Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой пробвал ли е Pentax k100d ili 200d с обикновени батерии
Автор: itilien   
Дата:   10-03-09 10:16

Има ли някой който да е снимал с такъв пентакс с обикновени непрезареждаеми, примерно алкални батерии. Чудя се колко кадъра долу горе държи.
А колко държи с презареждаеми (съответно и капацитета им да каже) ? И още един въпрос - колко са големи роу файловете на к200д ?

Отговори на това съобщение
 Re: Някой пробвал ли е Pentax k100d ili 200d с обикновени батерии
Автор: Davidoff   
Дата:   10-03-09 10:20

Скромния ми опит показва, че изкарва доста по малко с обикновени батерии (К100Д). Примерно към 400 кадъра с обикновени и 700 с NiMH 2300mAh. Ама това по груби спомени.

Дата:   10-03-09 10:25

Raw от К200Д около 11-12MB, от K100D към 10. (пак по спомени)

Дата:   10-03-09 10:36

Хм, почнах да се чудя да не греша пък за броя на кадрите [smilie8]

Автор: chris73   
Дата:   10-03-09 10:36

Безсмислено е да се снима с алкални, само по изключение за спасяване на положението. А по-добре 2000 mAh eneloop - хем са фабрично заредени (могат да се ползват веднага), хем саморазряда им е малък и могат да стоят с месеци заредени...

Публикацията е редактирана (10-03-09 10:37)

Автор: asahi   
Дата:   10-03-09 10:37

Мисли за някаква зареждачка към педалите + слънчеви панели.

Автор: d_ave   
Дата:   10-03-09 10:41

странично от темата,ама може и да е полезно за автора

относно eneloop, много съм доволен от тях, наистина държат много, но забелязах един лек проблем при моите - окислява се минуса и не се зареждат както трябва. от време на време трябва да се зачиства по-сериозно, защото иначе правят проблеми. явно е ползван някакъв по-кофти метал, тъй като съм ползвал доста вида зарядни и само при тези съм наблюдавал чак толкова окис. иначе като се изключи това батериите са супер:)

Дата:   10-03-09 10:45

asahi има главини с динама, но не са достатъчно издържливи май, правят ги главно за градски колела. Слънчевите панели пък имат малка мощност и ниско напрежение. Но най-вероятно с панел ще се кара де.

Автор: nrk   
Дата:   10-03-09 10:48

С обикновени алкални - 100на кадъра за ден-два (К100)
С Li-Ion акумулатори изкарва към 800 - 900 кадъра за няколко седмици/месеца. Но такива батерии не трябва да се слагат на К100Д. Ако пробваш си е за твоя сметка

Автор: boni   
Дата:   10-03-09 10:53

Има едни АА батерии Енергайзер - мисля, че бяха литиеви. Не се презареждат. Е, с тях К200 изкарва към 1500 кадъра. Уникални са просто.

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   10-03-09 11:20

Чел съм преди време ръководството на К100, мисля че вътре пишеше колко кара на различни батерии. По груб спомен - с алкални около 100 кадъра. С NiMH (~2000mAh) към 600. С обикновени ме съмнява да запали изобщо. Намери си онлайн ръководство за камерата, почти 100% ще има информация за това което питаш

А иначе литиевите батерии чупят ръце и крака просто! Бе, разработка на военните, кво се чудите
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   10-03-09 11:23

Спираш дисплея, не цъкаш много АФ и икономисваш тока.

Автор: prism   
Дата:   10-03-09 11:38

Потвърждавам казаното от Бони за енерджайзърите - моите дойдоха заедно с апарата (K-m) и умряха след над 1300 кадъра плюс много бъзикане по апарата.

Дата:   10-03-09 12:38

Някой може ли да покаже снимка на тези Energizer... изглежда добра идея да си носи човек 4 бр за всеки случай.

Автор: ilcoin   
Дата:   10-03-09 13:08

Няма значение марката - важното е да са литиеви (и да не са ментаци естествено). Навремето американците са ги разработвали за захранване на приборите си на нощно виждане и са постигнали доста добри резултати по почти всички показатели. Единствения кофти момент е че са скъпи и не могат да се презареждат.

Автор: pc_genius   
Дата:   10-03-09 13:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bobihot   
Дата:   10-03-09 13:28

Здравей,
Мислех от преди да ти пиша.
Основното предимство на дслр-а, е че може да работи в много пестящ режим. От най-много ток гълтащите е фокуса. Аз си го настроих да речем да фокусира с бутн Ок, защото в повечето случаи при пейзажи не се налага префокусиране и държи над 1000 кадъра с енелооп. Предния комплект си го карах винаги на пълен заряд/разряд и няколко пъти съм стигал над 2000 кадъра с разглеждане.

Дата:   10-03-09 13:30

проблема е доколко могат да се заредят презареждаемите батерии със слънчево зарядно с много малка мощност - около 3 вата някъде. Но 1000 кадъра не звучат лошо де. Май ще се наложи да си сменя сонито R1, че то хептен няма как да се ползва при липса на ток. И май пентакс е единствената алтернатива. Само кофти с обективите, че читавите са скъпи, пък няма пари за такива екстри.

Публикацията е редактирана (10-03-09 13:32)

Автор: boni   
Дата:   10-03-09 13:56

Абе вземи К200 , вземи си едно матово стъкло с клин за него. Вземи си 2-3 механични обектива и си готов. Пентаксите са направени максимално добре да работят с механични обективи. Дори може с ръчен обектив да използваш in-zero фокус т.е. да ти се задейства затвора само като си улучил фокуса.

Дата:   10-03-09 14:10

Лошото на механичните обективи е, че от 28мм надолу няма голям избор.
Дори може с ръчен обектив да използваш in-zero фокус т.е. да ти се задейства затвора само като си улучил фокуса. Това е вярно, но на практика май не е много приложимо, особено на отворени бленди.
Ако решиш да си купуваш пентакс - К200 има едно предимство спрямо К100, което рядко се обсъжда по форумите - огледалото му не трака като дизелов опел от 80те. Затова вероятно и стабилизацията се усеща повече.

Автор: mrge.org   
Дата:   10-03-09 14:34

А мислил ли си да го побългариш?
Например да му вкараш ток отвън от 4 големи батерии?
Не съм компетентен дали е опасно за апарата, но ако аз имах такива планове, бих помислил за външни евтини източници на ток - големи батерии, някакъв компактен акумулатор - нещо което да стои на кръста или в раницата и да е свързано с жица с апарата.
[smilie8]

Дата:   10-03-09 15:00

mrge.org за побългаряване съм мислил естествено :) Все пак съм инженер :Р
аз ще съм с колело и могат да се носят батерии, но -

Проблема е че сонито е с инфо литиум батерии,а те имат чип и комуникират с апарата. Същото прави и зарядното. Изолирах третия крак на батерията и апарата работи няколко секунди, след което си каза че е само за инфо литиум и се изключи. А да подслушвам протокола и после да програмирам чип, който да го имитира ми се вижда твърде много занимавка, при положение, че за да захраня със 7,2 волта ще ми трябват 6 презареждаеми батерии, вързани в някакъв пакет, които пак ще трябва да зареждам някак.

Бони, няма как да докарам 28 мм на кроп с механични обективи, няма толкоз широки. В задачата са включени освен това бюджета и теглото :)

Дата:   10-03-09 17:50

Аа, ти за Сонито ли говориш, аз имах предвид К200Д...

Дата:   10-03-09 17:53

e, то няма смисъл за к200д, той така или иначе си е на батерии които се зареждат, за какво да мъкнеш някакви акумулатори които да се чудиш как да заредиш.

Дата:   12-03-09 13:07

Може да е интересен варианта, големи обикновени батерии да захранват по кабел апарата.
За да не падат толкова бързо като куче-марковите малки батерии.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »