Автор: ShotlandetsaWildlife
Дата: 07-04-09 09:08
Мисля че знаеш какво имам в предвид под класирана; не съм споменавал експонирана.
Първите две снимки от Фотолов, които са наградени, са нищо повече от документално отразяване на дадения вид - нямат почти никаква художествена стойност като за снимки наградени за 1-во и 2-ро място; не описват и някакъв важен/много интересен/уникален момент, който да накара журито да ги избере.
За да не съм голословен, ето една примерна снимка на turguide, която има голяма стойност, както от художествена гледна точка, така и запечатан уникален момент:

http://212.36.3.59/site_pics/171/u_1210700771_639T2692.jpg
Без да коментирам моите снимки, ще кажа че от трите наградени снимки, тази на Иво е безспорен фаворит.
За фотографски конкурс на организация, която догодина ще влезне във FIAP, които са "международна организация за фотоизкуство с над 85 членове - фотографски съюзи от цял свят" конкурсът е силно манипулиран и крайно необективен.
Да бяхте кръстили конкурса поне "Авджийска слука" та хората да не ви се смеят, защото съм убеден че всеки който е отишъл на изложбата и е видял кои са "безспорните фаворити" на 1-во и 2-ро място се е смял доста.
|
|