Автор: kihi
Дата: 04-03-07 17:14
Когато го купувах беше 250$ + 15$ доставка при курс на долара 1,8 - 1,9.Без филтъра. Тук искам да вметна - ако желаете да не бъдете прецакани при покупки от САЩ - разумно е да купувате не от най-евтините, а от по-скъпи, но проверени магазини. Които са и по-скъпички от широко ширещата се представа за евтинията там... И почти задължително за доброто качество на обектива или апарата е, този продавач да има поне една емблемка, която да е проверуема, за това, че е авторизиран дилър на оригиналния производител и че стоката се доставя директно от производителя нова и в оригинална опаковка... Нещо подобно например: " New and Factory Sealed.
Този продавач........ is an authorized dealer of CANON products". Това съобщение зад себе си крие следното официално обяснение и анжгажименти: " This item is new. It ships in factory sealed packaging with the full complement of accessories/supplies packaged with this item by the manufacturer. This item carries the full manufacturer's U.S. warranty." Което нали се сещате, че е някой-друг гущер отгоре. UV филтъра беше за 60 или 70 лева (него го купих от България), заради просветката и че е EX.... Взех го и го сложих веднага, за да не се получат инциденти с предната леща на обектива....
Обща калкулация според така направената равносметка:
1. 265$ х 1,85 = 490,25
2. 65 лева = 64,00
3. Общо: = 554,25 лева
Единствента разлика спрямо сегашната цена е само, че е купен преди около година и половина...
Аз от него губя около 100 лева... Което си е нормално за периода, през който съм го ползвал. И в същото време е на разумна за момента цена в България. И е от сигурен доставчик на качествени обективи за САЩ.
Не правя калкулация колко ще ми излезе това, което искам да купя, и дали ще го купя от САЩ или от тук, защото това е друга тема...
Във всеки случай (за информация) не винаги е лесно да се достави нещо от САЩ. ПО официален път - почти невъзможно, защото се оскъпява на митницата неимоверно много. По неофициален, освен риска (не всеки ден пътуват безкрайно близки, които са съгласни да носят като ръчен багаж чужди вещи), остават и неофициалните ангажименти към доставящия го, което си е още разходи....
Но както и да е....
Остава цена: 470 лева за обектива + филтъра...
Публикацията е редактирана (04-03-07 17:21)
|
|