Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 няколко въпроса???
Автор: luchi92   
Дата:   16-03-09 05:06

1. ако комп. ми има IEEE 1394(FireWire; i.Link) букса, тя и вход и изход ли е? т.е от нея мога ли да подавам филмчето на комп. и след това да го връщам обратно в камерата(камерата има такъв вход и изход)
2. ако записа е в HD резолюция, ще се върне ли отново запис в HD резолюция на касетата с този кабел?- моля за абсолютно сигурен отговор.

Отговори на това съобщение
 Re: няколко въпроса???
Дата:   16-03-09 05:16

3. за запис на HD резолюция на miniDV касета необходими ли са по-различни касети от тези които ползвахме преди за записи с обикновенна(стандартна (SD)) резолюция
4.Спряла съм се на Sony HDR-SR12E или Sony HDR-НС9E . бихте ли ми казали дали са еднакви като параметри за качество.Видях че матриците са им еднакви и освен това че записват на различни носители имат ли други разлики .за HDR-SR12E видях че снимала под вода и има по-голям ЛСД екран. и изобщо ако може да ми кажете дали Sony HDR-НС9E е по-лоша от Sony HDR-SR12E
5. Когато преди 2 години се интересувах от камераите Сони ми казаха, че освен оригинални батерии( май и сд карти) сони ,други не работят.непременно трябвало да са оригинални-сони. имате ли камера сони на която да работи с не-сони акесоари?

Публикацията е редактирана (16-03-09 06:56)

Автор: 3DFEN   
Дата:   16-03-09 10:14

Само си разсъждавам:

...1. ако комп. ми има IEEE 1394(FireWire; i.Link) букса, тя и вход и изход ли е? т.е от нея мога ли да подавам филмчето на комп. и след това да го връщам обратно в камерата(камерата има такъв вход и изход)....

От тази букса можеш да подаваш филмчето към компа и да го обработваш, но трябва да имаш съответния софт за HD резолюция (поне аз така мисля.
Връщането на филмчето обратно в камерата е безсмислено.

Първо снимаш на миниДВ касета после прехвърлянето от камерата в компа се извършва в реално време т.е. 1 час снимане = на 1 час прехвърляне, после обработка и още около 1 час връщане в камерата върху лентата. И какво ще я правиш тази готова касета? Номерът, е когато първоначално прехвърляш суровия материал от лентата да се извършва и компресирането на същия. Това си го прави съответния софтуер. И вече компресирания материал се редактира. После се пази или на хард диск или на ДВД.
Принципно е хубаво да се пази архив на хард диск.

2. ако записа е в HD резолюция, ще се върне ли отново запис в HD резолюция на касетата с този кабел?- моля за абсолютно сигурен отговор.

Ще се върне ако е обработенсъс съответния софт за ХД (обикновенно камерите СОни си идват с добър софт)

3. за запис на HD резолюция на miniDV касета необходими ли са по-различни касети от тези които ползвахме преди за записи с обикновенна(стандартна (SD)) резолюция

Гледах в Технополис едни касети около 30 лв бр , мисля, че бяха за ХД, но е добре да се види на място щото 5-6 лв на касета не са 30 лв. на кс=асета, а и дали си заслужава?[smile]

Публикацията е редактирана (16-03-09 10:21)

Автор: папач   
Дата:   16-03-09 16:01

Винаги IEEE 1394(FireWire i.Link)на компа има вход и изход.
Много важно е след обработка на материала да бъде върнат обратно на касета заради сигурното му архивиране.
За хдв сигурно е същото,но няма смисъл да се прави двд от него и си трябва блурей записващо у-во.
Интересното на дв изхода от компа по IEEE 1394(FireWire; i.Link) може да се ползва за вход в камерата и през аналоговите и изходи да се свърже телевизор и да се наблюдава работата в таймлинията на обработващата програма на големия екран на телевизора в реално време.[smilie24]

Автор: 3DFEN   
Дата:   16-03-09 16:05

luchi92
И в другата тема ти казаха да четеш.
Ето ти още малко:
Обади се на автора на долната тема да ти каже това онова, след като си е купил камерката.

http://www.photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=970800&t=970255&phorum_uriauth=reply_970800

Публикацията е редактирана (16-03-09 16:08)

Дата:   16-03-09 23:53

Пълната резолюция на HDTV е 1920 х 1080 пиксела, но HDV записва върху лентата само 1440 х 1080. Това се налага тъй като при използване на пълната резолюция и MPEG2 кодек, целящ да компресира видеопотока до 25Mb, качеството става неприемливо. Започват да се виждат значителни дефекти в изображението от компресията. Затова се приема пикселите във всеки ред да са по-малко на брой и с правоъгълна форма със съотношение на страните 1.33:1. По този начин прилагайки по-малка компресия се запазва високото качество на изображението. Това определено е за сметка на детайлността и е в ущърб на потребителите, притежаващи телевизори с пълната (1920 х 1080) резолюция, но такива са ограниченията на miniDV носителите

гледайки HD запис от MINI DV(HDV) с рез. 1440 х 1080 и HD запис от HDD с рез.1920 х 1080 на 42"HDTV ще се долови ли разлика от по-малката резолюция

Автор: novi4ok   
Дата:   17-03-09 00:54

Мъка, мъка... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Това си го прибирам не в "бисери", а в "избрани бисери"! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (17-03-09 00:56)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »