Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Добри и евтини пеизажни обективи???
Автор: bezgrijniq   
Дата:   16-03-09 23:17

Ако сте начеващ любител фотограф имате Nikon D200 с обектив Nikkor 18-70мм и снимате предимно пейзажи, природа и тук таме някой портрет. Какво бихте направили:
1. Ще замените старият обектив със спестените за няколко години парички с нещо по хубаво и скъпо. КАКВО?
2. Ще си оставите стария защото си върши добра работа и ще прибавите едно дълго варио Nikkor 70-300 (Вие какво бихте предпочели???) и след време с нещо широкоъгално Tokina 12-24 (или нещо друго???).
Или по накратко казано имам проблем с избор на обектив. [smile] [smile] [smile]
Моля препоръчайте ми обективи от с които сте снимали и имате добри отзиви за тях.
Благодаря Ви!!![smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Добри и евтини пеизажни обективи???
Автор: ka   
Дата:   16-03-09 23:30

според мен за пейзажи-мейзажи ти трябва широко стъкло. казват, че токина 11-16/2.8 бил добър избор. струва около 1,200 лв. и аз мисля в тази посока, ама пуста криза [smilie11]

Автор: ecobo   
Дата:   16-03-09 23:33

вземи си твърди обективи за пейзаж
освен ако не си гледаш пейзажите само на екрана - тогава всякакви обективи стават [smilie3]

Автор: apollo   
Дата:   16-03-09 23:35

ecobo [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   16-03-09 23:37

Най-евтиното решение: капачка с дупка.

Автор: джъмбо   
Дата:   16-03-09 23:40

добър и ефтин съм чувал само за 50/1.8... вси§ко останало е добро и скъпо

Автор: tacho   
Дата:   17-03-09 00:25

Аз съм доволен от Sigma 20 f/1.8 EX DG, особено за цената си. Позатворена естествено, щом е пейзажче. Иначе допълнителната светосила идва добре за други приложения. Малко е тежичка обаче, ако някой го притеснява това.
[smile]

Автор: ecobo   
Дата:   17-03-09 00:39

И пак, за кой ли път, да кажа: голяма заблуда е, че пейзаж се снима само с широко. [smilie3]

Re:
Автор: tacho   
Дата:   17-03-09 00:42

Че кой твърди това? Даже с широко поне на мен ми е по-трудно. Но човек трябва да опитва различни неща, за да има най-малкото база за сравнение. [cool]

Автор: didesignbg   
Дата:   17-03-09 08:10

вземи 70-300 ВР, или някой твърд 105, 85.
[smilie24]

Автор: vaskoni   
Дата:   17-03-09 08:21

екобо, на теб ли да обяснявам че всичко зависи от гледната точка на автора? Ако имам идея, за определен вид пейзаж мога да снимам и с 8 мм.Мога и с 300мм ...за какво изобщо е тази тема , за чесане на езиците...? [smile]

Дата:   17-03-09 19:48

Добре приемам идеята за твърдите обективи. Но въпросът е че до сега не съм снимал с такива. Бихте ли ми препоръчали нещо наистина добро а нека да е и скъпо. Ще поспестявам повечко време и това е[smile].

Автор: frenchev   
Дата:   18-03-09 09:54

лошо и скъпо може да се намери добро и евтино никога!

Автор: hash   
Дата:   18-03-09 09:57

Когато купуваш нещо ново трябва да изходиш от следния въпрос - какво не ми достига в досегашната техника? В противен случай получаваш само субективните мнения на другите.

Дата:   18-03-09 21:16

HASH прав си. Доста съм мислил по въпроса, но както и да го погледна доста неща ми липсват в тениката. Тъй като в момента разполагам само с 18-70 се колебая между това да взема един 70-300 за да снимам и по надалече или някакъв твърд обектив който наистина да си заслужава парите. Сега зациклих на тема кой точно твърд ще ми върши работа дали 20,дали 50, дали 85 или 105.
Така или иначе парите ще ми стигнат само за един, така че поне да ми върши повече работа.

Автор: i_viper   
Дата:   19-03-09 11:06

Вземи си 80-200/2.8

Мисля, че 18-70 си е добро стъкло за парите и отговаря що годе на критериите евтин и добър (за тез пари)

Автор: blr2   
Дата:   19-03-09 11:12

Опция 2.

Автор: slivenski   
Дата:   19-03-09 11:19

С 50/1.8Д стават чудесни пейзажи... сглобени от няколко вертикални кадъра... И за портрети става... Абе, този обектив е уникален за парите си... [smilie24]

Дата:   19-03-09 20:06

Да си кажа чесно на там съм се насочил към опция две[smile] но и ще добавя малка добавка с едно 50/1.8D. Благодаря на всички за помоща ви мисля че съветите които ми дадохте ще са ми от голяма полза.

Автор: blr2   
Дата:   19-03-09 20:15

Да, и с едно 50/1.8 (когато ги пуснат пак, че нещо гледам са ги скрили) и си готов.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »