Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Ако една картина се харесва на повече от 5% от публиката...
Автор: Lalinda   
Дата:   13-03-09 17:04

... изгорете я, защото със сигурност е лоша."
Джеймс Макнийл Уистлър

Чета "Ланарк" на Алистър Грей и попаднах на този цитат, надраскан на стената на ателието на Тоу (Тоу е главният герой), който е художник...

И това, от Вергилий:
"Слизането в ада е лесно: мрачните му двери са отворени и денем, и нощем, но да му обърнеш гръб и да се върнеш под слънчевите лъчи - това е мисията, това е трудното."

Разбира се, книгата на Грей е една съвременна визия за Ада, но често се появяват мисли, които ми напомнят разни ситуации и в сайтовата фотография...

Как мислите, прав ли е бил Уистлър?

Отговори на това съобщение
 Re: "Ако една картина се харесва на повече от 5% от публиката...
Автор: asahi   
Дата:   13-03-09 17:05

Не участвам в социологическите проучвания (експерименти) на Лалинда.

Автор: dohtora   
Дата:   13-03-09 17:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   13-03-09 17:11

И какво става ако повече от 5% сме съгласни с горното твърдение [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   13-03-09 17:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivodam   
Дата:   13-03-09 17:43

asahi: Людмиле, нещо ми се струва, че не си бзразличен към Лалинда? [smilie10] [smilie3]

Re:
Автор: MarinY   
Дата:   13-03-09 17:46

Елитаризмът винаги ще си има запазено място в душите на част от "творците". И в зависимост от това, колко са сити, ще тълкуват "правилността" на твърдението различно. [smilie3]

Винаги ще има някакъв процент, харесващи, и никога 100%. И няма значение каква ще е цифрата, важното е "творецът" да покрива тази група (процент), която е в целите му, и към която е насочена работата му.

П.П. А, Тоу (главният герой), явно си търси извинение, и най-доброто е, че просто "тъпите консуматори на изкуство" не го разбират - " ... аз сьм от групата на гениалните, неразбрани 5% ..."

Публикацията е редактирана (13-03-09 17:59)

Дата:   13-03-09 17:48

Автор: alsash   
Дата:   13-03-09 17:50

според Франсоа Трюфо, КИНОТО (Изкуството) трябва да е многопластово....

Автор: Пешо   
Дата:   13-03-09 17:55

И аз не съм безразличен към лалинда...

откровено не я понасям

Автор: pc_genius   
Дата:   13-03-09 17:56

Re:
Дата:   13-03-09 17:58

Автор: krist   
Дата:   13-03-09 18:07

Чак пък лоша не я прави автоматично.. Просто шансът да е посредствена е по-голям.. А, тоя да е лоша - още по-голям[smilie5] То и при музиката е така.. От една страна ми се иска колкото се може повече хора да слушаха артисти от ECM, но от друга страна се чудя - ако това се случи, ще ми харесва ли все още тая музика и каква ли музика би ми харесвала тогава, ако не тая?[smilie8]

Автор: Orlin   
Дата:   13-03-09 18:16

Какво не ви харесва Лалинда? Тя разбърква пластовете на еднопластовото общество във форума.

Интересните мисли са интересни не защото са верни, а защото са... необичайни.

Тъй че... не е прав. Защо е дълго да се обяснява, а и бутилката вино, на чийто фон трябва да се води тази дискусия ми е в къщи.

Дата:   13-03-09 18:34

Автор: caro-anton   
Дата:   13-03-09 18:48

Четейки темата в главата ми напират едни редове от едно старо и любимо стихотворение на Вапцаров за пролетта. И понеже са няколко неговите стихотворения за пролетта, бих казал: "тя иде, вратите разтваряй..."
Няма да има тъмни векове. Една единствена свещ прави така, че цяла стая се изпълва със светлина.

Re:
Автор: NEPREDVIDIM   
Дата:   14-03-09 11:00

някои хора не могат да преглътнат че ги изсхвърлиха от един друг сайт, където във форума и в коментарите под снимките им писна от глупостите на този човек, също и от интригите му (й)

Публикацията е редактирана (14-03-09 12:10)

Автор: tycoon   
Дата:   14-03-09 12:35

50% е бил прав;)

Re:
Автор: captainme   
Дата:   14-03-09 13:51

цензурата е кофти нещо...тези които призовават към цензура в изкуството са лекета[smilie18]

Джеймс Аббът Макнийл Уистлър беше представен изключително добре от Мистер Бийн;)

имаше един проект на двама руснаци авангардисти които решиха да изследват коя картина се харесва най-много на хората по света.направиха въпросници вкючващи въпроси за това с какви цветове трябва да е нарисувана картината,какви фигури да има по нея и тн..и резултата показа ,че в 80% от случаите хората по света искат едно и също нещо-така наречената "креватна живопис".

в този стил ненадминат майстор е култовия Боб Росс
;)

п.с. опитах се да намеря видео на Боб Рос в мрежата...много copy cats ,нито един на оригинала[smilie10]

Публикацията е редактирана (14-03-09 15:32)

Автор: jerry   
Дата:   14-03-09 15:07

dohtora "Аз бих си задал един въпрос - а сега накъде?" - както са казали умните, досега било каквото било, отсега нататък - както преди:)

Автор: J0R0   
Дата:   14-03-09 17:34

...а Бийтълс - направо на кладата, щото по времето когато творят се харесват на целия свят...

----------
Кат за 19 век - бива подобно твърдение.
Днес звучи глупаво.

Днес нещото или става хит на момента или никога не става.

Автор: PuertoVaras   
Дата:   14-03-09 18:31

"Ако една картина се харесва на повече от 5% от публиката ... изгорете я, защото със сигурност е лоша."
Как мислите, прав ли е бил Уистлър?

Има 2 неща, които се ценят и са еднакво трудни за постигане:
- да направиш нещо което се харесва от елита (от експертите)
- да направиш нещо което се харесва от масите (от многобройните потребители)

Чарли Чаплин и Бийтълс (споменати от J0R0) са били недостижимо гениални да могат да направят тези две неща едновременно - харесвани са и от елита и от тълпата.

Какъв е Уистлър, не знам.
Казал е едни много красиви думи и е прав за това, че красивите думи не трябва да се премълчават :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: