Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Светкавица за Никон труден избор
Автор: alex_markov   
Дата:   16-03-09 18:59

В предвид цената на Никон сб900 (иначе може и да е лесен;)), Зачетох се в алтернативите и се изненадах, че на хартия Nissin Di622 ( http://www.nissin-japan.com/en/Di622/index2.html
) изглежда едва ли не по-добра.
Та въпроса ми е към знаещите и пробвалите заслужава ли си почти двойната цена Никон-а?
Аз ще ползвам светкавицата за снимане в компания с приятели и Стриктно не професионално.
Дайте съвет, ако има и други алтернативи.

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица за Никон труден избор
Автор: emkata   
Дата:   16-03-09 19:04

Алтернатива на сб900 е само сб800

Автор: mitku   
Дата:   16-03-09 19:04

Аз бих казал същото - SB800 [smilie24] ... евентуално на старо, ако искаш да минеш по-тънко.

Автор: bozo   
Дата:   16-03-09 19:06

SB-600/SB-800/SB-900
---------------------
Едва ли е по-добра, а понякога такива експерименти излизат скъпи...

Автор: GenaDP   
Дата:   16-03-09 19:15

Щом ще я ползваш за пиянски сбирки, вземай най-евтината. След като не ти е ясно какви са разликите - значи няма да ги ползваш.

Ето ти тук и още по-евтин вариант.

Публикацията е редактирана (16-03-09 19:15)

Автор: jokevcv   
Дата:   16-03-09 20:01

Ами за сбирки да ти кажа SB 600 е чудесен вариант, а и не само за снимки. Аз имма SB 600 и също като теб когато реших да си взимам светкавица бях пред същата дилема. Та тогава когато гледах разликата в цената SB 600/900 не ме остави да мисля много основните разлики можеби са че SB 900 може да бъде мастър и обхваща по голям диапазон от обективи (SB 600 e до 85 мм), разбира се има и други различия но мисля че това е основното.

Автор: papi   
Дата:   16-03-09 20:19

взимай СБ800
втора ръка можеш да я намериш около 400-500 лв

Автор: джъмбо   
Дата:   16-03-09 21:09

изглежда едва ли не по-добра

злато за това сравнение на сб 900 с нисан ли там никамм ли...

една сб 600 е даже по-добра от тоя нисан [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: pmartinov   
Дата:   16-03-09 22:02

Взимайте евтини светкавици !

Само така ще оцените скъпите [smilie24][smilie5]

[smilie18]

[thankyou]

Дата:   16-03-09 22:44

Благодаря за съветите, ще помисля още малко.
Жалко само, че все още не разбирам недостатъците на по-евтината (пак казвам на хартия изглежда много добре), а и никой не изтъкна поне един от тях (освен името;)).
Явно трябва човек сам да пробва за да се увери, но и двете;)

Дата:   16-03-09 23:01

на хартия казваш...

като за начало
никонската светкавица я дават само 34 водещо число.... верно е толкова НО при 35мм положение на главата за разлика от "по-добрата" която е 44 ама при 105мм на главата.... нионската стига до към 58 при 105 мм (да не говорим че има и 200 мм...)

после 1 работен режим..... няма дори ръчно сработване срещу 2 ттл режима 2 А режима 2 ръчни + стробо..... за сб 900 ... слаба работа е това сб....

интелегентно управление от други себеподобни светкавици със задаване на +/- стойности срещу елементарен слейва на нисанчето или както там беше....

време за заряд.... Ni-MH (2600 mAh) (rechargeable) (1.2V): 2.3 sec срещу 4 за нисана

абе верно на Артия нисана или квото е там е по-добро

а да.... 200-1500 flashes by fresh alkaline batteries дето са го писали са нещо като приказки от 1001 нощ..... не че при добро желание не може да се докара ама то е ако направиш серия снимки от 50 см срещу бяла стена на максимална диафрагма [smilie18]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: miloev   
Дата:   17-03-09 01:24

Абе Джъмбо, човека си е написал "снимки на маса", а ти за ръчни, пет вида ТТЛ, интелигентно управление от други себеподобни светкавици..
Марков, цък тази тема в руския Клуб Никон..

Автор: sun   
Дата:   17-03-09 01:34

Автор: джъмбо
Дата: 16-03-09 21:09

една сб 600 е даже по-добра от тоя нисан [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сигурен ли си или едната само на хартия я знаещ. Странни мнения за човек, който във всяка тема за стативи препоръчва ФРОДО Мродо пред Манфрото и Гитцо.[smilie11] И еквивалента на СБ900 е друг - изненада ме че има дори и сензор за ориентация.[smilie8] На хартия нз дали е по добър, но на практика определено не беше по-лош.[smilie24]

Дата:   17-03-09 09:13

джъмбо написа:

> на хартия казваш...
>
> като за начало
> никонската светкавица я дават само 34 водещо число.... верно е
> толкова НО при 35мм положение на главата за разлика от
> "по-добрата" която е 44 ама при 105мм на главата.... нионската
> стига до към 58 при 105 мм (да не говорим че има и 200 мм...)

При цялото ми уважение, на сайта им пише друго
"G.No.62(ISO 200) is obtained at the reflector position for 105mm focal length lens, and 45 at 35mm. (Reference: The guide number of the flash built in the camera is16 approx. at ISO 200)"

>
>
> после 1 работен режим..... няма дори ръчно сработване срещу 2
> ттл режима 2 А режима 2 ръчни + стробо..... за сб 900 ... слаба
> работа е това сб....

Никъде не съм споменавал, че НАЙ-Скъпата светкавица на Никон е Слаба работа, напротив - кефи ме и бих се радвал да ми я подарят, но "броя стотинките" в момента;)

>
> интелегентно управление от други себеподобни светкавици със
> задаване на +/- стойности срещу елементарен слейва на нисанчето
> или както там беше....
>
> време за заряд.... Ni-MH (2600 mAh) (rechargeable) (1.2V): 2.3
> sec срещу 4 за нисана

Пак от саита им
"0.2 -4.7 sec., with fresh alkaline batteries
0.2 -4 sec., with Ni-MH batteries"

>
> абе верно на Артия нисана или квото е там е по-добро
>
>
>
> а да.... 200-1500 flashes by fresh alkaline batteries дето са
> го писали са нещо като приказки от 1001 нощ..... не че при
> добро желание не може да се докара ама то е ако направиш серия
> снимки от 50 см срещу бяла стена на максимална диафрагма
> [smilie18]
> [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Благодаря за труда.

>Автор: miloev
>Дата: 17-03-09 01:24
>
>Абе Джъмбо, човека си е написал "снимки на >маса", а ти за ръчни, пет вида ТТЛ, >интелигентно управление от други >себеподобни светкавици..
>Марков, цък тази тема в руския Клуб Никон..

Благодаря Адаш, Това беше Много по-смислено от всичко останало - мнения на двама РЕАЛНИ ползователи - смесени чуства;)

Публикацията е редактирана (17-03-09 09:15)

Автор: mixmike   
Дата:   17-03-09 09:32

Труди се човек, обяснява, занимава се да налива акъл, и накрая пак излиза крив, че си е загубил времето.[smilie23]
Джъмбо[smilie24]

Аз ще ползвам светкавицата за снимане в компания с приятели и Стриктно не професионално.

ми грабвай една Cobra, Soligor, Нисън, Присън, BBB, Cappy, 3 в 1 от базара за 20-40-60лв и си решавай проблема[smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [shtrak] [thankyou]

Дата:   17-03-09 09:34

а отделно на въпроса ти
Та въпроса ми е към знаещите и пробвалите заслужава ли си почти двойната цена Никон-а? - Джъмбо ти е казал, а ти си решавай дали да вярваш на него, или да дзяпаш таблични с числа по сайтовете[beer] [beer] [beer]

Дата:   17-03-09 09:52

драги ми сънчо или както там се зовеш.... доста хора си разпродадоха манфрото стативите и си купиха бенро.... що ли?!?!?! ми убедиха се в качествата на марката и в нейния по-висок клас

за гицо не съм казвал нищо

и аз си разкарах с удоволствие топуза който имах пък бил и той 055 про [smilie5] [smilie5] [smilie5]

сега съм един щастлив узер с перфектен за моите нужди статив

Дата:   17-03-09 11:48

Отидох във Павилиона и пробвах, разликата между хартията и деиствителността е Голяма, та накрая прежалих левчетата и се снабдих с сб900. Тамън и ще отслабна, като не ям следващите 2-3 месеца;):)

Благодаря на всички дали смислени мнения, особено на miloev който намери потребителски мнения за Ниссин-а (реалността ги потвърди:)).

Искам в заключение да кажа, че Фенщината много пречи тук във Форума. Има много опитни хора който могат да споделят реален опит, но преобладават мненията в стил mixmike "...Нисън, Присън, BBB, Cappy, 3 в 1 от базара...." и мнооооого емотикони, което е жалко.

Дата:   17-03-09 12:00

Честита светкавица, да я ползваш със здраве!
А мненията подобни на моето ЗАПОЧВАТ да преобладават малко след като 10 човека са казали едно и също нещо, но "питащия" си знае своето.
Има една приказка в тази връзка - "ти му приказваш, оно си рупа"
Фенщина точно от моя страна няма, тъй като реално само съм пипал SB900 (снимам с Canon 580EXII)[ezik]
Жив и здрав[beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: GenaDP   
Дата:   17-03-09 13:06

Всъщност, и нисън, присън и т.н. също вършат работа. Стига да знаеш кога и как да ги ползваш.

Ти лично можеш ли да кажеш какви са разликите м/у нисина и никона, които са обуславили избора ти? Разлики че има - има, въпросът е ти ще ги ползваш ли...

Автор: asahi   
Дата:   17-03-09 13:21

Изборът не е труден, а скъп.

Дата:   17-03-09 15:15

GenaDP написа:

> Всъщност, и нисън, присън и т.н. също вършат работа. Стига да
> знаеш кога и как да ги ползваш.
>
> Ти лично можеш ли да кажеш какви са разликите м/у нисина и
> никона, които са обуславили избора ти? Разлики че има - има,
> въпросът е ти ще ги ползваш ли...

Аз повечето екстри на Никона Няма да ползвам.
Разликите който ме накараха да го взема са в Изработката!
1.Онзи Ниссин е изцяло пластмасов, аз лично с труд го вкарах и още по-трудно го изкарах от апарата, докато Никона е Железен с елементарен механизъм за закрепване! Влиза и излиза като че ли е правен за това място[smile] .
2. Друго което ми направи впечатление е Шума от двигателчетата при Зума (и при Никона се чува но като си залепиш Ухото).
3. Няма индикация за заряда на батериите.
4. Това което прочетох в руският форум за ненадежната експозиция, ще ми се да и имам доверие, а и Никона показва много допълнителна информация..

Това е базово което ме накара да дам тези Много пари (повечето хора снимат с апарати за по-малко пари [smilie9] ) и също така се сетих Лафа на Англичанина "Не съм достатъчно богат да си купувам евтини неща"

А ми се искаше да мина по-тънко, но[beer] [shtrak]

П.С.
Знам че който си го може, го може и не му трябват чудеасата на техниката, но за Лайци като мене, по-добре е машинката да помага[smilie8]

Публикацията е редактирана (17-03-09 15:19)

Автор: stormfx   
Дата:   17-03-09 19:43

Няма да съжаляваш, SB900 си е хубава [shtrak]

Автор: carl_cox   
Дата:   17-03-09 19:49

alex_markov - честита светкавица [shtrak]

с кеф да си я ползваш [shtrak]

Автор: chris73   
Дата:   17-03-09 20:28

SB900 си е топ светкавица. Може би най-добрата в класа си. Апарата може да не ти е про, но светкавицата - да. [smilie24]

Публикацията е редактирана (17-03-09 20:29)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »