80 и да го слагаш на кантар с фз30-50.. И накрая туш като вече си сигурен че пак ще продължиш с компактен апарат, лошо няма ама споменаваш три модела канон като всеки си има точно определено приложение.. С3 ИС ако ще снимаш далечни мишени, иксусите ако за теб е важно апарата да е колкото се може по малък и компактен.. И за финал имало никончета дето било ефтинки за под 250лв...
Съвет: Замисляш се какво си снимал до сега, какво би снимал за в бъдеще, поглеждаш в касичката.. По мое мнение за ДСЛР ти е още раничко и може да се разочароваш ако си вземеш.. А кой модел и на коя марка това сам ще си решиш тук можем да ти кажем само впечатления от определени модели, но след като се ограничиш до 2-3 модела.

Дата:   15-03-07 01:10

Borislav благодаря за мнението, но не си ме разбрал точно.
За да доуточня, защото наистина не съм го написал много просто[smilie3]
Относно DSLRа съм писал, че съм си избрал какво ще взема (NIKON D80) в скоро време. Не съм си и помислял да го сравнявам с FZ30 или 50.
Просто съм без апарат в момента и мисля да си взема някаква цапунерка преди D80-ката. А е и удобно за всекидневно разнасяне. Колебанията ми са относно каква да бъде. И ще съм благодарен да ми кажете предимствата и недостатъците на някои модели CANON или NIKON (или PANASONIC ако си заслужава).
Иначе относно снимането - снимам любителски каквото дойде + макро.
Поздрави и добро настроение на всички[shtrak]

Публикацията е редактирана (15-03-07 02:08)

Re: Съвет за купуване на сапунерка
Дата:   15-03-07 22:45

Аз все още приемам мнения и съвети по въпроса

Re: Съвет за купуване на Апарат
Автор: Bozhidar   
Дата:   15-03-07 23:24

Фуджи ф30 е това, което търсиш. Не слушай какво ти говорят тези, които се занимават професионално с фотография, гледай с какво снимат.[smilie3]

Автор: long-go   
Дата:   16-03-07 20:13

Абе не знам какво точно си решил и до колко пари ще отделиш , но ако искаш нещо ама наистина много евтино взимаш Л4 на никон.Снимал съм с такова и според моето скромни и лично мнение за толкова малка джаджа и евтино е доста свястно.Ако искаш за повечко парички свестен сапунер избираш примерно : Fujifilm Finepix S6000fd/S6500fd. или IS S2 на Канон,но честно казано това не са "евтини" във финансовият смисъл на думата.Ако имаш приятел със DSLR , вземи поснимай с уменията които си научил до сега и сам си прецени дали D80 е за тебе.Може би като за старт и D50 макар не толкова нов модел би ти бил много добро начало , но ти си знаеш..
Успех и надявам се фотографията , независимо с какво и какво снимаш ще ти носи радост [smilie25]
p.s:не е ли за друг раздел тази обява ?!

Автор: plamen62   
Дата:   16-03-07 22:16

Практика 10Х.Евтино и качествено.

Автор: Borislav   
Дата:   16-03-07 23:22

ipget, ако вече съм те разбрал правилно твърдо си си рещил да вземеш Д80? Следователно не си вземай сега нещо от рода на панасониците фз-30-50 или какъвто и да е SLR-like, защото след примерно месец два като си вземеш никона ще се чудиш какво да го правиш, ако се опиташ да го продадеш ще загубиш доста. Огледай се за нещо компактно с добри показатели което ще можеш да разнасяш навсякъде където ходиш. Идеята е че ще си запазиш това джобно сапунерче за всички случай когато не ти се разнася ДСЛР с оптиките [smilie3] [shtrak]

Дата:   17-03-07 00:34

Благодаря отново за вниманието и да споделя последните си разсъждения.
Относно NIKONа D80 започнах да се двоумя дали да е D80 или D40, за който поразпитах и мисля, че е добър вариант.
А относно компактния, който така и така ще взема - се понасочих към няколко модела на CANON. Единият е: Canon PowerShot A710 IS
Вторият е: Canon PowerShot SD1000K
И третят - за "съжаление" големичък: S3 IS
За "съжаление" най-много ми допада най-големият S3IS, но може би в случай, че след няколко месеца ще си купя DSLR, по-разумно би било да избера някой от по-компактните. Освен ако някой не ме насочи към нещо по-добро - около цената, на тези от Link-овете по-горе разбира се.
И ако може някой да ми обясни какви са разликите между PowerShot и IXUSите?
Благодаря предварително и поздрави на всички

Публикацията е редактирана (18-03-07 22:29)

Дата:   18-03-07 13:08

[smilie24]

Истината
Автор: tonyL   
Дата:   18-03-07 19:52

Истината е Никон Д40х.

А си запази 7900 за сапунерка... Панасониците са пълен боклук по отношение на яснота на образа, защото прекаляват със софтуерното обезшумяване. Язък за хубавите им обективи

Дата:   18-03-07 22:12

Да и аз съм се насочил към D40, но преди това мисля да си взема някаква сапунерка, за всекидневно носене и се спирам като, че ли на Canon PowerShot A710 IS 7.1.
Мисля, че е добър избор и се надявам да прави добри снимки. [shtrak]

Публикацията е редактирана (19-03-07 13:43)

Дата:   19-03-07 13:43

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР