Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фоточанта за ДСЛР + 3 обектива - Lowepro Rezo 170 или Nova 170?
Автор: krist   
Дата:   12-03-09 14:27

Моля, препоръчайте фоточанта за един ДСЛР (Фуджи С5) с един закачен обектив и още два обектива или още един обектив + светкавица! Обективите може би ще са два зуума (дълъг до към 200-300 максимум и широк) или три твърди.. Чудя се между Lowеpro Rezo 170 и Nova 170. Има ли някаква принципна разлика между тях, освен външния вид? Вътрешните размери са приблизително еднакви и на двете.. Ще може ли спокойно да се побира споменатата техника?
И един страничен въпрос, но все пак по темата: как си носите ДСЛР-ите в чантите - с обектива надолу или нагоре? Гледам на филмчето за Nova-ите ги слагат надолу с обектива, но това не е ли кофти за байонета? От друга страна, в споменатите по-горе модели чанти май ако сложа апарата нагоре с обектива, останалите обективи ще стъпят върху тялото и за да го извадя, ще трябва винаги да вадя и тях, което не е много удобно.. В тоя ред на мисли се чудя за по-голяма чанта..?

Отговори на това съобщение
 Re: Фоточанта за ДСЛР + 3 обектива - Lowepro Rezo 170 или Nova 170?
Автор: georgi.stanchev   
Дата:   12-03-09 14:41

Която ти харесва....и която ги побира [beer]

Дата:   12-03-09 14:46

Ми, тя Нова-та повече ми харесва, ама тук наблизо няма къде да ги видя и двете.. Освен това, дори да ги имаше, още нямам всичките обективи, та не мога сам да преценя[smile]

Автор: 12356joro   
Дата:   12-03-09 14:58

Какво би казъл за една оригинална кожена фотографска чанта? Малко е ретро, но е побира всичко описано до тук , а и още нещо.
[smilie24]

Re:
Дата:   12-03-09 15:06

къде все още се продават тия оригинални кожени фотографски чанти? имат ли 360-градусов уедър протекшън? меки уплътнения от вътре? и на цена как ще дойдат спрямо изброените?

Автор: georgi.stanchev   
Дата:   12-03-09 15:09

Нямаш ли фото магазин наблизо да видиш какво иамт в наличност...или си решил онлайн да купуваш ?

Относно размера на чнатата, зависи дали винаги ще са ти нужни всички обективи....в единия случай по-малка и компактна може да е по-удбно, но в друг случай ще ти трябва всичката техника, а за нея ще е нужна по-голяма чанта. Ако нямаш бюджет за 2...си купи 1 по-голяма (е моя съвет)

Автор: autosvet   
Дата:   12-03-09 15:26

Резо 180 или Нова 170 е моят съвет. Лично аз сега съм с Нова 200 заради размерите. Резото има много удобно отваряне и обективите се сменят по-приятно. На Новата пък дъждобрана е направен по-добре.

Re:
Автор: hash   
Дата:   12-03-09 15:46

аз сега имам нова 190 AW и сменянето на обективи с нея не мога да кажа, че е песен :) най-добре пробвай ако можеш

Автор: attempt   
Дата:   12-03-09 16:01

ЕТО - гледай, сравнявай, избирай [shtrak]

Re:
Дата:   12-03-09 16:47

Явно си млад фотограф.Това е чанта с която всеки един от по старите фотографи е работил.Тази е запазена и е с нов цип, който минава през целият отвор. Стените са твърди, ремъкът минава през цялото дъно и по този начин заздравява чантата. От вътре има ластъчни джобове в които можеш да закрепиш и обектив, и светкавица и документи и тн.От пред има два големи джоба със заключалки.Това са идеални помещения за филтри,четки, кърпички за изтриване на оптиката и тялото, тн. Няма омекотяващите дунапрени, но е практична повече от новите.За цената не е толкова висока, но за нея на ЛС.
[beer]

Дата:   12-03-09 17:03

че съм "млад фотограф", съм, иначе само за млад не знам дали минавам.. колкото до чантите - коженото е стилно, но искам нова чанта. освен това вече съм ползвал лоупро Apex 120 за предишния ми апарат и съм доволен като цяло от нея, плюс да не броим това, че май имат доживотна гаранция - Asahi наскоро беше писал, май, че са му сменили цялата чанта само заради ципа...[smilie24] Благодаря все пак за предложението! На хората, даващи линкове към онлайн магазини - благодаря ви, че ми държите темата най-отгоре, но и аз бих могъл да си ги открия.. Проблемът е, че докато не пипнеш една чанта, не знаеш как е. За това питам ако някой ги е гледал отблизо.. Ама явно ще трябва да се размърдам до някъде сам..

ЕДИТ: autosvet, твоето мнение е определено най-полезно - насочваш ме определено какво да гледам, ако се замъкна до магазина.. Бтв единственото ми оплакване от старата ми лоупро беше, че малко трудно се вадеше и прибираше апарата заради ципа и се чудех няма ли вариант без цип с по-лесно отваряне, но пък тогава сигурно няма да е толкова херметична..

Публикацията е редактирана (12-03-09 17:08)

Дата:   12-03-09 18:07

Ти попита , аз ти отговорих, а това , че съм те подмладил, можеш само да се радваш и да почерпиш.Поздрави
[smilie24]
[beer]

Автор: autosvet   
Дата:   12-03-09 18:10

Не ти препоръчвам вариант без цип защото ще се пълни с прах от друга страна като е влажно и разни пръски могат да влязат. Просто ципа е по-сигурен. На новата може да оставиш ципа откопчан и само на закопачалката да "щракнеш" капака ако ти се налага често бъркане. Имал съм и Резо 180 сега съм на Нова 200 и двете са чудесни чанти лично на мен Резото ми допадаше повече като функционалност, но няма достатъчно голям модел който да побира моите неща. А линка по-горе е за един сайт, в който са представени различни чанти и не е онлайн магазин. Наистина трябва да пипнеш и да си прецениш кое ти е най-удобно.

Автор: harvester_vn   
Дата:   12-03-09 18:43

Rezo 170 би трябвало да ти свърши работа. Аз в Rezo 160 събирам точно такива неща за които питаш- ДСЛР и три обектива, единия от които 700-300 плюс разни дреболии.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: