Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 разграфяване на снимка с фотошоп-въпрос
Автор: krassenov   
Дата:   19-03-09 15:22

имам един въпрос:може ли с фотошоп да се разчертае снимка с размери примерно 100/150см на правоъгълници 20/30см които да се разпечатат по отделно и после да се съединят в голяма снимка

Отговори на това съобщение
 Re: разграфяване на снимка с фотошоп-въпрос
Автор: nasko76   
Дата:   19-03-09 15:41

Ако държиш с Фотошопа: опъваш си помощни линики там където искаш да се раздели снимката, след това маркираш едно правоъгълниче и копи-ню филе (той ще си дойде с размера)-пасте-саве. И така - колкото части си предвидил толкова пъти повтаряш упражнението.

Автор: seal   
Дата:   19-03-09 15:48

Това упражнение изисква точност до милиметър от страна на ателието, та според мен шанса да има разминавания при "сглобяването" е много голям

Автор: nasko76   
Дата:   19-03-09 16:03

тц! то като имаш помощни линийки се снап-ва и става точно до пиксел! Е не казвам, че това е най-интелектуалния начин, а и ако го правиш всеки ден по много пъти, ще трябва да потърсиш някакъв плугин или да си направиш някакъв актион, ама ако е за едно до сега да си го направил и да си забравил ...

Автор: seal   
Дата:   19-03-09 16:06

Казах, че това упражнение изисква точност до милиметър от страна на ателието. Тоест при печата. Ако резнат по 1мм от двете страни няма да се получи много красиво.

Дата:   19-03-09 16:09

то като гледам май ще трябва да видя някоя друга програма,иска ми се обработката да е по лесна

Автор: asahi   
Дата:   19-03-09 16:10

В принтерските драйвери понякога има функция Poster или Tile, която върши тази работа.

В днешно време широкоформатния печат е достатъчно евтин за да се обезсмислят такива действия.

Автор: d_ave   
Дата:   19-03-09 16:16

хм, няма ли да е по-удачно ако режеш по посочения от наско начин да оставиш примерно по 1 см и да наставяш после при залепянето? така ще си спестиш главоболията ако резнат нещо при печата. просто разсъждавам...

Автор: Stefoto.Art   
Дата:   19-03-09 17:08

Използвай функцията Guide, за да си разграфиш снимката точно. След това с Rectangular Marquee селектираш частите една по една (Marquee автоматично прилепва точно по водачите) и ги запазваш като отделни нови файлове с бял(примерно)канвас 1 см. Копираш ги на една машина, изрязваш внимателно канваса и от тях сглобяваш.
Наистина ти трябва точна машина!

Публикацията е редактирана (19-03-09 17:10)

Автор: bozo   
Дата:   19-03-09 17:17

Добре, не е ли по-удачен вариант 100х150см да се принтне на цяло? Колкото и добре да е сглобено няма да е същото...

Автор: Myth   
Дата:   19-03-09 17:35

По принцип когато печатаме много голям размер някъде и се прави на части, си пускаме по 5мм застъпване, няма начин да се получи разминаване освен ако не се разпъне фолиото (ако е фолио) ама за тоя размер защо не си го пуснеш цяло.

Дата:   19-03-09 18:03

Шова с Guide ми се вижда по-добро,ще го пробвам.Мерси на всички!

Автор: d256h   
Дата:   19-03-09 18:07

Като знам какво море е ФШ, съм почти сигурен, че има готова функция за такъв вид разпечатване, но в темата за сега не се е обадил никой знаещ!

В Corel Draw със сигурност такава функция има и знам как се прави.

Сега ми хрумва една еретична мисъл. Какво ще стане.. ако импортнем приготвената снимка, с нужния размер, в Corel Draw и чрез него разпечатаме отделните сегменти. Примерно във ФШ ще ресайзнем снимката до 150х100, ще я запишем. После импортваме в Corel-а и пускам разпечатване отделните парчета с готовата функция за такъв печат...

Ама мисля, че и ФШ има такава функция, какво казва чичо Гугъл по въпроса?

Автор: special_k   
Дата:   19-03-09 18:16

Аз съм го пробвал тоя фокус със слепването...получи се що-годе добре. Крайния извод обаче беше като този на asahi :
Автор: asahi
Дата: 19-03-09 16:10

В принтерските драйвери понякога има функция Poster или Tile, която върши тази работа.

В днешно време широкоформатния печат е достатъчно евтин за да се обезсмислят такива действия.

Автор: d256h   
Дата:   19-03-09 18:23

Сравнително от скоро някои фирми предлагат печат върху текстилна основа. Предимството е, че не е нужно разпечатката да се кашира или оформя с някаква рамка (за да не се подгъва и криви), а просто в горния и долния край с прави по едно малко подгъвче, в което се нанизва примерно, по една желязна пръчка. Така снимката стои идеално изпъната, може лесно да се окачва на различни места...

Тази технология на печат много ме кефи!

Автор: rostoshev   
Дата:   19-03-09 21:48

В Corel става, но ако не си взискателен към цветовете защото понякога не са много коректни. Може да се ресайзне и в Corela. Всичко е въпрос на какъв принтер или машина ще печаташ.

Автор: simontyy   
Дата:   19-03-09 22:06

а може би ти трябва тази програмка ProPoster

Автор: BirdOfPray   
Дата:   20-03-09 06:39

ако ще правиш снимка 100 х 150 от разпечатки 20 х 30 това ти прави 5 х 5 или 25 парчета!

АКО ПЕЧАТАШ на Фото, а не на своя собствена машина - определено ще ти излезе по-скъпо това сложно разпечатване + последващо снаждане от колкото да си направиш едно копие нормално 100 х 150.
НО ако просто искаш да си губиш времето и парите - добра занимавка си е [ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »