Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Merkury Optics - 52/55 mm High Definition Pro Wide Angle Lens 0.45X with Macro
Автор: Tateos   
Дата:   23-11-06 21:51

Чисто НОВ с кутийка, кожена торбичка, капачки и т.н. - Закупен от http://www.butterflyphoto.com/shop/product.aspx?sku=WD52HDB Закупен за 249$ (без доставката). Продава се за 120лв. (Преходника 55-52мм е подарък)

Black 52mm High Definition Pro Wide Angle Lens
Professional Titanium Wide Angle Lens is recommended for all Digital Camcorders and Digital Cameras With this .45x Wide angle Lens, you'd be able to get everything in the picture and more

* Broaden your field of view with this high-grade lens. It offers unmatched ease of use, making it the accessory of choice for reducing distortion and boosting image detail in a wide-angle format.
* 0.45X high definition wide-angle converter.
* Macro
* High index / Low dospersion optical glass
* Anti reflection multi-coated optical glass
* High speed auto-focus / Infrared compatible
* Lens case, Lens, and Istruction included
* Lens Design: 4 groups, 4 elements
* High grade lens in aluminum housing for superb durability
* Steel barel design
* High grade lens offers twice the detail at the edge of an image
* 15 Year worldwide warranty
* Made and designed in Japan

http://www.butterflyphoto.com/assets/product/images250/54453E......A5DD951BE119D667.jpg
http://www.butterflyphoto.com/assets/product/images250/54453E......A5DD951BE119D667.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v634/ttt115/Merkury_Optics045.jpg

Става за ДСЛР и всякакви сапунери на 52 и 55мм.

Цена: 120лв (от 249$)+ подарък преходник 55-52мм.
София
......

Отговори на това съобщение
 Re: Merkury Optics - 52/55 mm High Definition Pro Wide Angle Lens 0.45X with Ma
Автор: niki810   
Дата:   24-11-06 05:38

Качеството на изработката е супер.
От Tateos купих телеконвертора, който също продаваше и съм много доволен[smilie24]

Re: Merkury Optics - 52/55 mm High Definition Pro Wide Angle Lens 0.45X with Macro
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   24-11-06 09:41

Това, което продаваш, НЕ съответства на линка, който си дал и цената му е много по-ниска.

Дата:   26-11-06 21:43

Re: niki810 - [smilie24]

Re:vasil.varbanov - не знам къде те праща линка и кой линк кликаш но на мен ми се отваря това:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-11/owjo9502.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v634/ttt115/045.jpg

Продукта е същия - гарантирам и цената си е същата.

Re: Merkury Optics - 52/55 mm High Definition Pro Wide Angle Lens 0.45X with Macro
Автор: kart   
Дата:   27-11-06 08:28

ДА ЦЕНАТА Е ДРУГА И МОЯТА Е...
ТОВА КОЕТО СИ ПОКАЗАЛ НА СНИМКАТА И ЛИНКА СА ДВЕ СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!
Аз имам същия купен преди 3 месеца като нов също с кутийка, торбичка предна и задна капачка - продава се за 79 лв.
Ползван е няколко пъти на Fuji s5000 - продавам го понеже смених системата и минах на DSLR.
Моят е на 58 mm и става за всички обективи с резба за филтър 58 mm или с преходник за 55mm и 52mm.
ДАЖЕ НА МОЯТ ОПТИКАТА Е ОТ ДВЕ ЧАСТИ И СТАВА МАКРО!

АКО НЯКОЙ ИМА ВЪПРОСИ ОТНОСНО CONVERTORA
За контакти на ЛС и е-mail в профила ми.

ЕТО И ЛИНК

Публикацията е редактирана (27-11-06 08:42)

Автор: nishtiya   
Дата:   27-11-06 08:52

kart ,а пробвал ли си да си го ползваш с новия апарат?

Дата:   27-11-06 09:26

за nishtiya

Да слагал съм го на китовия на ISDL става нещо като фишай[smile] с преходник на 52 mm...но по краищата потъмнява кадъра. Самият конвертор според мен силата му е да се сложи на някаква компакт дигиталка... за дслр-ите си има широки обективи...
Иначе виж като макро леща е супер ама пък аз ползвам обърнат обектив и отново ми идва излишен...
Но иначе конвертора може да си го завиваш на кавото си искаш... става за всякакъв вид обективи и апарати на тази резба.
За Fuji-to ми вършеше много добра работа...
по мое мнение би залепнал добре на един FZ30 или FZ50.

Автор: nishtiya   
Дата:   27-11-06 09:34

Kart стават страхотни ефекти с него.

Дата:   27-11-06 09:43

nishtiya така е страхотни ефекти...
но сега мерака ми е на обективчетата нали за това минах на Pentax да му слагам разни стъкалца на M42 и да експерементирам с тях... до конвертора не опирам[smilie2]
Convertora е за апарати на които не можеш да им смениш обектива, а иначе искаш да си поиграеш и поексперементираш с тях - за такива е перфектен.
Ти нямаше ли OLY 500 ?!!

Дата:   29-11-06 00:08

Хм, рядко влизам и не съм видял поредния разбирач.
kart моето момче това което си купил е само подобие на конвертор. И аз исках да си купя по-евтиния вариант но от Бътерфлай фото са предупредили моя човек в US че е пълен шит. По добре било да дам малко повече пари за професионланата серия.
Твоя е видимо различен и капачката е различна.
За пореден и последен път казвам - това на линка и това което предлагам е едно и също.
Това че няма надпис на ринга нищо не означава.

И въобще какво търсиш тук да ми се ... изхождаш в обявата.
Айде бехай да се заиграваш другаде.

Дата:   29-11-06 17:07

Бут.

Дата:   29-11-06 20:31

Опа ето ме и мен "поредният разбирач" във форума.[cool] Аз не го твърдя просто
много се дразня от такива тарикати като теб!
Първо въобще не мислех да си продавам convertora...просто като видях обявата ти толкова се възмутих че реших да го продам и без това не го ползвам.
Първо пързаляш по-ненаблюдателните много лошо... Да това което си дал на първия линк наистина няма нищо общо както със моя така и с твоя convertor на който си дал снимка на долния линк ...
Моят е Mercury абсолютно същата марка клас и качество като твоя с малката разлика която е в плюс за моя, че е от две части и може да се използва като макро и е на 58мм още един плюс смятам и даже е с някой долар по скъп от твоя...
Така де няма да си ги мерим моя твоя, просто не исках да заблудиш някой начинаещ... защото всеки друг би забелязал плитката ти хитрина да не я нарека измама...[smilie2]
Както и да е моят вече пътува към новият си собственик и ако искаш да го продадеш просто свали цената и не се опитвай да го продадеш за по-вече от колкото си го купил... Защото просто не е коректно!
Ето и снимка на моя convertor за да не бъда голословен:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&IMAGE_ID=55547

Дата:   01-12-06 00:42

Такааа
Мислех си да не ти отговоря но като знам че има и други като теб - белким има ефект.
Дразнят ме типове дето все се врат по чуждите обяви и се правят на разбирачи, но ме е гнус от тия дето си пускат свои в чужди такива, плюят по продавача и мазно си лансират боклуците.

По-желателно е да не си продам конвертора от това да нося подла душица цял живот.

Относно конвертора – ако не бях убеден в правотата си нямаше да пиша писма и да звъня до щатите.

-----Original Message-----
From: Support at ButterflPhoto.com [mailto:support@butterflyphoto.com]
Sent: Thursday, November 30, 2006 6:48 PM
To: 'Tateos'
Subject: RE: Question

I apologize. Due to the holiday season, we are extremely busy.
Unfortunately, these representatives are the only ones that can help you
answer your questions. I apologize fro any inconvenience this may cause.
1-800-339-9960 Extension 771

Customer Support
ButterFlyPhoto.com
1-800-339-9960
Ext. 774

From: Tateos [mailto:]
Sent: Wednesday, November 29, 2006 9:57 AM
To: 'Support at ButterflPhoto.com'

I am really unsatisfied from you service!
I call to this number (international call) that you send me, I wait 5
minutes online, finally somebody pick up the phone and I explain what I
want, He (I don't know his name) told me to wait and put me on hold for 6
more minutes. Finally somebody pick up the phone (I think this was the same
person) I explain again the problem and he told me to wait a minute and hang
up the phone.
What is this?
I need explanation.
Tateos.

From: Support at ButterflPhoto.com [mailto:support@butterflyphoto.com]
Sent: Wednesday, November 29, 2006 1:50 AM
To: 'Tateos'

For the best advice involving product questions, promotions, discounts, or
availability please call a representative at 1-800-339-9960 Ext. 779. They
have the product knowledge that you need to help you make your decision. :)

Tiffany
Customer Support
ButterFlyPhoto.com
1-800-339-9960
Ext. 774
_____

From: Tateos [mailto:]
Sent: Tuesday, November 28, 2006 5:47 PM
To: Support@Butterflyphoto.com
Subject: Question

Greetings,
Please can you tell me more about this product:
http://www.butterflyphoto.com/shop/product.aspx?sku=WD52HDB
This "Optics - Black 52mm High Definition Pro Wide Angle Lens" is a Merkury
Optics product?
If is not who is the manufacturer?
Thank you.

Tateos.

Дата:   01-12-06 13:26

[smile]
Да бе OK!
Що толкова се засягаш...
Аз констатирах фактите а те са видими за всички...
Туй че теб са метнали с цената май е друг въпрос...
Аз не виждам нищо некоректно от моя страна да предупредя евентуалниа купувач че може да бъде заблуден...
А самия convertor и твоят и моят е точно толкова добър за парите си... нищо лошо не съм казал за стоката.. ти си този който твърди че моят е боклук... а това означава че и твоят също понеже са и двата Merkury.
А този който си показал от сайта просто не е същият като този от снимката ти,айде не ме карай да казвам къде ги продават в софия чисто нови, че ще си е направо реклама...
Иначе интерес има просто цената ти е висока
защо трябва да се дразниш това е базар всеки купува и продава Просто свали цената и ще го продадеш даже мога да ти кажа кой би го купил например за 60 лв.
[smilie24]
Сори ако съм те обидил... по някакъв начин не това ми беше идята и съжалявам ако наистина си го купил на тая цена, защо трябва и друг да се прецаква?!!

...и чакаме отговора от щатско:
This "Optics - Black 52mm High Definition Pro Wide Angle Lens" is a Merkury
Optics product?
If is not who is the manufacturer?

Ако си го купил от тях наистина... и си го получил и на кутията и на конвертора пише Merkury защо е нужно да им пишеш писмо и да ги питаш кой е производителя...?[smilie11]
[beer]

На сайта на Buterfly photo се вижда ясно и е написано че този продукт е OPTICS никъде не пише че е MERKURY или MERKURY OPTICS ...че си приличат е вярно ама нищо повече то и adidas i adibas си приличат
Айде по добре не ми отговаряй ... че който не е разбрал и той ще разбере...
Ако искаш да пуснем един пост във форума да ни разрешат спора колегите.... ако държиш!
То май вече не е за базара!

... и ми е интересно къде ти е макрото поне това което си дал на снимката не е макро ако искаш да видиш как изглежда convertor с MACRO кликни на линка със снимката на моя convertor(апропо той от 2 дни вече си има нов собственик и вече не е мой)
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&IMAGE_ID=55547

Публикацията е редактирана (01-12-06 14:35)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР