Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видеокамера
Автор: юнга   
Дата:   16-08-08 22:59

Става дума за Sony HDR HC5E.
Зет ми е решил да си купува такава видеокамера.
Струва ли си? Има ли нещо по-добро за тази цена от 1299лева?
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Видеокамера
Автор: ffwd   
Дата:   16-08-08 23:08

[smilie10] Какъв отговор очаквате на подобен въпрос?

Автор: юнга   
Дата:   17-08-08 00:21

Какъв?
Обяснявам му да не взима с хард диск и ДВД например, но е раздвоен. Притеснява го прехвърлянето на хард диск на заснетото и евентуалното редактиране.
Също така иска за парите си да получи най-доброто качество което е възможно.
Ето и за това ме помоли да попитам тук с надеждата да намерим разбирач, за да не би да има Сони или нещо друго на подобна цена което да превъзхожда тази камера. Това е.
Между другото и подсказване как да формулирам въпроса също е помощ за която ще бъда благодарен.

Автор: bobihot   
Дата:   17-08-08 02:34

Ами аз съм с панасоник миниДв. Хубаво е, че записва некомпресиран и после може да се компресира, както си искаш, но ми трябва голямо място на диска и мн време и игра. Ако му трябва набързо да си спретне нещо, по-добре на хард. Гледах такива клипчета- образа добър, но има ли мърдане- няма никой- отврат.

Автор: ffwd   
Дата:   17-08-08 02:41

От кога DV форматът е некомпресиран? [smilie8]

Автор: blandi   
Дата:   18-08-08 21:21

В сравнение с мпег2 и мпег4, с тия 13 ГБ на час, направо си е почти некомпресиран :)

Автор: stoyan_5   
Дата:   18-08-08 21:25

HIGH-END, HIGH DEFINITION, HDV 1080i видеокамера записваща върху MiniDv касета. Нова ClearVid CMOS светочувствителена матрица, позволяваща запис с до 4. 0MP снимки и 2. 0MP видео. Ултра висококачествен 10x OPTICAL, Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* обектив. Супер детайлна картина с невероятна цветна резолюция благодарение на новият x. v. Colour режим. Memory Stick Duo™ слот. Вградена интелигентна светкавица. i. Link in/out, USB 2. 0 in/out, HDMI интерфейси. i. Link кабел и

Страхотна е!

Автор: luchi92   
Дата:   15-03-09 04:00

Купихте ли я тази камера, че и аз съм се насочила натам. изкажете мнение. .
колебая се м/у 2 камери ХД на сони -
1. МИНИ ДВ-Sony HDRHC9E или 2. ХДД- Sony HDRSR12E
гледах вход/изход и на двете и
1. има И–ЛИНК в/и, а
2. има УСБ в/и.
та въпроса ми е след като прехвърля филма на комп. редактирам го и искам отново да го запиша на камерата с тези кабели ще постигна ли максималното качество на оригиналния запис, за прехвърляне на комп. има и други изходи . но входовете са само по един за двата модела.

Публикацията е редактирана (16-03-09 07:22)

Автор: miloev   
Дата:   15-03-09 10:25

Доколкото зная, в скапания съюз са забранени за продажба видеокамери с цифров вход, т.е. не можеш да "отново да го запиша на камерата" [smilie2] , освен ако не си купиш същия модел от някое по свободно място.

Автор: moketa   
Дата:   15-03-09 12:44

miloev, не си съвсем прав! Имам камера HDR HC7, която има цифров изход и цифров вход през куплонга наречен от Sony - iLINK, който позволява да свалиш цифров сигнал по интерфейс 1394 към компютър и след редактиране ако искаш можеш чрез същия вход да го върнеш редактиран на касета, в същия DV-формат.
На питащия Юнга бих препоръчал да вземе някой от моделите с mini-DV касета - HDR HC-5, -7. Както каза stoyan-5 много качествена оптика и удобство на работа. Разликата между двата модела е, че 5-цата прави снимки /във фото-режим/ с резолюция 4 Мпикс., а 7-цата - с 6 Мпикс. Иначе и двата модела имат еднакво по качество добро видео.
Ако те мързи да се занимаваш с видеоредактиране можеш да си вземеш камера с DVD, но за сметка на качеството.

Автор: asahi   
Дата:   15-03-09 12:47

Зетя ако ще се притеснява по-добре да не си взима камера. Снимането на видео без обработка няма сериозен смисъл.

Дата:   15-03-09 13:23

luchi92, за прехвърляне на компютър се използва изхода iLINK. Изхода USB се използва само за прехвърляне на снимки от картата. Въпроса ти за качеството на прехвърлянето на записа е безсмислен - това са цифрови сигнали и качеството не се променя при прехвърляне. Качеството се променя ако компресираш филма си например в DVD /MPEG-2/ или, недай си боже, в DivX, VCD. Препоръчвам ти преди да се впускаш снимане и редактиране да седнеш и прочетеш малко за видеостандартите, или поне да се поровиш малко из фотофорумите - между неизбежните простотии все пак ще откриеш необходимата ти начална информация.
Но най-първо трябва да си купиш някаква камерка и да се научиш да снимаш. Другото - после.

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   15-03-09 13:41

'Ако те мързи да се занимаваш с видеоредактиране можеш да си вземеш камера с DVD'

Както е казал асахи, без свестен монтаж каквото и да снима камерата - боза ще си е.

'В сравнение с мпег2 и мпег4, с тия 13 ГБ на час, направо си е почти некомпресиран :)'

13гб хич не са много ако говорим за цял час. 5Д2-то например прави около 20гб за час.

Автор: nikton1954   
Дата:   15-03-09 17:22

Лично за мен категорично - MINI DV.
Защо Да?
1.Максимално ниска компресия а от там отлично качество / записва се цифров сигнал под ъгъл на лентата на Mini DV касета /.
2.Евтин носител / касета / за 5 лв. който не се трие и остава за архив.
3.Супер кеф от добре свършената редакционна работа - допълно монтирани картини, текст, звукови и видео ефекти, оттъмнения и затъмнения.
Защо Не?
1.Защото трябва да се научиш да сваляш примерно през 1394 порт / супер евтин - около20 лв / видеоматериала и след това да редактираш със специален софтуер примерно Pinnacle Studio.
Свалянето на едночасова касета става за час, след това - редактиране / времето зависи доколко ще задълбаеш в редактирането може да трае много часове , а ако прехвърлиш с малка изменения може и за 20 мин.След това анализиране и компресиране /за да го запише автоматично на DVD от страна на програмата в зависимост от данните на компютъра още няколко часа.
Така, че както казва една реклама на Кока Кола - Изборът е ваш.

[smilie21]

Автор: mladenov   
Дата:   15-03-09 17:57

От опита на приятели около мен,както и от мой собствен,мога да кажа сам две неща:
1.За видео камера,само SONY!
2.Не купувайте камери с хард диск или ДВД.Мини ДВ е идеалното решение.[beer] [beer] [beer]

Дата:   16-03-09 07:44

nikton1954
"Защо Не?
1.Защото трябва да се научиш да сваляш примерно през 1394 порт / супер евтин - около20 лв / видеоматериала "
????по-трудно ли сваля през този порт от МИНИ ДВ отколкото през УСБ от хард диск, освен че е в реално време. тя камерата няма ли да си има програма за това????

"и след това да редактираш със специален софтуер примерно Pinnacle Studio."
???? материала от МИНИ ДВ по по-различен начин ли се редактира от материала от ХАРД ДИСК и с камерата няма ли си приложена програма за редактиране.????

Автор: nikton1954   
Дата:   16-03-09 07:58

Автор: mladenov
Дата: 15-03-09 17:57

От опита на приятели около мен,както и от мой собствен,мога да кажа сам две неща:
1.За видео камера,само SONY!
2.Не купувайте камери с хард диск или ДВД.Мини ДВ е идеалното решение.

Подкрепям на 100 процента!И аз след дълго избиране си купих видеокамера SONY с Цайсова оптика.Камерата изобщо не е от високия клас но прави такива чудеса при лоши светлинни условия, че първия път не можах да повярвам.Определено и според мен избора за видеокамера е SONY.

[beer]

Дата:   16-03-09 12:23

Абе, luchi92, казах че трябва да почетеш малко за видеостандартите и тогава да задаваш неуместни въпроси.
Камерите с DVD-диск или HDD записват в силно компресиран формат, който не се поддава добре на редакция. Докато камерите с касета Mini DV записват в минимално компресиран формат DV, който идеално се редактира- рязане, разместване на кадри, прилагане ефекти и т.н. Не е въпроса в начина на сваляне заснетото на компютъра, а последващата РЕДАКЦИЯ на този материал! Хората преди мен много добре казаха това, ама някой трябва да го прочете и разбере.
И аз ще повторя за последен път- ако само ще снимаш и гледаш наготово - купи си камерка с диск, ако ще правиш нещо по-сериозно със заснетия материал - камера с касета Mini DV.
Четене и разсъждаване му е майката, не да чакаш някой наготово да ти го налее в главата!

Дата:   16-03-09 15:43

от няколко дена по цял ден само това правя-чета форуми и статии и препрочитам вашите постове. но начина по които беше написано горното от
nikton1954
"Защо Не?"
ме озадачи и затова реших да питам конкретно . защо го е написал"защо не " , като то май е " защо да ?"
бих казала , че доста неща ми се изясниха , но все пак ми се иска да съм сигурна че Sony HDR-НС9E по нищо не отстъпва на на Sony HDR-SR12E като оптика и възможности
избрала съм Sony HDR-НС9E , но искам да съм сигурна че избора ми е правилен. извиняваите ако въпросите ми са тъпи., но някои ваши постове ме объркват

Автор: 3DFEN   
Дата:   16-03-09 16:07

luchi92

Виж си другата тема.

Дата:   16-03-09 16:29

Разликата между двата модела е в носителя - при SR21 това е диск HDD-120 GB, а при HC9 е касета Mini DV - за двата носителя изяснихме въпросите. И двата модела могат да записват и видео с висока плътност 1080 линии, но редактирането на такова видео изисква много! бърз компютър, съответно специален софтуер. Особено моделът SR12, който в режим "висока плътност" записва 1920х1080, т.нар. Full HD, за което ще трябва мноооого як компютър и доообър! монитор /или телевизор/ със съответните параметри за Full HD. За щастие и двата модела могат да записват и в по-ниска резолюция. Но моделът SR12 в режим ниска резолюция записва на хард-диск във формат MPEG-2, който както разбра не се поддава никак добре на РЕДКТИРАНЕ, за разлика от HC9, който в нормален режим с ниска резолюция записва на касета във формат DV, който както повтарям се поддава много добре на редактиране. И двата модела имат приблизително еднакво добра оптика на Карл-Цайс.
Ама и правилно ти казаха хората - изборът е твой, ще трябва да решиш дали само ще снимаш, или ще снимаш и обработваш филмите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »