Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CCD-111 милиона пиксела
Автор: ogogogo   
Дата:   14-03-09 23:49

Някой каза ли 10560 x 10560 пиксела резолюция? Новият оптичен сензор разработен от Semiconductor Technology Associates (STA) и произведен от канадската компания Dalsa Semiconductor осигурява детайлност на "заснемане" на изображения почти идентична на тази на човешкото око (между 120 и 500 MP). CCD сензорът е с размери 4×4 инча (трудно би се побрал в компактен цифров фотоапарат) и е бил разработен специално за нуждите на U.S. Naval Observatory… Компанията разработчик твърди, че техният продукт е първият преминаващ границата от 100 милиона пиксела и в момента е CCD сензорът с най-висока резолюция в цял свят.

Ето и линкче http://www.bloodys.com/?cat=4&paged=25

Отговори на това съобщение
 Re: CCD-111 милиона пиксела
Автор: asahi   
Дата:   14-03-09 23:52

Авторът на материала си е смукал от пръстите без да си мие ръцете.

Автор: tantris   
Дата:   15-03-09 01:00

Намаше ли един Зинар на 120МП?

Автор: pefoto01   
Дата:   15-03-09 02:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: matzo_tn   
Дата:   15-03-09 03:33

окото има 7-8 мегапиксела максимум, от които сигурно половин е в т.нар. жълто петно...

Автор: haaho   
Дата:   15-03-09 08:01

7-8 МП за цветно зрение, и още 130 МП за Ч/Б.

Автор: irusev   
Дата:   15-03-09 10:06

След като изчислихте колко мегапиксела е човешкото зрение някой може ли да ми каже как да си оправя баланса на бялото, че не виждам много реално цветовете... и как мога да виждам в роу, че досега гледах в джипег в по-ниска компресия и ми е на квадратчета малко пред очите...[smilie5] Остана да изчислите колко гига(тера)байта е човешкия мозък...

Re:
Автор: frenchev   
Дата:   15-03-09 10:29

коя оптика покрива толкова мегапиксели. може би някой телескоп? нямат ли си и те ограничения?

irusev [smilie18] [smilie18] [smilie18]

наистина колко ли терабайт има мозъка :)

а, може ли да си пъхна един кабел в ухото и да го ползвам като преносим хард [smilie18]

Автор: d256h   
Дата:   15-03-09 10:30

irusev, чети си ръководството на камерата за тези два въпроса, че иначе рискуваш възпаление на мозъка, ако ти пробием дупка в черепа и налеем знанията с фуния!
[smilie24]

За останалите колеги и дихатели, жадно вдишващи светлината..

Ето ви един от сайтовете за светлина, там ще намерите много информация за сензори, лазери, оптика и т.н.
http://www.photonics.com/

Публикацията е редактирана (15-03-09 10:34)

Автор: irusev   
Дата:   15-03-09 10:41

d256h, не си разбрал явно въпрова ми. Не става въпрос за камери въобще, въпроси тук с цел да науча нещо не задавам, а чета, когато искам да науча нещо, никога не чакам някой с фуния да ми налива. Ставаше въпрос, че някой е изчислил мегапикселите на човечкото око, а аз съм малко далтонист и попитах как да си оправя баланса на бялото на очите. (На шега разбира се)[smilie24]

Автор: d256h   
Дата:   15-03-09 10:44

мддаааа, ето пример колко съм тъп в действителност... разкрих се..[smilie5]

Автор: danbi   
Дата:   15-03-09 13:14

irusev, чувал съм, че става с някои питиета -- но за съжаление, всеки твърди различно. Струва ми се, че са се наговорили.. за да не излезе на яве тайната. [smilie5]

А някои дори говорят, че близки контакти със същества от втория вид също подобрявало цветния баланс. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: