Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 SACD търся ...
Автор: samara   
Дата:   14-03-07 19:22

...знам, че не е фотографско, ама е цифрово [smilie5]
...та значи спретнах комплектче и ми се ще да го чуя, а не ми се чака три седмици [smilie8]
...някой, ако има излишен диск SACD, може да се разберем за някаква цена [smilie24] [smilie3] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: SACD търся ...
Автор: asahi   
Дата:   14-03-07 19:51

Дръпни си едно от нетя бе, кво ще трошиш пари?
Цъкнах в емулето - пълно е.

Дата:   14-03-07 20:37

[smilie10] ...верно ли това, да не бъркаш нещо, метни ми линк на личните [smilie24] [smilie3] [beer]

Автор: gerimo2   
Дата:   14-03-07 21:21

SACD в нета - голем смех!!!![smilie5] .SAMARA , ако си фен -ще се накефиш много!Дано да имаш 7 качествени колони!Един такъв диск струва около 30-70 евро .Едва ли някой ще ти услужи-аз също няма .Много поздрави на ASAHI[smilie5] [beer]

Дата:   14-03-07 21:28

...знам колко струва [ezik] ... искам мултичанал [ezik] ...кой говори за услуга [smilie3]
...ама не ми се чака бе [smilie24] [smilie5] [beer] [beer] [beer]

Дата:   14-03-07 21:29

За незнаещите - SACD се записва чрез 1-битова технология и използва технологията DSD.Благодарение на много бързото семплиране (....../сек.) се постига честотен обхват от ...... херца и динамика от 120 децибела...Колоните трябва да имат честотен обхват на +/- 3 dB 20 Hz - 50 KHz поне...[smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (14-03-07 21:37)

Дата:   14-03-07 21:31

...не казвай бе, който знае - знае [smilie3]...аз тях питам, прочее някъде се говори за 1 бит [smilie3] [smilie5] [beer]

Дата:   14-03-07 21:35

Даже си прав за 1 бит -1 секунда за + и 0 секунди , когато вълната е - [smilie24] [shtrak]

Дата:   14-03-07 21:36

...SACD uses a very different technology from CD and DVD-Audio to encode its audio data, a 1-bit delta-sigma modulation process known as Direct Stream Digital at the very high sampling rate of 2.8224MHz — with the typical sampling rate present on audio CDs currently being 44.1kHz at a resolution of 16 bit.

[smilie24] [smilie5] [beer] [beer] [beer]

Дата:   14-03-07 21:38

...абе ше си намеря аз диск, ама пусто търпение нямам да го чуя [smilie24] [smilie5] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   14-03-07 21:44

Благодаря за поздравите.
Написах в емулето SACD и излезна един дълъг списък. Знам ли на какво го записват?

Автор: marto   
Дата:   14-03-07 21:49

... и... ти сигурен ли си, че чуваш всички тези тонове... които са записани в това SACD [smilie11] [smilie11] [smilie11]

щото и аз така си мислех по едно време...

Пък ако ги чуваш [smilie11] що не си станал музикант... ами си се качил на голем багер...

[beer]

Дата:   14-03-07 21:52

...ей знаех си, че ще извъртите темата [smilie5] , сега ше дойде краси и ше пита, ама прочее имам ли достатъчно качествена апаратура за това [smilie3]
...имам бе, за това и съм се качил на багер [ezik] [smilie18] [beer] [thankyou]

Дата:   14-03-07 21:54

апаратура, разбрах, че имаш...
слух имаш ли?

Дата:   14-03-07 21:56

...ми кой да ти каже, нали за това търся диск [smilie3] ...имам бе, ама не музикален, физически [smilie24] [smilie5] [beer]

Дата:   14-03-07 22:01

[smilie24]

[beer]

Автор: madjara   
Дата:   14-03-07 22:19

(Колоните трябва да имат честотен обхват на +/- 3 dB 20 Hz - 50 KHz поне...) [smilie11],...явно се събираш с лоши другарчета,.. че и 7на брой?!!![smilie10]

Дата:   14-03-07 23:16

madjara , ми можеш и през ВЕФА ДА СИ СЛУШАШ , НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОЛОНИТЕ ДА СА 7.кОДИРАНЕТО Е 5+1 КАНАЛНО , АМА ИМА ЕДНИ ФИРМИ , ДЕТО МОЖЕ ДА СИ ГИ ЧУВАЛ ( А МОЖЕ И ДА НЕ СИ) , ДЕТО СЛАГАТ И ЦЕНТРАЛНА ЗАДНА КОЛОНА , КОЯТО DSP-то управлява . А за колоните няма да ти говоря , щото може и да не ме разбереш...[smilie5] [beer]

Дата:   14-03-07 23:18

Ако живееш в панелка от 70 квадрата за кви 20 Херца да ти говоря.......[shtrak]

Автор: madjara   
Дата:   14-03-07 23:33

Ми ша карам на ВЕФ-а, като не съм чувал за теа Фирми[smilie21] Седем бокса с тоя честотен обхват ще ми додат в повече[smilie8]

Дата:   14-03-07 23:39

samara , не се хаби да търсиш .Аз съм питал у нас в почти всички музикални магазини (вярно , че беше преди около 2 години) и само в един магазин едно момченце беше чувало , но не знаеше кво е това.Дори в едно магазинче в близост до Нац. Худ. Галерия , дето можеш да купиш почти всичко на Майлс Дейвис примерно нямат нищо в този формат. Аз съм купувал от ИБЕЙ-там можеш да купиш за около 15-35 евро/бр.Вече има доста дискове в този формат.Иначе качеството кърти.Ако имаш слух и добра апаратура-просто дъхът ти спира.Трябва ти и тихо помещение-чуват се звуци , които не си чувал преди това.Сравнявал съм на Стинг с обикновено матрично ЦД-разликата не се описва с думи.Ниските честоти и динамиката направо вадят картофи[smilie5] Абе като чуеш - сам ще се убедиш.Това , че ще почакаш някой и друг ден -после няма да си го спомняш.Успех в търсенето! [beer]

Публикацията е редактирана (14-03-07 23:44)

Автор: miroM   
Дата:   14-03-07 23:40

Марто, ако усилвателя/процесора/ и озвучителните тела са направени за SACD, те възпроизвеждат до 50-100 KHz, които не се чуват, но се усещат като хармоници и резултата е зашеметяващ.

Дата:   14-03-07 23:47

miroM [smilie24] .А за да възпроизведеш 20-30 херца ти трябва голямо помещение( и грамаден суббуфер с много яко захранване(тегло над 50 кила общо)[smilie24] [beer]

Публикацията е редактирана (14-03-07 23:49)

Дата:   15-03-07 06:56

...теоретично мисля да се включа в диапазона 30Hz-50kHz [smilie3] [smilie5]
...и имам заден център, двоен [ezik] [smilie5]

Дата:   15-03-07 22:17

...някой, няма ли да му се повтаря бе [ezik] [smilie18] [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР