Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 сканиране
Автор: thingfish   
Дата:   13-03-09 00:13

Здравейте,
Налага ми се да сканирам нещо и вероятно ще търся добра машина в някоя фирма за предпечат.
Бихте ли ми дали приблизителни технически характеристики на скенер, който да свърши работата добре.[smile]
Ако въпросът ми изглежда неясен, то е само защото нямам никаква представа от тази материя. С две думи - търся качество

Отговори на това съобщение
 Re: сканиране
Автор: asahi   
Дата:   13-03-09 00:16

Я дай по-подробно какво и колко ще сканираш и какво разбираш под качество.

Дата:   13-03-09 00:27

Под качество разбирам това, тъй че репродукцията да е максимално близо до оригинала като цвят и детайл, което ще рече, че ще сканирам картина с приблизителен формат не по-голям от А3.
Като успокоение за усъмнилите се - нямам намерение да печатам столевки [smilie5]

Автор: rostoshev   
Дата:   13-03-09 18:22

Картината върху какво е направена - хартия, платно, дърво?

Публикацията е редактирана (13-03-09 18:22)

Дата:   13-03-09 19:36

Ти цвета на скана лесно ще докараш, ама после при печата настъпват други явления.

А3 можеш да сканираш на документния скенер на Xerox DC250 и другите от фамилията. Оптичната резолюция е 600дпи, цветопредаването е добро. Д-макс няма да ти трябва да гониш, мисля. Не е зле скенерът да е калибриран - там си имат процедура за това. Питай из рекламните агенции или кажи за кой град става въпрос.

Дата:   13-03-09 19:51

Благодаря, asahi. Ако може още нещо за значението на резолюцията да чуя, а също и какво точно е Д-макс.
отговор на горното питане:
хартия асид фри, 100 % памук, Фабриано, Офорт, неизвестен автор от 17 век...за последните две се шегувам[smilie5]
оригиналът представлява акварел.

п.п. позициониран съм в Майнатаун

Публикацията е редактирана (13-03-09 19:53)

Дата:   13-03-09 21:10

Иди до Зебра. Утре по обяд ще съм там - можеш да се обадиш.

Д-макс за акварел не ти трябва да знаеш.
Резолюцията зависи от характера н акартинката - дребни детайли, малки буквички и какво по-натам ще се случва със сканирания файл.

Автор: rostoshev   
Дата:   13-03-09 21:22

От моят опит /понеже съм художник и често съм правил и сканирал акварeли/ най-добре се получава с барабанен скенер и то за големи формати 50см/70см.

Публикацията е редактирана (13-03-09 22:17)

Дата:   14-03-09 10:21

благодаря asahi и rostoshev.
Смятам да намина в Зебра по обяд.
Сканираният файл трабва да бъде възпроизведен на хартия, по възможност с близки качества на тази, на която е оригинала
Текстура и тн.
Кого да търся там?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »