Автор: J0R0
Дата: 20-05-05 11:44
Няма проблеми да покажа кадри с апарата.
Но нека първо да обясня какво е Сигмата.
Матриците Фовеон са трислойни, затова пикселите не могат да се пресмятат, както на другите апарати.
При останалите апарати три съседни пиксела правят една цветна точка. Сиреч, ако имате 6 МП апарат (6 милиона фотодиода), той прави 2 милиона точки, които след това софтуерно някакъв алгоритъм ги прави обратно на 6 милиона.
При Фовеон всеки фотодиод прави една цветна точка.
Сигмата е с 10.5 милиона фотодиода.
Те са разположени в три пласта по 3 МП.
Има две положения - можете да извадите файл с 3.5 МП, при което информацията се намалява. Може и да извадите файл 14 МП, при което тези 10.5 млн точки се увеличават до 14 милиона (по някакъв алгоритъм, както е при другите апарати)
Така че от гледна точка на детайли и рязкост, Сигмата избива всички 6 МП апарати.
(можете да разгледате тестовете в дп-ревю, Стиви дигикам и т.н.)
Освен това динамиката на изображението е несравнимо по-висока от тази на останалите апарати.
Изображението и плътно и наситено и е много "филмово".
Списание Одисей отпечата един мой кадър за годишния си плакат за 2004 г. 50х70 см.
Плаката го има залепен пред редакцията, аз също го имам, всеки може да го види.
Емо (фоторедактора на списанието) ми каза, че такова качество на такъв размер е виждал само от средноформатни камери.
Байонетът на Сигмата си е Сигма.
То по принцип Сигма е основно фирма, която произвежда обективи за останалите марки апарати. Обективи има колкото щеш, по евтини от останалите и не отстъпващи по качество.
В нета също има инфо за обективите Сигма.
Ето и два кадъра с апарата в пълен размер
портрет, около 3 МБ
пейзаж, около 5 МБ
|
|