Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам обектив Sigma 18-125 3,5/5,6 DC за Canon с UV филтър
Автор: kihi   
Дата:   03-03-07 14:13

Продавам обектив Sigma 18-125 DC за Canon заедно с UV филтър Sigma EX Multi-Coated UV.
Към обектива си вървят и оригиналната задна капачка и оригиналния сенник. Обектива е на 1 година и половина и е новозакупен в САЩ. Не му пазя картонената кутия.
В идеално състояние е, без никакви проблеми.
Продавам го, защото преминавам на обективи Canon L серия и след 70-200, сега идва ред на 17-40, та вече няма да ползвам Сигмата.
Общият брой снимки направени със Сигмата е около 2000.
Цена за обектива с филтъра - 500 лева.

В София е...
Да си призная честно - няма да мога да се занимавам с изпращане в рамките на страната...

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам обектив Sigma 18-125 3,5/5,6 DC за Canon с UV филтър
Дата:   03-03-07 15:18

Като погледнах цените в Павилиона - та:
нова цена: 470 лева (комплекта обектив + филтър)

Автор: Pep4eto   
Дата:   03-03-07 19:49

Айде виж ги пак цените [smile] давам 250лв. само за сигмата[shtrak]

Дата:   03-03-07 21:19

Е, тогава по-добре е да си е мой!
[smile]
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&cat=64&product=229&show=additional#slides-pane...

Автор: BLADO   
Дата:   04-03-07 14:35

Ей само подбивате цените на човека и то по груб, селски начин "давам 250лв". Ей на такива направо ми идва да им кажа да си ги заврат тея пари някъде...Аман!

Нов струва 590лв, a предлагания e "В идеално състояние е, без никакви проблеми". Вярно снимал е човека с него, не го е държал в шкафа. Значи ли това, че стойността му е паднала с 58%?

Един нормален купувач (не вманиачен да търси с лупа разлики) едва ли би усетил особено, че снима не с нов, нито качеството на картинката ще е по-различна, нито механиката ще се е ебала.

Това да не е кола, карана 18 месеца по български пътища?

Чудесен оптически обектив, струва си всеки лев (стига да е хубава бройка)! [smilie24]

Успех с продажбата!

Автор: pep4eto   
Дата:   04-03-07 15:07

Ами БЛАДО айде спести си думичките за тея пари и попитай продавача колко струва този обектив в сащ [smilie3] и тогава коментирай мойте предложения

Дата:   04-03-07 17:14

Когато го купувах беше 250$ + 15$ доставка при курс на долара 1,8 - 1,9.Без филтъра. Тук искам да вметна - ако желаете да не бъдете прецакани при покупки от САЩ - разумно е да купувате не от най-евтините, а от по-скъпи, но проверени магазини. Които са и по-скъпички от широко ширещата се представа за евтинията там... И почти задължително за доброто качество на обектива или апарата е, този продавач да има поне една емблемка, която да е проверуема, за това, че е авторизиран дилър на оригиналния производител и че стоката се доставя директно от производителя нова и в оригинална опаковка... Нещо подобно например: " New and Factory Sealed.
Този продавач........ is an authorized dealer of CANON products"
. Това съобщение зад себе си крие следното официално обяснение и анжгажименти: " This item is new. It ships in factory sealed packaging with the full complement of accessories/supplies packaged with this item by the manufacturer. This item carries the full manufacturer's U.S. warranty." Което нали се сещате, че е някой-друг гущер отгоре. UV филтъра беше за 60 или 70 лева (него го купих от България), заради просветката и че е EX.... Взех го и го сложих веднага, за да не се получат инциденти с предната леща на обектива....
Обща калкулация според така направената равносметка:
1. 265$ х 1,85 = 490,25
2. 65 лева = 64,00
3. Общо: = 554,25 лева

Единствента разлика спрямо сегашната цена е само, че е купен преди около година и половина...
Аз от него губя около 100 лева... Което си е нормално за периода, през който съм го ползвал. И в същото време е на разумна за момента цена в България. И е от сигурен доставчик на качествени обективи за САЩ.
Не правя калкулация колко ще ми излезе това, което искам да купя, и дали ще го купя от САЩ или от тук, защото това е друга тема...
Във всеки случай (за информация) не винаги е лесно да се достави нещо от САЩ. ПО официален път - почти невъзможно, защото се оскъпява на митницата неимоверно много. По неофициален, освен риска (не всеки ден пътуват безкрайно близки, които са съгласни да носят като ръчен багаж чужди вещи), остават и неофициалните ангажименти към доставящия го, което си е още разходи....
Но както и да е....
Остава цена: 470 лева за обектива + филтъра...

Публикацията е редактирана (04-03-07 17:21)

Автор: cameraman   
Дата:   04-03-07 17:21

за запазен обекив Sigma 18-125 3,5/5,6 DC за Canon на година и половина реалната цена е 300-350 лева. Ти си взел филтъра, за да пазиш лещата, тя затова е запазена и и търсиш толкова пари... защо я калкулираш отново в цената, като я избиваш от запазената оптика?

Дата:   04-03-07 17:29

Ами защото и филтъра е абсолютно нов и в момента няма как да се купи такъв за по-малко пари от посочените, при положение, че искате да имате качествен филтър, а не някои от 15-30 лева, които при цифраците дават невероятни мазаници. На филтъра надали са му се износили "движещите" се части и надали толкова се е изтрил от преминаващата през него светлина за посочения период. Особено за него не виждам за какво да му свалям цената от тази, за която съм го взел....
Някак си бих бил съгласен да стигна общо до 450 лева, но до там....
Не ми се влиза в излишни спорове, особено, че не насилвам никого....
Нека приемем, че под 450 лева няма да падна и ако има желание - моля за лично съобщение...
Ако ли не - темата ще си отмре сама.... И няма да се дърляме в безсмислени спорове...
[smile]

Дата:   04-03-07 17:45

Замисляли ли сте се, защо например Canon EOS 400D в момента в САЩ струва при сравнение в различните магазини : "Canon EOS Rebel XTi Black SLR Digital Camera Kit
(10.1MP, 3888x2592, CompactFlash Slot - MPN: 1236B001)
Price Range: $730.00 - $999.00 from 37 Sellers"

http://the-digital-picture.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=......

От - 700 до 1000$ !!! Това са цени в Щатите!!! 300$ разлика при покупка от различни магазини !!!

И при кой закупен апарат (по-евтин или по-скъп) ще има дефекти като фронт и бак фокуси или кусури със затвора или проблеми с матрицата???
И какви ли ще са същите апарати продавани в България за подобна цена в момента от около или малко над 1000 $???
Сигурно ще са от "гарантиран" доставчик и с "гарантирано" качество....
[smile] [smilie25] [smilie3]

Публикацията е редактирана (04-03-07 17:47)

Дата:   04-03-07 18:12

pep4eto, ако не Ви се чете, ще намерите най-долу кратката версия с наклонен текст.

Дългата:
pep4eto, Вие в коя държава живеете? Потребител на кой пазар сте? И в Дубай може бензинът да е супер евтин, но не ходите от там да зареждате, а сте клеинт на бензиностанции, които се намират в България, нали? Или Вие смятате колко е горивото там, обръщате в левове и теглите по една майна на тукашните бензиностанции? А може би се пазарите за 58% отстъпка с довода, че в Дубай по-евтин?

Продавача, за да си го внесе от чужбина най-малкото е вложил време и усилия, които се заплащат. Пробвайте да се снабдите от щатски магазин, за да разберете през колко неща трябва да минете, докато пристигне при вас! Никой не ви спира да си пазарувате от USA, хайде какво чакате...вземете си го за 250лв..., може и на мен да ми вземете един, ще ви дам 100лв комисионна!

Факт е, че това е пазарът в България! Виждате цената на един изгоден български магазин, който определено може да служи за ориентир (или те от фото-павильона са ебати далавераджиите).

Аре улево!

Дата:   04-03-07 18:17

А ето и колко струва в момента в САЩ този обектив от горе-долу свястен магазин (без обаче да има посочените по-горе от мен гаранции за произход и доставка, както и за това, че този магазин е официален дилър на този производител, с което гарантира за качеството на продукта):
Линка не можах да го вмъкна, защото е по-дълъг от 120 символа и не разбрах как да го пусна.... [smilie11]
Но от тук можете да стигнете до този обектив (сайта е същия):
http://www.bluestripephoto.com/catalog/index.php?cPath=123&osCsid=0b4a0ce24b93192ab31317dfd35f9da3

"Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC Auto Focus Lens for Canon Digital SLR Cameras

Sigma
Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC Auto Focus Lens for Canon Digital SLR Cameras
This item qualifies for FREE SHIPPING! FREE SHIPPING on this item
Our Price: $299.00
Availability : In Stock
Condition : New"

300$ = 450 лева по каквито и да са разчети...

Ха сега сметнете и транспортните разходи от САЩ до България (защото free доставката е само за територията на Щатите) и допълнителните ангажименти и несигурността на доставката до тук, и ще разберете, че в момента новата цена на този обектив в България не е завишена. За разлика от доста други неща... А е в границите на долната норма. Само където и в този магазин в Щатите и в нашите липсва гаранцията, за това, че те са оторизирани дилъри на качествената техника на дадения производител... За което писах по-горе....
Брей - аз май се разгорещих....
[smilie25]
Не ми връзвайте кусур де!!
Весело и ползотворно щракане!!!
[beer] [shtrak]

Дата:   04-03-07 18:29

Мммм...бавно пиша....

kihi, въобще не трябва да им давате примери с Америка. Нека си го купят от там... В България струва толкова.

cameraman, как ги изчислихте? И Вие ли цъкате колко струва в някой американски магазин?

Хора, това е пазарът в България! Помните ли, когато много се търсеха М42-обективи? Продаваха се на безумни цени. Сега вече се успокоиха нещата. Но тогава цените бяха нормални и купувачи имаше, въпреки че в Америка същите обективи се предлагаха по-евтини.

Търсенето определя предлагането и съответно цените на пазара. Защо Л-оптиката дори и употребявана си държи цените и се продава минимално по-евтино употребявана? Така и тази хубава Сигма не струва 350лв, особено като се има предвид цената в България на новия - 590лв!

Автор: cameraman   
Дата:   05-03-07 23:12

Изобщо не гледай официалния сайт на Сигма в Шатите.... Там цените по необясними причини са надути..... според мен... евтин търговски трик ... правят се на големи.... Виж другите сайтове...[smilie24]

Автор: dobria_starec   
Дата:   05-03-07 23:31

kihi написа:

> Когато го купувах беше 250$ + 15$ доставка при курс на долара
> 1,8 - 1,9.Без филтъра.
Логичният въпрос е кога го купува и наистина ли такъв беше курса. Щото аз имам едни 20000 долара от 3 години чакам шибания курс но си седи горе долу все същия.
Или обектива ти не е на 1 година или 265 по 1,5 средно идва по-малко от 400. Е май не са виновни купувачите като има продавачи да ги баламосват. Не мислиш ли, че това води на предложения като по-горните.[cool]

Автор: IDA   
Дата:   06-03-07 10:49

Pep4eto,

С твоето грубо, необмислено и крайно некоректно изказване, ти току що срина собствения си кредитен рейтинг. Лично аз, от човек като теб не бих купил нищо, дори и без пари да ми го даваш. Също така, не бих ти и продал нищо. И съм сигурен, че много хора биха постъпили като мен. Така че, имай го предвид, когато тръгваш да продаваш или купуваш нещо в този базар!

Kihi,

В никакъв случай не си подарявай техниката! Това е един много добър универсален обектив и този, който търси такъв и е наясно с качествата му, ще го оцени по достойнство и съответно ще знае, че всяка стока си има цена. Спамери като Pep4eto и "добрия" старец, които с недобронамерените си коментари целят единствено да провалят сделките на хората, не заслужават човек да се хаби да им обяснява каквото и да било!

Цената ти е повече от добра! Пожелавам ти успех!

Дата:   06-03-07 11:16

IDA какво недобросъвестно прочете в думите ми . И от една или друга страна всички сме приятели, но невидях никой да приема нещата толкова лично като теб. И човека може сам да ни отговори. И какво смислено написа в твоя пост за да имаш право да наричаш другите спамери. Та една стока струва толкова за колкото е продадена. Всичко останало са цени и цени. Така, че спестете си рекламите и напишете реалната цена за която сте го продали за да си сверим часовниците. Мисля си че ще бъде около 300 при идеално състояние. А глупостите от рода на перфектен обектив с по-добри характеристики от новите[smilie18] , състояние като нов и 1000 - 2000 за две години и половина не ми се четат щото отдавна са ми писнали. Аз като си купя кола струва около 10000 и след 3-4 години я продавам пряко сили за 5000. За компютри, телефони, плазми и друга техника към която влиза фотото да не говорим. Всяко нещо има амортизация - физическа или морална. Осъзнайте го!

Дата:   06-03-07 12:00

IDA [smilie24]

"Всяко нещо има амортизация - физическа или морална. Осъзнайте го!" (dobria_starec)

Аха, сериозно? Това ообаче не попречи преди време в базара да стане бум на М42-стари-стъкла нали? Неща на по 30 и повече години се продаваха за няколко стотин лева! Дай сега да ги подаряваме по 20лв по вашата логика. Смешен сте с тея 300лв!

Всеки, който се занимава по-сериозно с фотография и/или с покупко-продажби знае, че хубавите обективи (а и не само) си държат цените, за разлика от телата например.

Прочетете пак какво съм писал. Няма смисъл да се перефразирам. Ключови думи: пазар, България, цена, обектив, фото-павильoн.

[beer]

Автор: asahi   
Дата:   06-03-07 14:00

Хубавите обективи - да.
Но масовите бюджетни обективи на Сигма правят едно щастливо ( и нещастно за някой ) изключение.

Автор: Taki   
Дата:   06-03-07 16:40

Без да взимам ничия страна в момента ще изкажа своето скромно мнение:

1. Продавачите и неговите защитници - много се палите браточки - такива лекенца ще има винаги дето си мислят че са на битпазара.

2. Евентуалните купувачи - не така с рогите браточки.

Имах същия обектив и го продадох преди 20-тина дни. Може да проверите обявата ми в форума. Супер бюджетно ориентиран обектив. Продадох го защото си купих canon ef 24-70 f/2.8 L.
Ще си позволя само още нещо да кажа към продавача. Всичките сметки дето си ги правиш са си ОК. Наистина ако е пазен и използван обектива правилно - няма кои знае какво да му стане, НО. Чисто търговски погледнато неможе на една стока да и се искат парите като на нова след 1 година ползване. Аз продадох моя обектив за 1 час след пускането на обявата, пак с пълната окомплектовка + UV филтър малко под цената на нов в USA. Твое право си е да го продаваш за 480 лв, но не се знае кога ще го продадеш на тази цена или да му вземеш бързо 400 лв.

Хайде стига толкова писания и успех в продажбата.

Автор: fotocolor   
Дата:   06-03-07 17:10

kihi -цената е добра според мен.А и наистина знам че обектива ти е перфектно състояние.[smilie24]

Дата:   06-03-07 19:12

Брей,
Аз докато съм бил на работа - тук е паднал голям спор.... [smile]
Отговор до Доброто старче....
Наистина курса беше такъв.... Някъде около юни-юли-август 2005 година имаше внезапно покачване на курса на долара, ама аз от де да знам, че ще е временно и след това ще падне отново. На всичко отгоре нямаше да пиша за колко съм го купил и при какви валутни курсове, ако не беше изричното искане за това на Пепчето....
Сега - за ваша информация - имам и Практика Л2 с обективи както следва - Панколар 50 мм; Флектогон 35; Флектогон 20 мм; Сонар 180; Сонар 200 мм; Сонар 135 мм; Такумар 135 мм. Всичките просветлени... Когато купувах практиката преди години (около 30 години), я взех заедно с обектива за 200 лева, а съответно обективите бяха по около 30-50 лева.
По тази логика, която се излага тук - сега би трябвало да ги продам за общата сума от 50 лева.... Истината е, че за самото тяло няма да мога да взема повече от 15-20 лева, но в същото време и до момента 20-те мм си държат цена около 200 лева...
И всички ще ме сметнете за пълен ахмак (което би било и истина, ако го направя).
От Виктор Лучников купих един от първите Одуванчици за страхотната сума от 30$. Да, ама да сте видяли някой да ги продаваше тогава за 40 лева???? Бяха си, а все още май си стоят на около 100 лева....
Аз от този обектив няма да се напечеля толкова много. Досега тук не съм реализирал нито една покупко-продажба... Просто не се занимавам с това.... Главоболията ми в живота са коренно различни като естество...
Ако някой има интерес към обектива, моля да ми напише Лично съобщение...
Бих бил склонен на още леки отстъпки, така, че да доближа до известна степен Таки...

Мани, мани - какви сте емоционални....
[smile]

[smilie25] [beer]

Публикацията е редактирана (06-03-07 19:16)

Дата:   06-03-07 19:29

Ползвал съм обектива, но с минолтешки байнет и твърдя, че е много приличен оптически. Естествено не е като Л-серията на Канон, нито фокусира безшумно, нито е с жестока изработка, но не e в категорията на китовите на канон. От на Минотла масовите ниско-бюджетни също е много по-добър. Бях гледал и сравнение с никонския 18-70, който е известен с превъзходните си качества - Сигмата оптически го биеше. Според мен е един от сполучливите Сигми - лек, компактен, покрива хубав диапазон, добра цена и оптически приличен. Не случайно си продадох 17-35, 18-70 и 28-135 Минолти, от които първия преди известно време тук във форума, се купи за 600лв. (Отбелязвам, че пазарът за КМ/Сони малко се различава от канонския.)

При Сигма трябва да се има и също впредвид, че може да се попадне на не особено читава бройка.

Taki, за едно сте прав: "такива лекенца ще има винаги дето си мислят че са на битпазара." В повечето западни форуми е неслучайно практика, да може в раздела за покупко-продажби да пише само авторът на темата.
А правите ли разлика между 590лв и 480лв + филтър? Къде видяхте, че се иска цена на нов? Човека го дава 20% по-евтино и то без да бройм филтъра.
Това, че сте се минали да си продадете вашия евтино, не е според мен постъпка за подръжание. Най-лесно става нещо бързо да се продаде, като се пусне на супер ниска цена. Това е оправдано по-скоро, ако човек е на зор за пари.
А-a-a, Taki, предполагам, че не сравнявате 24-70 Ф2.8 Л със 18-125 3.5-5.6 ДЦ. Ако е така, споделете и разликата в цената колко пъти е!

Автор: IDA   
Дата:   06-03-07 20:15

Кратък отговор на "добрия" старец:

1. Да се сравнява автомобил, който се юрка всеки ден, с фотообектив на 2000 кадъра е меко казано нелепо! По силата на тази логика, един диамантен пръстен на 100 години, би трябвало в днешни дни да се продава за 5 лв., защото се е "амортизирал"! Ами купи си такъв, ако можеш!

2. Всеки продавач има правото да обяви цена на своята стока. По същата логика, всеки купувач има правото да приеме или отхвърли тази цена или да се опита да я промени в своя полза чрез взаимно договаряне с продавача. Елементарната етика налага, тази цена да се коментира и договаря само от хора, които проявяват сериозен интерес към закупуване на стоката. Всякакви коментари за цената и качеството на стоката от страна на хора, които очевидно нямат никакво намерение да я купят, са чиста проба недобронамерен спам. Дори и да не е осъзнат от неговия автор като такъв, той в почти всички случаи допринася единствено за провала на сделката.

3. Грубата намеса в чужди теми на лица, които не проявяват интерес към закупуване на обявената стока, е не само неетична проява, но и говори за липса на елементарно възпитание. Това опорочава идеята на базара, превръща го в битак и демотивира хората да купуват и продават тук. В крайна сметка, потърпевши са всички, включително и самите спамери. Те ще го разберат в момента, в който тръгнат да продават или купуват.

Лека вечер.

Дата:   06-03-07 21:05

Аре бегай легай че оспами на човека темата и вече не може се разбере кво продава

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР