Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Редакция на ЕХИФ при Мас
Автор: Sumuelll   
Дата:   10-03-09 18:33

От два дни безуспешно търся начин да правя семпли корекции в екзифа на снимките, а имено в полето 'Автор' правех го под Уиндоус с Фото Инфо, но под Мас не успявам да намеря нето така лесно за работа. Работещите на тази ОС ако правите корекции споделете, моля [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Редакция на ЕХИФ при Мас
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-03-09 18:45

Ами не че ползвам Мас, ама мисля че това е за което съм чел:
A Better Finder Attributes 4.5

Автор: джъмбо   
Дата:   10-03-09 19:19

вкарвай си го от камерата още (поне при никон може)

иначе никонския софт си го прави със снимките или пък шопа или пък аперчъра....

Re:
Автор: dau   
Дата:   10-03-09 19:29

сопата има аперчър също мисля, както е казал джъмбо

Дата:   10-03-09 19:40

За съжаление конвертирам с Лайтруум и опцията да се отваря снимка /.жпг/ и да се затваря не ми допада по обясними причини. Сега ще видя горепосочения линк. Инак това с вграждането на името сякаш беше възможно в Светлата стая на Уин, но на Мас не го откривам. [smilie11]

Дата:   10-03-09 19:49

че то кой снима на джепег?!?!!?

Автор: yovko   
Дата:   10-03-09 19:58

Естествено, че го има и в Lightroom за Mac - Library модула - вдясно - секция Metadata - пусни да виждаш всички (All) или IPTC - полето се казва Creator...

Отделно можеш да си дефинираш и presets...

Дата:   10-03-09 20:08

Всъщност със закъснение осмислих, че искаш да редактираш EXIF-полето, а не IPTC, sorry...

Дата:   10-03-09 21:24

така огледах никонския софт....
ако съм заложил име от камерата си остава в екзифа.... но имам полета да добавям чрез мета дата

за аперчъра... има копирайт поле... не виждам да се появява в екзифа после като гледам на шопа... но се появява при ключовите думи....

за никона е лесно през камера контрол се програмира да ти слага надписи директно от камерата (за промоделите )

Дата:   10-03-09 21:33

на Канон съм. Намерих един софт, но той пипа по не повече от 150-180 снимки накуп, а мен ми трябва по повече

Автор: Canon   
Дата:   10-03-09 22:35

Sumuelll написа:

> От два дни безуспешно търся начин да правя семпли корекции в
> екзифа на снимките, а имено в полето 'Автор' правех го под
> Уиндоус с Фото Инфо, но под Мас не успявам да намеря нето така
> лесно за работа. Работещите на тази ОС ако правите корекции
> споделете, моля [beer]

За въвеждане в ИПТС, в поле Автор, лимита за еднократно действие е примерно 20000 снимки (без РОУ) Fotostation Про, има версия за Мак.

Скорост на работа - ограничена е от скороста на дисковата система четене/писане

Автор: bpavlov   
Дата:   11-03-09 01:09

Смени операционната система ;)

И аз веднъж да поспамя

Автор: didesignbg   
Дата:   11-03-09 08:49

http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/

При уин това което искаш се постига с прост дроплет. Сменя се името на изпълнимия файл на exiftool(-copyright='Sumuelll').exe и можеш да пускаш върху него колкото си искаш файлове.

Нямам си на идея при мак как е, но гледам че като скролнеш надолу по страницата има препратки към готови дроплет програми за мак. Предполагам, че все някоя ще ти свърши работа.

Дата:   11-03-09 08:50

Има фундаментална разлика между EXIF и IPTC метаданните. Принципно EXIF-a се пише от камерата и идеята му е да НЕ бъде редактиран. Реално всички редактори, които го правят чупят правилата на играта. IPTC метаданните пък обратно - идеята им е да бъдат редактируеми и да добавят ключови думи, email и web адреси, описания и т.н. В EXIF има поле Artist което пише камерата. В IPTC има поле Creator с идея там да стои името на автора, отделно има и Copyright. Adobe реално развиват и тяхната XMP схема за метаданни, като се опитват максимално да сближат IPTC и XMP, но различията все още са достатъчно много и няма как да бъде другояче при положение, че XMP се появява като алтернатива и развитие на IPTC... Та кой редактор коя схема ползва и какво се прочита на края може да бъде една хубава и голяма каша :-)

Apple в Aperture ползват класическата схема IPTC IIMv4, а Adobe тяхната IPTC Core Schema for XMP - разминаванията са доста и е нормално да ги има...

Публикацията е редактирана (11-03-09 10:08)

Дата:   11-03-09 09:17

да не говорим че след слагане на ключови думи и един куп други полета и си мислиш че си в джаза с готово описани снимки за сток.... се оказва че сток агенциите си имат 3 ти правила за полета да им го.....

Автор: kosara   
Дата:   11-03-09 10:18

za6to trqbva da se promenq ezifa

Автор: Canon   
Дата:   11-03-09 10:54

Съдържание на EXIF метаданни:

http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/TagNames/EXIF.html

Автор: kosara   
Дата:   11-03-09 12:24

ama kakvo stava kato se napravqt tezi korekcii [smilie11]

Автор: harvester_vn   
Дата:   11-03-09 18:34

EOS Utilitye няма ли го за Мак? От него може да сложиш име в камерата.

Автор: access   
Дата:   11-03-09 18:40

За това ли става дума?
Video - Stripping the Metadata from Your Photos
What’s really great about this website is that I get to share my experiences of teaching Lightroom (and the questions asked) with all of you even if you can’t be there. Today’s video is one of those cases where I wrote down a question last time I taught Lightroom that I heard multiple people ask through out the day. What they were looking for is an easy way to strip the metadata (typically the EXIF data) from the photos that they send to a client or post on to the web. They simply didn’t want others to be able to see the aperture, shutter speed, ISO, lens, etc… that were used for the photo. Well, Lightroom has a feature that does just that and we’ll take a look at it in this video.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: