Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв софтуер ползвате за обработка?
Автор: Andon   
Дата:   11-03-09 23:36

Това е може би едно от най-важните неща в фотографията. Обработката на суровата снимка е почти задължителна за неопитните любители на фотографията и се питах вие какъв софтуер ползвате?! Питам понеже се поразтършувах малко и попаднах на един софтуер който е доста полезен. Adobe PhotoShop Lightroom 2.
До този момент си мислех, че най-добрата работа върши Photoshop-a, но това приложение наистина доста ме накара да се позамисля, специално за тази свера. Има ли и други подобни добри софтуерни продукти, които биха ни помогнали с корекцията на снимките?! Смятам, че тази тема би помогнала на доста от нас, да направим снимките си доста по внушителни след лек ретуш.

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв софтуер ползвате за обработка?
Автор: Pink_Kong   
Дата:   11-03-09 23:42

[smilie10]

Дата:   11-03-09 23:45

И понеже аз започнах темата, давам пример с едно един лек ретуш на изображение с помоща на Lightroom 2

Преди Ретуш:

http://photo-zona.net/images/user62658/album17903/large/1236807755_sjzr6534_IMG_1005.jpg

След Ретуш:

http://photo-zona.net/images/user62658/album17903/large/1236807748_hsff0705_IMG_1005.jpg

Публикацията е редактирана (11-03-09 23:46)

Автор: ivodam   
Дата:   11-03-09 23:49

А кво му е на Шопа, да си се позамислил?

Дата:   11-03-09 23:54

Нищо му няма ;) Просто доста повече ще се занимавам с шопа да направя този ефект. За по-бърза обработка на снимки обаче си признавам, че ще избера по-лесният вариант, а именно LightRoom. Иначе от доста време се занимавам с Шоп-а и съм твърдо за, но все пак човек си цени времето. А и все пак това пак е продукт на Адобе, но просто е специално за ретуш на снимки и лека редакция на снимките, което става буквално за секунди.

Автор: stormfx   
Дата:   11-03-09 23:57

Andon, честно казано преди обработката ми харесва повече. Ти сигурен ли си, че искаш такъв цвят небе?

Re:
Автор: Pink_Kong   
Дата:   12-03-09 00:00

Шопът е по-скъп, не му се дават пари на човека.

Публикацията е редактирана (12-03-09 00:00)

Дата:   12-03-09 00:02

В случая вероятно си прав, че небето стои доста нереалистично, но все пак една снимка след хубав ретуш е доста по атрактивна.

П.С> Pink_Kong, не ти разбрах офтопика, но се замисли колко от Българите са си купили лицензирано копие на фотошоп или някой друг продукт за някакъв тип обработка, ако не е по евтин или просто ако не му се налага. Мисля, че и траил версията би ми свършила работа :)

Автор: surg   
Дата:   12-03-09 00:02

андоне,

ама ти сериозно ли СЕГА ни препоръчваш лайтроом, и изобщо софтуер,

или просто минваше от тук..[smilie25]

Дата:   12-03-09 00:06

[smilie25] surg, не го препоръчвам, нямам договор с адобе, ако за това намекваш. По-скоро се интересувам кой какво използва за да си обработи снимките.

П.С> Викам малко да го спрете тоя Мюзик Айдъл и по-специално ФЪНКИ :)

Автор: irusev   
Дата:   12-03-09 00:07

Човека иска да е спокоен, че ползва правилната програма и затова сверява мнения. На прав път си. За корекция-лайтруум, за обработка и ефекти- шопа.

Дата:   12-03-09 00:09

irusev, да един вид това целя с темата. Най-сетне един разумен човек, който посещава форума, не само за да насоса поредният неопитен. Благодаря ти, че поне ти се отнесе сериозно по темата.

Re:
Автор: Myth   
Дата:   12-03-09 00:10

Първо относно снимката, преди ретуша изглежда доста по-добре или "атрактивна" както ти се изрази.
Второ "свера" се пише с "Ф", "СФЕРА".
Трето, ако ще се занимаваш "доста повече" за да постигнеш този "ефект" явно изобщо не познаваш Фотошопа.
Лайтрума ми беше интересен точно една седмица, по-удобен единствено ако ще си караш всички снимки на конвейр.

Дата:   12-03-09 00:12

мисля че това е по добре пак с лайтроом

http://photo-zona.net/images/user30552/album7636/large/1236809497_zgof1038_1236807755_sjzr6534_IMG_1

Дата:   12-03-09 00:17

андоне имам предвид, че таз програма се появи някъде през 09/2007, ако не се лъжа
и не е новост
иначе и аз мисля, че е чудесна за работа с ФОТО изображения, за РИСУВАНЕ или каквото там се води някои работят само с фотошоп, ...тяхна си работа
колкото до ..."едно от наи важното..."

нищо не може да замени добрият момент , снима по добър начин...
мда, с софтуер може да се спаси кадър, или даже да се премине към фотошоп изкуство....но това е друга тема, нали[smilie3]

Публикацията е редактирана (12-03-09 00:19)

Автор: CHUKOV   
Дата:   12-03-09 00:19

ти напрей кадъра, чи да има мигдан за убработка

Ила ПОСЛЕ с ина печена пуйка а та светна за софтвера [smilie5]

Дата:   12-03-09 00:20

Моля, моля! Пак заповядай![smilie24] Аз също ползвам предимно лайтруум. За по-непретенциозна обработка на джипег опитай с пикаса3. Също става за секунди.[smilie24]

Дата:   12-03-09 01:44

Дам, съгласен съм, че самата програма не е нова за вас ;) Но просто аз се запознах днес със нея. [smilie3] и всъщност дадох просто пример, че наистина е една полезна програмка за мен. Ето сега и от ирусев, разбирам, че пикаса-то също има възможност за обработка на изображенията, а досега си мислех, че е само за ъплоад и каталог на фотосите. Просто ми прави впечатление, че малко трудно приемате незапознатите с фотографията в форума и се стросвате на глупавите въпроси които задаваме. :) Но все пак форумите са за това. Да обменяме опит и да си помагаме. А просто не видях някъде да пише, че е закрито общество.

Дата:   12-03-09 02:08

Не им се вързвай! Има някои във форума (броят се на пръсти), които смятат, че тоя форум им е бащиния. Взимат участие почти във всяка тема, в повечето случай за да се заяждат, доказват или избиват комплекси. Карат те да се чувстваш все едно си влязъл у тях неканен и кален на белия му мокет в хола. Ще се сблъскаш с много ирония, насмешка и сарказъм, но има хора и теми заради които си заслужава да се посещава форума. Да не ти пука! Гледай си твоя кеф![smilie24]

Автор: borizlat   
Дата:   12-03-09 04:53

И аз съм нов тука и предимно само чета мненията...Сарказма и иронията са в изобилие наистина затова и избягвам за щяло и нещяло да се "обаждам".
А в много случаи сарказма е основателен защото някои теми(като тази)са разисквани много пъти и хората ги мързи по 100 пъти да казват едно и също нещо.Ако се поразровиш в старите теми ще видиш.[smile]
Аз лично ползвам ACDSee Pro.Нещо с лайтрума не си паснахме..Е аз съм любител де..

Автор: boncho_marinov   
Дата:   12-03-09 09:40

Photo-Brush 5

Автор: El_Fuego   
Дата:   12-03-09 09:40

Light Crafts LightZone също е добра. На мен ми харесва, че вкарва в употреба зоновата система на Адамс, но съобразена с особеностите на цифровия сензор.

Автор: stemer   
Дата:   12-03-09 10:21

Здравей!
и аз съм любител и сравнително от скоро се занимавам. Не зная с какво снимаш, но ако е Никон мога да ти препоръчам CaptureNX2. / не че не става и за другите макри де/
На мен лично в началото ми беше малко странна като програма, но като се порови4ках малко започна да ми харесва много - лесни и удобни контроли за бърза корекция.

Автор: didesignbg   
Дата:   12-03-09 10:25

Абе някой няма ли да и оправи кривия хоризонт на тая снимка?[smilie11]

Автор: Myth   
Дата:   12-03-09 13:40

[smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »