Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой обектив бихте избрали?
Автор: lavrentii   
Дата:   20-03-09 19:02

Canon 70-200 mm f/4.0L
Tamron SP AF 70-200mm F2.8 Di LD (IF) Macro
Sigma 70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II

Ако съдим по написаното в dpreview:
- Тамронът е по-остър от Сигмата, а дори и от канона 2.8 (за 4.0 обаче не е дадена там MTF диаграма), но има проблеми с автофокуса

-Сигмата има чудесен автофокус, но не е остра

-От канонът може да се очаква чудесна изработка, достатъчно добро изображение и бърз автофокус, но е по-тъмен

p.s Да уточня, че тепърва навлизам във фотографията, до тук съм снимал само със сапунерка и за това се обръщам към хората с повече опит и знания :)

Отговори на това съобщение
 Re: Кой обектив бихте избрали?
Автор: blr2   
Дата:   20-03-09 19:06

Canon 70-200 mm f/4.0L

Автор: CHUKOV   
Дата:   20-03-09 19:11

Извинявай БЛР2

Ти снимал ли си с трите обектива?
Откъде са преките ти впечатления за тях?

Моля по-конкретно
Понеже напоследък ставаме свидетели на становища, които се дават от хора, които не са пипали техниката, която препоръчват или не харесват

Дата:   20-03-09 19:19

Чуков,
Еееее, гледаш ме да се лигавя по другите теми и хайде и тука.
Като става въпрос за такива неща подхождам малко по-сериозно, пари са това все пак.
Канона е сравнително лек, много добре направен и обектив с разкошен контраст и цветопредаване. Може да е по-бавен, но според мен си заслужава всяка стотинка.

Дата:   20-03-09 19:22

Не бе моя
аз за канона не споря, тъй като и аз съм снимал с такъв и имам само че стабилизираната версия, който по принцип вади малко по-студени цветове

Но нали за да препоръчаме трябва да знаем що за обективи са и другите

Дата:   20-03-09 19:29

Сигмата съм я ползвал за Никон, ами какво да кажа не е лош обектив, но ако имах от никонски по-евтин пък било то и по-бавен щях да избера него. С канона си играх близо седмица и трябва да ти кажа, че малко им завидях на канонците. Ако имаше канонски такъв за тези пари нямаше да се двоумя. Тамрона признавам не съм го и виждал на живо.
Ако питаш мен 70-200 е много стъкло за парите си.

Автор: E.Stanev   
Дата:   20-03-09 19:44

От трите съм снимал само с Канонския повече от година, обектива няма аналог, като съотношение цена/качество. Фокуса е повече от перфектен.

Най добре отивай в магазина, тествай и трите и сам прецени кое на теб най-добре би ти свършило работа. Аз лично никога не бих взел на 2.8 просто защото, не ми трябва, 4 е идеално, а и в планината да го носиш това граничи с мазохизъм. [smilie5]

Перфектния избор би бил 70-200/4 IS L, но двойно повече пари.

Автор: pmartinov   
Дата:   20-03-09 19:46

И аберации...

Дата:   20-03-09 19:48

аберации другия път мартинка

Автор: tantris   
Дата:   20-03-09 19:51

Имах канона 70-200/4. Много хубав обектив. Не аберира, остър е и много лек и компактен. Но си е за снимане на светло.
Иначе 2.8 си е 2.8, но по-добре канон отколкото сигма.

Автор: tantris   
Дата:   20-03-09 19:52

Мартинов, какви аберации при канонски телеобективи???? Това да не са никкори????

Автор: Myth   
Дата:   20-03-09 20:30

tantris написа:

> Имах канона 70-200/4. Много хубав обектив. Не аберира, остър е
> и много лек и компактен. Но си е за снимане на светло.
> Иначе 2.8 си е 2.8, но по-добре канон отколкото сигма.

Не че съм пипал някой от трите обектива, за това и препоръки няма да давам, но каво толкова имате против Сигмите, казват напоследък са си много добри обективите, аз миналата седмица се сдобих с един 30/1.4 за Пентакс, ми какво да кажа супер си е обектива, само дето версията за Пентакса е без мотор ама....

Дата:   20-03-09 20:37

Ами нищо нямам против сигмите освен, че купуването на тази марка си е пускане на тото.

Дата:   20-03-09 20:40

Нека бъдем обективни
И при скъпите канони е тото
Айде няма да казвам кой не уцели 24-70, как аз не уцелих 17-40 и 100-400

Същата работа е и при канона

За НИкон не знам
Не съм снимал и не мога да кажа
Никонаджии да сложат ръка на сърце и да споделят честно как е ситуацията там

Дата:   20-03-09 20:49

Чуков, ще ти кажа. За тотото 17-40 се знае, защо така стана не ми е ясно ама за другите май е по-малко тото от сигмите.

С ръка на сърце, аз съм сменил 2 дузини никонски обективи от най-евтини китачета до, да речем, висока средна класа. Не съм имал обектив, за който дори да предполагам, че е кофти бройка. Едни си могат повече, други по-малко. Понеже съм си тъпичък съм си купувал някои обективи по два пъти, като 50/1.8 и 18-70. Разлика в бройките не съм усетил (не съм притежавал по два наведнъж де).

С 2 сигми съм имал проблем с фокуса, включително и прехвалената 18-50 2.8. В БГ нещо гледам ги калибрирали безплатно. Похвално, но защо трябва да излизат такива от завода?

Автор: pc_genius   
Дата:   21-03-09 00:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Canon   
Дата:   21-03-09 00:39

Бе що ги сменят тези 10-20 обективи, теле под вола ли търсят? На крива ракета космоса май и пречеше?

pc_genius
Какво казваш му е лошото на четворките спрямо 2.8-те. Дай да видим картинки с по-добро изображение, че много голословно изказването ти се явява. За чий ми е портрет, дето само едното око е на фокус - "голямото предимство на единия стоп" - едноокия модел. За мазаници има бленди 1.2 на съответния обектив.

Canon EF 70-200mm f:4L IS USM

http://www.gencho.com/gallery/albums/Gencho%20Petkov/%CF%EE%F0%F2%F0%E5%F2%E8/_MG_5398_DxO_500_raw_%

Обичайно, вариообективите поддържат променлив фронт/бек фокус по дължината си. Хубавото на Сигмите е, че има сервиз в БГ, където да се настройват [smilie24] . Лошото е, че имат нужда от донастройка [smilie23]. Преди малко приключих тестове на Сигма 24-70 ф/2,8 и Сигма 17-35 ф2.8-4.0, и двата с неравномерен преобладаващо бек фокус. -3 до -7 на Сони А900.
Засега само Canon EF 70-200mm f:4L IS USM го използвам без такава корекция.

Аре сега качете две снимки и от другите два обектива и момчето да си ги сравнява.

[beer]

Публикацията е редактирана (21-03-09 00:40)

Дата:   21-03-09 00:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: freestyler   
Дата:   21-03-09 01:05

Тамрона е изключително рязък, картината му е прекрасна, единствения му кусур е че е бавен автофокуса.

Дата:   21-03-09 01:49

pc_genius
Ти започни от темата, човека няма да купува фирмата-майка, иска сравнение/насока на един клас обективи 70-200. Не на 17-40, или някакъв друг. Ако смяташ, че 70-200 / 2.8 имал рисунък, не го разказвай [smilie23] , а го покажи със снимка, останалото е бла, бла, ала нейви. Качи снимките ТУК, да ги видят и другите тези скрити характери на изображението

Покажи нещо от този с многото 10-20 сменени обективи, да не се окаже поредния некадърник.
Колкото да сервиз на Канон, засега няма по-добър от Зентекс - София (платен е, но е перфекционист [smilie24] ) нито при Никон, нито при Тамрон (по три месеца бавят, нямат оборотни бройки и ги пращат за ремонт на майната си)
Всичко това (по талибански) защо не го споменаваш? Помагаш с полвинчата информация може би[smilie23]
Дай му на човека телефона на зентекс да се осведоми лично колко аджеба са тази "голяма част, от които са за сервиз", ако е така, сам да се увери.
[beer]

Дата:   21-03-09 08:23

Автор: lavrentii   
Дата:   21-03-09 09:28

Благодаря на всички за споделените мнения :)
Не съм на зор в момента, понеже тепърва ще събирам пари, но все пак трябва о време да започне проучването. Успехи във фотографията и извън нея! [beer]

Дата:   21-03-09 09:35

Не съм сигурен за връзката между светлина и цвят (в симисъла на връзка между светлосила и цветопредане). Това изисква още обяснение. Що се отнася до снимане от ръка, съществена разлика няма да има по една проста причина; Сигмата е два пъти по-тежка от Канона. Близо кило и половина тръба трудно се удържат освен ако не си балкански шампион по канадска борба. Аз не съм и при мен борбата с тези стъкла е безмилостно жестока. Разлика ще има вероятно в способността на автофокуса на много тъмно. Все пак говорим за два пъти повече светлина. Стигне ли се дотам обаче снимането от ръка отдавна ще е отпаднало.
Не съм спец по качествения контрол на Канонски обективи-не мога нищо да кажа. Ако се купува от магазин обаче спокойно могат да се тестват 2 бройки. В синтезиса никога не са ми отказвали такива тестове. Нося си тялото и лаптоп и си подбирам бройка.

Дата:   21-03-09 12:50

pc_genius написа:

> http://www.fredmiranda.com/forum/
- ето място където
> препоръчвам на колегата да погледне, да попита, да получи
> отговори от хора, които не само сънуват десетките Л-ки, а са
> сменили по една и повече дузини от тях...

Пак оттам:

The Sigma discussion was just going on in another thread. A lot of people won't go anywhere near Sigma any more because of their quality control issues. 3 of the 5 Sigma lenses I have owned have had major problems. Not a good record! I am down to one lens, the 12-24, and I only have that because Canon has no equivalent for full frame.

Дата:   21-03-09 13:18

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: