Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 проблем с Тамрон 17-50/2.8
Автор: selmulina   
Дата:   08-03-09 12:41

Моля за акъл :)
Тамрончето има проблем с back focus, освен това ми прави проблем с D300 и не фокусира всеки път, особено на по-лоши светлинни условия.

Въпросът ми е - бихте ли ми препоръчали сервиз в Бг, където могат да го погледнат?

Предварително мерси.

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с Тамрон 17-50/2.8
Автор: frenchev   
Дата:   08-03-09 13:06

D300 има функция с която можеш сам да си калибрираш фокуса. виж в настройки, AF fine tune.

можеш да калибрираш до 12 обектива. той си ги помни и всеки път когато сложиш даден обектив зарежда неговите си настройки. прочети упътването (ако го нямаш свиркай, ще ти го пратя)

а вече ако не успява да намери фокус не знам. някой по компетентен трябва да се изкаже.

успех [shtrak]

Публикацията е редактирана (08-03-09 13:08)

Автор: frenchev   
Дата:   08-03-09 13:14

http://photo-zona.net/images/user12424/album11874/preview/1236510799_qvyi3378_focusfinetune.jpg

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: CyberGene   
Дата:   08-03-09 13:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: PeterPAN   
Дата:   08-03-09 13:58

Най сигурния начин да го провериш е да снимаш нещо на безкрайност и след това гледаш на 100%, пусни нещо и щти кажа как ти е, Чартовете си работят :) Теста с хората е заблуждаващ и труднп може да се нарече тест. Имам над 5000 кадъра за тест на фокуса , тамрона е върха. качи нещо на везкрайност в пълен размер някъде и дай линк

Дата:   08-03-09 13:59

Frenchev, благодарско!!!! Ще го пробвам.

Публикацията е редактирана (10-03-09 12:52)

Автор: PeterPAN   
Дата:   08-03-09 14:00

Когато е на фокус тарона дава острота като тшърд обектив и има страхотна резолюция

Автор: Георги   
Дата:   08-03-09 14:01

разлика от очите до ушите, говори че проблема най-вероятно е в теб

[smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   08-03-09 14:05

Георги може би е прав - пробвай на хубаво осветено място навън. Не задържай между заключването на фокуса и снимката, ползвай централан зона.

След малко проби може да се окаже че ще разбереш откъде идва проблема. А обектива наистина е фантастичен.

Иначе имат си вносител сигурно някой и сервиз се е цанил.

Дата:   08-03-09 14:31

Георги, благодаря, но с други обективи нямам проблем с очите и ушите [smilie18]

Питър Пан, ще кача малко по-късно, мерси :)

Автор: riddick   
Дата:   08-03-09 15:01

@selmulina :

От въпроса изхождам, че обектива не е закупен от магазин в България. Прав ли съм? След като се окаже че съм прав следва малко по-сериозно тестване на обектива на 2-3 тела и установяване къде е проблема - апарат, обектив, филтър пред обектива, ЗАУ. От там насетне се предприемат необходимите действия.

@ всички - Анти-СПАМ послепис: Говоря от опит и реални ситуации със такъв Тамрон.

Дата:   08-03-09 15:13

riddick, мерси за компетентното мнение, естествено че си прав, ако го бях купила от тук - щях да се обърна директно към магазина.

Tъй като нямам опит с тестването на обективи, а и апаратът ми е нов /т.е. не съм още съвсем запозната с всичките му функции/ затова предпочитам да се доверя на някого, който е минал вече по този път [smilie24]
Help? [smilie5]

Публикацията е редактирана (08-03-09 15:14)

Автор: pmartinov   
Дата:   08-03-09 15:20

selmulina

Проблема не е в апарата !

Проблема е в обектива !

Характерното за този обектив е че фокусната равнина е крива.

Това е обсъждано тук безброй пъти .....

Дата:   08-03-09 15:21

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/fieldcurvature.gif

Дата:   08-03-09 16:01

Обикновено за Help се натиска "F1" бутона, както всички знаем, но никой не препоръчва[smilie18]

А за помощ, хммм.... Снимай повече[smilie3] Поредният ми правилен извод предполагам е, че това е първият ти ДСЛР след някоя и друга сапунерка. От там идва и проблема[smilie5] Сапунерите предоставят много по-голям толеранс в грешките на потребителите. И сега с по-прецизната техника трябва да се усъвършенства и ползвателя[smilie3] Това е естествен процес. Вариант е да се снима и с други обективи на същото тяло. Примерно един клас по-нисък обектив - 18-55/3.5-5.6. И един клас по-висок обектив - 17-55/2.8 или 24-70/2.8. За тестове бих препоръчал уговорки с приятели, или на сбирка от съответния град. Това, че техниката превъзхожда ценово старата сапунерка в пъти, не означава автоматично, че новият апарат ще снима в пъти по-добре. Просто означава, че както нашите изисквания са се повишили, същото се е случило и с изискванията към нас от страна на техниката.
Разбиране, четени и снимане трябва - другото са празни приказки. Айде наздраве за празника[smilie21]

Публикацията е редактирана (08-03-09 16:10)

Дата:   08-03-09 16:16

Питам за сервиз, не за лекция, благодаря.
Ридик, мерси за отделеното време, но не ми помогна.

ПМартинов, това че криви е ясно и очевадно, както и че проблема е в обектива, при положение че апаратът е тестван с 3 други обектива с които нямам проблем, благодаря за графиката.
Извини ме, но наистина нямам време да се ровя във форума, за да видя колко пъти е обсъждано.

Това не ми решава проблема с отказа да фокусира от време на време и нуждата от рестартиране след такова запецване. Заради което и търся сервиз!

К'во четене, к'во ЗАУ ви гони.
Мерси на отзовалите се [beer]

Re:
Дата:   08-03-09 16:29

selmulina

Сервиз за ЗАУ няма [smilie5]

Има само курсове [smilie18]

Упоритостта е ценно женско качество [smilie24]

Но във фотографията само то не е достъчно,за да фокусира всеки път апарата трябва поставиш AF сензора върху структура която има детаел.

А ако имаш излишни пари ти гарантирам че няма сервиз който да ти ги откаже ...

https://photo-forum.net/joro/emoticons/emoticons_dent2050.gif

Публикацията е редактирана (08-03-09 16:31)

Дата:   08-03-09 16:32

При положение, че тази инфомация я предоставяш едва сега, не разбирам защо се учудваш на съветите по-горе[smilie11]

Най-добре ще ти помогне сервиза ако го върнеш през магазина, от който е взет. Всичко друго ще е игра на нерви и късмет. Колкото и неприлекателен да е този вариант, смятам че е най-добрия. Наясно съм с всичко последствия от предприемането на подобна стъпка и въпреки това го препоръчвам.

Успех с отстраняването на проблемите[smilie24]

Дата:   08-03-09 17:13

Riddick, благодаря ти за мнението, явно не съм се изразила правилно в първият постинг, но и не съм положила услилия да уточнявам проблема, понеже акцентът все пак беше в/у търсенето на сервиз :)

Ще го пращам, колкото и да не ми се искаше, то се е видяло.

Публикацията е редактирана (10-03-09 12:53)

Автор: Orlin   
Дата:   08-03-09 18:23

Хъм.
Това е един от редките случаи, когато съм съгласен с ПМартинов.

Фокус се преценява правилно с тест.
30 секунди Гугъл ми дадоха ето това:
http://focustestchart.com/focus21.pdf

Номера с очите и ушите не е обективен тест.
Отказът да фокусира е отделно нещо.

П.П. Нямам проблеми с жените.

Автор: Canon   
Дата:   08-03-09 18:38

selmulina написа:

> Riddick, благодаря ти за мнението, явно не съм се изразила
> правилно в първият постинг, но и не съм положила услилия да
> уточнявам проблема, понеже акцентът все пак беше в/у търсенето
> на сервиз :)

Проблема не е с апарата/обектива, а с четенето.

Условията за фокусиране при лоши светлинни сцени са МНОГО ЯСНО описани в ръководството на Никон Д300, трябва да се прочетат. Същото и за компоненти на трети страни.

Сервизирането (къде и какво покрива) е ясно описано в гаранционните документи на обектива И ОБИКНОВЕННО НЕ ВКЛЮЧВА фронт/бек фокус настройки. Пак е въпрос на подробно прочитане.

Автор: selmulina
Дата: 08-03-09 12:41

Моля за акъл :)

Прочети си документацията, преди да питаш!

Автор: makenzi   
Дата:   08-03-09 18:43

Абе незнам какви глупости дрънкат някои всезнаещи,но проблеми с тоти модел на Тамрон са си факт>Аз го имам същия бОклук[smilie3] [smilie11]

Дата:   08-03-09 19:00

[smilie5]

Апарата ми пречи да снимам !!!

Хелп !

987256 епизод

[smilie18]

Автор: hagen   
Дата:   08-03-09 19:26

Сигурно повечето тук са прави по принцип, но въпросът все пак беше:
"Въпросът ми е - бихте ли ми препоръчали сервиз в Бг, където могат да го погледнат?"
Интересно е защо не се отговаря именно на него, а се пише какво ли не? Аз не бих могъл да кажа и нямаше да пиша нищо, ако не бях прочел толкова много странични отговори.
Препоръчайте сервиз, ако можете, вместо да пишете неща, които не интересуват питащия.[smilie11]

Автор: Canon   
Дата:   08-03-09 19:38

hagen
Това е форум на фотографи, не на шамани. Едно е гаранционен, друго е извънгаранционен сервиз, обикновено неоторизиран ремонт прекратява гаранцията. Никой освен собственика не знае краден ли е, купен ли е, от БГ или чужбина е. Естествено, никой не поема риска да препоръчва сервиз за сметка на влошаване на гаранционните условия.
Питащия и ти може да си прочетете и името на форума - фотофорум, а не шаманфорум или сервизфорум.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »