Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon PowerShot SX 10 IS Заслужава ли си?
Автор: Andon   
Дата:   09-03-09 16:22

Здравейте,
на доста места попитах относно покупката ми наскоро, но никой не каза нищо кои знае какво по въпроса. Забелязах, че не се намира и кой знае колко много информация точно за този модел на канон в Българското Интернет Пространство. В момента нивото ми като опит е нулево, но имам желание да се занимавам на по-високо любителско ниво. Реших да питам вас опитните фотографи, дали покупката си заслужава за нивото което желая да постигна!? В момента увлеченията ми по фотографията са предимно към пейзажите и макро снимките. Надявам се тук да получа отговора си.

Благодаря ви предварително,
Поздрави
Андон Иванов

Отговори на това съобщение
 Re: Canon PowerShot SX 10 IS Заслужава ли си?
Автор: tofo   
Дата:   09-03-09 16:29

За начинающ си заслужава, че и отгоре.[smilie24] Ама май не си сигурен за какво точно искаш да питаш?[beer]
Едно полезно четиво

Публикацията е редактирана (09-03-09 16:34)

Автор: peopenevsky   
Дата:   09-03-09 19:01

Здравей Андоне,
аз имам такъв и съм доволен, и аз съм любител. Не можеш постигна качество на снимката като на един ДСЛР на канон например, но щом започваш от нулево ниво мисля че този апарат ще свърши хубава работа.
Макрото е добро, от 0 см е, имаш сносно видео, ръчни настройки, и сравнирелно добра несменяема оптика.
Най добре поснимай с него някой друг месец или година и сам ще си отговориш на въпроса. Ако те устройва оставаш на това ниво или се качиш по стълбата нагоре.
Мен лично ме устройва перфектно, правя си семейни снимки и видео, тук танм някой пейзаш и си ги хресвам.
Със сигурност някой ще ми оспори мнението отдолу, но аз не виждам такава голяма разлика между например 450Д и тоя апарат, в смисъл за малко по добро качество да мъкна по вече багаж.
За начало е перфектен, а пък после ще прецениш сам.
[smile]

Дата:   09-03-09 19:57

И аз харесвам снимките които се получават, но все пак завбъдеще исках да разбера дали ще ми върши работа при евентуално задълбочаване в фотографията ;) Имам намерение, да започна да ходя на фотографски курсове( ако успея да намеря такива достъпни в гр. Бургас ). А иначе главно както споменах съм се ориентирал за момента към макро фотографията.

Ето и 2 мои снимки:

http://212.36.3.59/site_pics/183/n_1236610177_IMG_1011.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/183/n_1236610409_IMG_0270.jpg

Ако може и малко мнения как се справям като за любител фотограф ;)

Автор: surg   
Дата:   09-03-09 21:54

иду на курс и/или чети 5-6 сериозни книги, гледаи 5000 снимки, говори година с човек които е по напред, чети форума 6 ми така, снимки после пускаи за оценка

Автор: peopenevsky   
Дата:   10-03-09 03:35

Искаш мнение, ще дам мнение!

Ами не че съм големия разбирач, но снимките са слабички.
Недей слага още. Поснимай още една година, чети през това време, гледай снимки тук и тогава.

Такъв ми е съвета, защото ако чуеш искрени мнения на хора които не си подбират думите може и да се откажеш.

Успех с апарата. Не си сгрешил че си го купил!

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   10-03-09 06:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-03-09 08:47

Както споменах, съм любител и още нямам нюх коя снимка е добра и коя не :) За втората снимка, харесва ми самият ефект който се е получил без да иска :)

Автор: tofo   
Дата:   10-03-09 09:14

И кой точно ефект? Силно препечено кукле на тъмен фон. Тук много добре показваш основния недостатък на цифровите апарати - ниската динамика. Та по-горе пише - повече четене, снимане и гледане. Чети внимателно коментарите под снимките.[smilie24]

Автор: chris73   
Дата:   10-03-09 09:25

Хубаво си е апаратчето, снимай си на воля. Експериментирай, учи нови неща. След време ще напреднеш, засега не искай критика, защото във форума не се церемонят много с новите и ефекта може да е отрицателен... А и това, което харесва на един, на друг може да не хареса и обратно...

Дата:   10-03-09 10:48

Така е прави сте, разгледах тук там и наистина хич не се церемонят :) Явно това е цената да се впишеш някак си сред професионалистите ;) Но има и нещо друго, ако не умееш да траеш критики, значи няма да можеш да се справиш никога. Все пак за да те критикуват, значи в повечето случаи има защо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: