Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Epson Perfection V500
Автор: NNNAAAMMM   
Дата:   10-03-09 12:44

някой услужлив колега от софия дали има тази машина?? и дали би бил/а така добър/добра да ми сканира няколко кадъра :) че съм си го харесал, но все пак ми се иска да видя няколко неща как биха изглеждали :)) за съжаление все още не съм открил магазин, където да не е с поръчка.. ако споделите лични впечатления също ще съм много благодарен :)) [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Epson Perfection V500
Дата:   12-03-09 10:28

никой ли няма впечатления :))

Автор: iwwaka   
Дата:   12-03-09 10:52

Ако не си го направил, защо не се поразровиш из flickr, има доста неща, сканирани с него. Аз също се заглеждам по него от известно време, като съотношение цена - възможности - качество изглежда екстра.

Дата:   12-03-09 11:50

ами доста неща съм разглеждал и затова се спрях на него :)) все пак ми се искаше да пусна един два мои кадъра да видя дали ще ми хареса в действителност :))

Автор: asahi   
Дата:   12-03-09 12:18

Потърси услужлив търговец. Когато Компютър2000 се занимаваше с Епсън нямаше проблем да се тества скенер.

Дата:   12-03-09 12:50

мерси, асахи! всъщност точно това търся, обаче всички, които намирам в нета гоставят с поръчка и никъде няма наличен :(( сега ще проверя и компютър2000 [beer] мерси

Дата:   12-03-09 12:53

Търси вносител или едър дистрибутор. Кашонджиите няма да ти свършат тази услуга.

Автор: icikonti   
Дата:   12-03-09 13:34

Знам само това- хвалят го като новия заместник на 4990.А за тоя 4990 казват- средна хубост.Добър за хартиени копия, лош за прозрачните.
Но това са само рекъл-казал.Интересувах се преди месец-два, преди да си взема и аз скенер.Та за това знам.

Дата:   12-03-09 13:37

Заместникът е V700. V500 е неговия наследник.

Дата:   12-03-09 13:43

доколкото знам V500 е на мястото на 4490.. на мен ми трябва предимно за среден формат и малко лайка.. като смятам, че самите негативи не блестят с особена острота, поради което ми се струва и ненужно да се инвестира в супер скенер, като апаратите са калпави :) точно затова искам да пусна да видя дали ще изкара това, което има на филма, или ще го доскапе :) обаче май не е много популярен тук :)

Автор: MarinY   
Дата:   12-03-09 15:21

Имам го и не мога да кажа лоша дума за него.
Преди няколко месеца имаше дори и тема с примери ... е, профитата го оплюха, защото не е 1500 долара и барабанен, но за сериозно домашно ползване е ТОЧНИЯТ.

П.П.За съжаление няма да можеш да го тестваш. [smilie2]
Ще ти излезе много скъпо [smilie3] ...билета.

Публикацията е редактирана (12-03-09 15:33)

Дата:   13-03-09 08:09

Плоските скенери са достигнали отдавна върха си като качество и макар и да има нови модели, то вътре си остават старите технологии.....
Май само софта се сменя!Ако е за хартиено копие- няма да имаш проблеми.Ако е за прозрачен оригинал-чел съм, че има проблеми с провисването при широките филми.За лайкаформата и дума да не става, че ще направиш качествено копие.

Дата:   13-03-09 15:17

е то и самият негатив не е кой знае колко качествен, та въпросът е да върши работа :))

Дата:   13-03-09 15:22

Юе върши, ама това е един мноооого бааавен процесссссс [smilie7]

Дата:   13-03-09 15:24

Icikonti, много ли си сигурен в това, което твърдиш?

Само БАРАБАННИТЕ се развиват!!! [smilie18]

Дата:   13-03-09 15:27

Ако имах да сканирам 20-30-40 филма бих предпочел да си договоря пакетна цена в някое фотоателие и да ми врътнат лентите през бързия скенер на каквито пиксели се разберем. Със сигурност ще загубя не много пари, а ще спечеля сериозно количество време.

Дата:   13-03-09 16:20

За количество, Асахи е прав. Ако ще правиш архив, ще те хванат нервите, още на първия ден. Просто е БАВНО!

Дата:   13-03-09 16:32

ами имам доста филми, но ми се ще просто като има нещо да си го пусна на спокойствие и да си ръчкам докато постигна което искам :)) та от тази гледна точка ми се ще да е в домашни условия :)) и междувременно ще се прави архив :))

Дата:   13-03-09 16:33

а и по-скоро няма да се сканират цели филми, а отделни кадри, което за да стане във фото пак ще изисква време за сортиране и т.н. :)

Дата:   13-03-09 17:04

Абе едно е сортираш кадри по филма, а друго - сканирани файлове.

На скенеристът във фотото му е най-лесно да пуска цели филми - ще натиска по-малко копчета.

Дата:   15-03-09 13:23

е да, ама все мисля, че ще изкарам по-добро качество с този скенер, отколкото с минилаба :))) пък за какво да сканира цял филм, като и на негатива се вижда, че само няколко си заслужават :))) [beer]

Дата:   15-03-09 13:50

Когато един мъж си науми да си купи нещо ниокой не може да го спре. Предполагам, че си мъж.

Ако имаш безкрайно много време за оползотворяване купувай смело скенера и се забавлявай. Да ти призная - много скучно занимание е да сканира.

Сканирането на 50 филма може да се пазари за 100 лева. Записът-отделно. Времето - безценно.

Дата:   15-03-09 14:13

абсолютно съм съгласен :)))) и аз затова се назландисвам :)) и хич не ми се ще да вися по цял ден на скенера, ама ей на.. нали знаеш като ти заръчка :)))

Дата:   15-03-09 19:10

К'во му се чудиш? Вземай го и давай нататък....

Дата:   19-03-09 11:57

абе не му се чудя, обаче няма отде да взема :(((( искам да го пробвам, а няма къде за съжаление :((

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »