Автор: exile
Дата: 09-03-09 19:36
има, казва се таблет.
wacom е производителя, на практика монополист и като цяло няма смисъл да си купуваш нещо от друга марка. гениусите и тръстовете и прочее за 40 кинта ги забравяш.
почват от стотина кинта за wacom volito 2, респективно наследникът му bamboo one и стигат до няколко хилки за cintiq.
огледай се за wacom graphire втора ръка.
работя с имал съм първата серия волито, което горе-долу става за нещо, имам втората серия, което е по-добре, но отново най-доброто нещо, което може да се каже за нея е че става за нещо, но истината се нарича wacom intuos a4 oversize, на който имам щастието да работа всеки ден и това е абсолютно безценен инструмент, без който вече не си представям да тръгна да правя някои неща.
дали за теб има смисъл е друг въпрос... ако не се хвърляш в много сериозни ретуши, а само цъкаш разните опции за цветове на фотошопа и лайтрума - няма сми да инвестираш в нещо повече от волито.
тва бяха моите пет стотинки
а, понеже все се намира някой, който си е купил гениус, тръст или подобна машинка и просто не може да приеме, че се е минал и започва да обяснява как хората по света са прости да си купуват само уаком и как тва е за тъпи гъзари - не ги слушай. обикновено тези хора не са виждали уаком наживо, или и да са виждали не са работили на такъв. сблъсака ми с уж конкурентните модели на тръст и гениус е просто... нямам думи.
въпреки, че има някакви аиптек, за които съм чувал общо взето читави неща, но не ми е попадал такъв. уаком е марката. дори да е някое тъпо волито.
|
|